grasu77 |
06.02.2012 13:52:19 |
Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
(Post 427489)
domnule "grasu", ati afirmat ca catolicii sunt fratii dumneavoastra, eu asta am spus ca nu inteleg ! cum pot fi frati in Cristos, doua persoane care au pareri disjuncte! care au crezuri diferite, care au invataturi total opuse! adica unul zice ca papa e loctiitorul lui Cristos, altul zice ca papa e Anticristul! haideti ca e prea de tot!
|
1. Noi nu zicem ca papa (un om) este antihristul.
2. Parerile disjuncte pot fi consecinta educatiei si convingerilor formate. Ce vina are un om care a fost invatat gresit?
3. Eu am tendinta sa observ si multe lucruri comune (nu doar pe cele disjuncte), care pot fi foarte importante. "Dreptatea, mila si credinciosia - pe acestea asa le faceti", ne spune Mantuitorul (Matei 23:23). Gasesc acestea la credinciosi din confesiuni diferite, oameni cu frica de Dumnezeu.
4. Daca tot vrem sa facem o distinctie, pot sa va spun ca imi este mai greu sa-i numesc frati pe unii dintre adventistii mei, decat pe unii ortodocsi sau catolici. Cred ca iar v-am bagat in ceata.
Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton
(Post 427489)
recunoasteti ca sunteti ecumenist!
|
Nu sunt ecumenist sub nici o forma. Consider ca biserica mea are o misiune a ei, pe care trebuie sa si-o indeplineasca singura (cu putere de la Dumnezeu).
|