![]() |
Sa nu uitam ca unele tari au fost ortodoxe, insa au renuntat la ea. De exemplu Egiptul, tara ortodoxa la inceput,cu multi Sfinti si martiri, apoi populatia a imbratisat islamul, mai ales barbatii. Am cunoscut persoane din Africa de Nord, Egipt, Etiopia, care sunt ortodoxe. In America de Nord, iarasi a fost misiune ortodoxa, si inca este. http://roea.orthodoxws.com/ -plus cea greceasca,rusa,ucraineana,bulgara si engleza. Franta iarasi a fost ortodoxa si apoi s-a sucit. Pana si in China si Japonia sunt ortodocsi. De China stiu ca inca din 1675au avut ortodocsi, si au dat si ei Sfinti si martiri;in prezent inca exista Biserica Ortodoxa Chineza,insa e minoritara. In Japonia stiu ca a fost si inca e misiune ortodoxa (banuiesc ca ati auzit de Nicole al Japoniei, si cred ca si Japonia are ceva Sfinti), si in Africa au facut si inca fac misiune. Intrebarea ar fi urmatoarea: se poate reinvia ortodoxia in tarile foste ortodoxe care au ales alta religie? E destul de greu sa il faci pe catolic sau pe neoprotestant sa vina la ortodoxie. In Europa medievala, majoritatea tarilor erau ortodoxe, insa de la marea schisma, unele au devenit catolice, altele au ramas ortodoxe.Apoi au aparut sectele si tot asa. In Europa as zice ca Olanda are cei mai putini ortodocsi.
http://sfintisiicoane.wordpress.com/...i-3-februarie/ De America Latina insa nu stiu nimic. N-am auzit de ortodoxie acolo, de catolici da(coloniile spaniole si portugheze). Stiu ca acolo sunt si foarte multe secte. De Africa de Sud iarasi nu stiu prea multe. In prezent este greu. Mai ales ca nici macar in tarile ortodoxe populatia nu isi mai practica religia stramoseasca. Cam aiurea sa faca romanii misiuni ortodoxe, cand tinerii romani nu practica ortodoxia si se imputineaza credinta in tara. As zice ca intai ar trebui sa se ocupe de ortodoxia din tara lor (Ro,Gr,Ru etc),sa o reinvineze si abia apoi sa plece in alta parte. |
Citat:
Si ca sa concluzionez: e bine sa ne rugam. E bine sa te rugam cat mai staruitor. Si e bine sa ne rugam pentru propovaduirea Evangheliei, dar asta nu e suficient. E nevoie si de fapte. |
Citat:
Apoi treaba cu predicatul. Crestinii din Corint care primeau scrisori de la Pavel stateau locului sau mergeau fiecare unde le spunea Dumnezeu? Iata ce scrie Nt :Si cum vor propovadui, de nu vor fi trimisi? Ca nu toti avem har sa predicam evanghelia si mai ales cunostinte. Dar iehovistii nu predica? Mormonii nu predica? Si nu fac vestea buna de ras si de batjocura in fata celor necredinciosi? Ca spunea un adventist : nu inteleg de ce biserica mea nu ma face pastor! Dar el nu avea studii superioare si atunci aveau dreptate aceia.(tipul era batran) |
Citat:
|
Citat:
Pe masura ce se capata aceasta Cunoastere, va veni si trimiterea. "Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui. " Ioan 7:38 E suficient doar sa ai credinta ca aceasta credinta sa se transforme in rauri de apa vie care vor invia pe cei morti in pacate. Caci credinta adevarata invie morti. Dar acolo unde mortii nu invie, e doar o pretentie falsa de credinta, sau o credinta teoretica, netraita la adevarata ei capacitate. Sunt multi oameni care Il cauta pe Hristos si nu Il gasesc. Daca L-ar gasi traind intr-un om credincios, nu ar mai sta pe ganduri si si-ar insusi aceasta credinta care l-a facut pe acel om atat de frumos. Dar, din pacate, de cele mai multe ori noi practicam credinta numai la nivel de forma, fara sa ne adancim in cunoasterea lui Hristos, cunoastere care poate invia mortii... Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Un singur preot nu poate face prea multe. Atunci cine va face? Caci mirenii sunt invatati ca preotul trebuie sa faca totul, iar ei doar sa beneficieze. Exista vreun organism care se ocupa cu ducerea ortodoxiei in lume? Exista vreo viziune in acest sens, vreun plan de lucrare? Citat:
|
Pai am vazut mai sus ca exista asa ceva(misionarism). America si Africa incep sa cunoasca adevarul si nu numai. Clarke un fost protestant a scris si cateva carti ortodoxe. Pe coperta unei cartii apare scris speranta unui ortodox ca americanii citind aceasta carte nu mai au cum sa nu afle adevarul. Eu sunt putin mai precaut . Oricum foarte multi americani au inceput sa cunoasca adevaratul crestinism.
Pe de alta parte Pavel nu i-i trimitea pe toti crestini sa predice in lume ci doar pe unii alesi de el. Oricum crestinul ortodox predica prin viata lui (acela care este credincios ) Va mai zic un lucru. Sectele ne ajuta sa ne intarim credinta. Si da e adevarat ca foarte putini ortodocsi si chiar din aceia care se duc la biserica cunosc cea ce le cere biserica si desigur prin ea , cea ce le cere Domnul Iisus. Eu stiu dar nu respect mereu. |
Citat:
2. Faptul ca ortodocsii nu aplica invatatura Bisericii, nu inseamna ca nu are invatatura corecta 3. Rugaciunea ar trebui sa fie cea care sa conduca fiata Bisericii nu un sistem de management bine pus la punct |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:40:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.