Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Numarul fiarei : 666 (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14512)

Profetul de carton 06.02.2012 12:41:05

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 427447)
Pe mine ma intrebati? Cand am numit eu pe cineva eretic sau dreptcredincios? Eu stiu ca am vorbit de simpli credinciosi.

Draga domnule, eu am apreciat ca cunoasteti f bine Scripturile, dar nu tineti cont de ele ! nu putem sluji la doi stapani, ori unul ori celalalt, ori Cristos ori Belial, adica ori ne inchinam Domnului ori Papei (care este Anticristul in viziunea dvs.). In fine, cred ca imi pierd timpul cu dvs.

grasu77 06.02.2012 13:00:11

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427451)
Draga domnule, eu am apreciat ca cunoasteti f bine Scripturile, dar nu tineti cont de ele ! nu putem sluji la doi stapani, ori unul ori celalalt, ori Cristos ori Belial, adica ori ne inchinam Domnului ori Papei (care este Anticristul in viziunea dvs.). In fine, cred ca imi pierd timpul cu dvs.

Va pierdeti timpul pentru ca nu m-ati inteles (poate nici eu nu am fost prea explicit). Nu poti spune despre toti catolicii ca se inchina papei. Eu cunosc destul de bine o catolica, care se inchina lui Dumnezeu (cel putin asa am observat din comportamentul ei si din discutiile avute).

Nu-i pot asocia pe simpli credinciosi catolici cu fiara din Scriptura. Chiar cred ca unii dintre ei sunt inchinatori cu inima sincera. Daca fac unele greseli, acestea sunt din nestiinta.

Profetul de carton 06.02.2012 13:09:20

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 427462)
Nu-i pot asocia pe simpli credinciosi catolici cu fiara din Scriptura. Chiar cred ca unii dintre ei sunt inchinatori cu inima sincera. Daca fac unele greseli, acestea sunt din nestiinta.

nestiinta ? dar dvs. ce paziti? odata ce le-ati explicat cum stau lucrurile, inseamna ca nu mai este nestiinta.

grasu77 06.02.2012 13:25:06

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427475)
nestiinta ? dar dvs. ce paziti? odata ce le-ati explicat cum stau lucrurile, inseamna ca nu mai este nestiinta.

Corect. Daca li s-a explicat si nu au cercetat, nu mai poate fi vorba de nestiinta ci de impotrivire (sau nepasare). Totusi, chiar si atunci (cand afla ca merg pe o cale gresita) este nevoie de rabdare. Omul nu se schimba peste noapte. O spun din proprie experienta. Dumnezeu a avut rabdare cu mine. De ce nu ar avea si cu ceilalti? Si, cu ce drept pot eu sa-i judec si sa-i cataloghez.

P.S. Pe acest forum am intrat in dialoguri taioase, cu multe persoane. Dar, in sinea mea nu i-am judecat si nu i-am catalogat. Nu cunosc nici mintea nici inima omului. Nu exclud posibilitatea de a ma intalni cu oricare dintre forumisti in Imparatia lui Dumnezeu.

Profetul de carton 06.02.2012 13:33:35

domnule "grasu", ati afirmat ca catolicii sunt fratii dumneavoastra, eu asta am spus ca nu inteleg ! cum pot fi frati in Cristos, doua persoane care au pareri disjuncte! care au crezuri diferite, care au invataturi total opuse! adica unul zice ca papa e loctiitorul lui Cristos, altul zice ca papa e Anticristul! haideti ca e prea de tot!

recunoasteti ca sunteti ecumenist!

grasu77 06.02.2012 13:52:19

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427489)
domnule "grasu", ati afirmat ca catolicii sunt fratii dumneavoastra, eu asta am spus ca nu inteleg ! cum pot fi frati in Cristos, doua persoane care au pareri disjuncte! care au crezuri diferite, care au invataturi total opuse! adica unul zice ca papa e loctiitorul lui Cristos, altul zice ca papa e Anticristul! haideti ca e prea de tot!

1. Noi nu zicem ca papa (un om) este antihristul.
2. Parerile disjuncte pot fi consecinta educatiei si convingerilor formate. Ce vina are un om care a fost invatat gresit?
3. Eu am tendinta sa observ si multe lucruri comune (nu doar pe cele disjuncte), care pot fi foarte importante. "Dreptatea, mila si credinciosia - pe acestea asa le faceti", ne spune Mantuitorul (Matei 23:23). Gasesc acestea la credinciosi din confesiuni diferite, oameni cu frica de Dumnezeu.
4. Daca tot vrem sa facem o distinctie, pot sa va spun ca imi este mai greu sa-i numesc frati pe unii dintre adventistii mei, decat pe unii ortodocsi sau catolici. Cred ca iar v-am bagat in ceata.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427489)
recunoasteti ca sunteti ecumenist!

Nu sunt ecumenist sub nici o forma. Consider ca biserica mea are o misiune a ei, pe care trebuie sa si-o indeplineasca singura (cu putere de la Dumnezeu).

Profetul de carton 06.02.2012 13:56:21

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 427499)
3. Eu am tendinta sa observ si multe lucruri comune (nu doar pe cele disjuncte), care pot fi foarte importante. "Dreptatea, mila si credinciosia - pe acestea asa le faceti", ne spune Mantuitorul (Matei 23:23). Gasesc acestea la credinciosi din confesiuni diferite, oameni cu frica de Dumnezeu.

domnule, puteti gasi valori morale si la budisti, si la hindusi ! sau la musulmani.
-------------------------------------------------------------------
de ce nu ar fi si acestia fratii dvs???

grasu77 06.02.2012 14:14:35

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427502)
domnule, puteti gasi valori morale si la budisti, si la hindusi ! sau la musulmani.
-------------------------------------------------------------------
de ce nu ar fi si acestia fratii dvs???

Eu am specificat ca ma refer la "oameni cu frica de Dumnezeu".

Profetul de carton 06.02.2012 14:17:30

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 427510)
Eu am specificat ca ma refer la "oameni cu frica de Dumnezeu".

si de ce acesti oameni cu frica de Dumnezeu, nu au invataturile corecte? pot avea niste oameni invaturi incorecte, dar sa aiba Duhul Sfant?

grasu77 06.02.2012 14:30:26

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427513)
si de ce acesti oameni cu frica de Dumnezeu, nu au invataturile corecte?

Unele invataturi (nu toate) nu sunt corecte, pentru ca au fost gresit invatati sau nu au apucat sa invete. Cred ca aici ma incadrez si eu. Mai am multe de invatat.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427513)
pot avea niste oameni invaturi incorecte, dar sa aiba Duhul Sfant?

Am impresia ca nu ati formulat corect intrebarea. Cred ca v-a scapat un "nu".

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:01:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.