Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cluj-Ajutor pentru sinistrati (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14555)

Adriana Cluj 15.02.2012 20:41:07

In Oradea azi, la radio, am auzit toata ziua apeluri pentru solidaritate fata de sinistrati. Foarte frumos!

gheorghie 16.02.2012 16:34:24

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 429622)
cu dedicatie pentru voi doi, daca nici in asemenea situatii nu vi se inmoaie cateaua de inima si va arde de luat peste picior oamenii in necaz:/[/url]

pai da stai un pic, pe cine am luat eu peste picior? cred ca ai inteles ceva gresit :)

Adriana Cluj 16.02.2012 17:09:53

Citat:

În prealabil postat de gheorghie (Post 430027)
pai da stai un pic, pe cine am luat eu peste picior? cred ca ai inteles ceva gresit :)

daca tu zici... asa o fi, mie mi s-a parut altfel.

guardian knight 17.02.2012 08:20:50

graitor pentru starea natiunii !!!

Primaria municipiului Cluj-Napoca,a dat peste 110 amenzi , unor asociatii de locatari,dupa avertismente repetate,pentru ca nu au vrut sa degajeze de zapada aleile dintre blocuri !

Concluzia e una hazlie rau,si ar putea fi rezumata rimat, sub unei devize ce pare a fi adoptata de cetatenii respectivi :

"DECAT SA MUNCESC/ MAI BINE PLATESC !"

Adriana Cluj 17.02.2012 20:57:44

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 430184)
Primaria municipiului Cluj-Napoca,a dat peste 110 amenzi , unor asociatii de locatari,dupa avertismente repetate,pentru ca nu au vrut sa degajeze de zapada aleile dintre blocuri !

Concluzia e una hazlie rau,si ar putea fi rezumata rimat, sub unei devize ce pare a fi adoptata de cetatenii respectivi :

"DECAT SA MUNCESC/ MAI BINE PLATESC !"

Lasa primaria din Cluj, nu mai tot pedala pe lenea oamenilor, subiectul e altul....

guardian knight 18.02.2012 18:25:36

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 430317)
Lasa primaria din Cluj, nu mai tot pedala pe lenea oamenilor, subiectul e altul....

subiectu ai ca ti-o invatat bolsevicii din rasarit sa stai in bloc, in loc sa meri la vatra stamosilor,la tara acolo unghie ta locu'!

asta ai bola noastra !
pana om sta in bloc, ne-or manca canii !
degeaba ne vaitem, si dam vina pa ploliticieni, talpa tarii ai defecta... !

baiu se vghe de la o posta ,sa-l nu mai ascunghiem ca matu' su pres !

guardian knight 18.02.2012 18:31:07

ase sa scrie istoria aghievarata !!!

Comunistii au facut mult mai mult rau decat se vede la prima vedere. In 1996, intr-un sat de munte din Apuseni, unde nu se facuse colectivizarea din cauza pamantului foarte arid si greu de muncit,si unde tocmai din cauza acestor neajunsuri oamenii isi munceau pamanturile intr-o asociatie benevola, s-au gandit comunistii ca n-ar fi rau sa-l colectivizeze si pe acesta. O ruda de-a mea, tanara, impreuna su sotul ei erau considerati *fruntasii satului* pentru ca erau cei mai harnici din sat. Le-au luat pamantul si i-au inscris cu forta in CAP. Dupa 3 ani, in 1969 (subliniez, dupa numai 3 ani), cand am fost iar in acel sat intr-o vacanta, am intrebat-o pe tanara mea ruda, daca nu si-ar dori pamantul inapoi. Raspunsul pt. mine a fost stupefiant: NU ! De ce? pentru ca pana in urma cu 3 ani muncea din greu pamantul, pe cand acum, mergea la colectiva doar sa faca act de prezenta, pentru a-si putea pastra micul lot de langa casa, care era intr-adevar bine ingrijit si unde-si punea tot ce are nevoie (ceapa, cartofi, fasole, varza, morcovi etc)iar la CAP se se facea ca munceste, nimanui nu-i pasa ca porumbul de unde cu cativa ani in urma acoperea un cal cu calaret cu tot, ajunsese sa nu mai fie bun nici macar de furaj (deh ! pamant arid!). Barbatul ei mergea in Cluj ca muncitor necalificat in constructii de unde castiga bani pe care nici macar nu aveau pe ce-i cheltui. Concluzia: Comunistii i-au puturosit pe tarani, iar acestia la randul lor si-au crescut copii in acelasi spirit. Dupa 89, si-au primit pamantul inapoi. Si astazi, in 2010, pamantul este parloaga. Nici unul dintre copii si nepoti nu vor sa-l munceasca.
Si astea s-au intamplat si se intampla in Ardeal, unde se spune ca oamenii sunt mai gospodari. Acum, transpune-ti dv. aceste lucruri la scara nationala.

Adriana Cluj 18.02.2012 18:52:47

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 430485)
subiectu ai ca ti-o invatat bolsevicii din rasarit sa stai in bloc, in loc sa meri la vatra stamosilor,la tara acolo unghie ta locu'!

asta ai bola noastra !
pana om sta in bloc, ne-or manca canii !
degeaba ne vaitem, si dam vina pa ploliticieni, talpa tarii ai defecta... !

baiu se vghe de la o posta ,sa-l nu mai ascunghiem ca matu' su pres !

Fata de tine nu pot sa am decat o singura atitudine, imi pare rau, sa apas tasta: ignore

AlinB 19.02.2012 00:22:43

In ciuda raportarilor poate chiar exagerate, comunistii chiar au facut agricultura iar taranii chiar sa fi vrut sa se eschiveze, nu puteau

Chestia cu lenea e valabila pentru oraseni, taranii care si-au muncit pamanatul inainte de colectivizare, dupa '89 erau prea batrani pentru asa ceva.

Pe tineri majoritatea i-au trimis la oras, care au ramas au fost obisnuiti cu alt stil de munca, mecanizata, dupa '89 n-a mai ramas nimic din mecanizare, oamenii nici macar n-au avut plug si boi pentru arat, ce sa mai zici bani pentru samantza, forta de munca pentru prasit, cules, ingrasaminte, pesticide, etc.

Cand lucra pamantul, taranul avea familie mare, 7-8 copii sau mai multi, acum sunt cativa batrani singuri..

guardian knight 20.02.2012 11:39:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 430574)
In ciuda raportarilor poate chiar exagerate, comunistii chiar au facut agricultura iar taranii chiar sa fi vrut sa se eschiveze, nu puteau

Chestia cu lenea e valabila pentru oraseni, taranii care si-au muncit pamanatul inainte de colectivizare, dupa '89 erau prea batrani pentru asa ceva.

Pe tineri majoritatea i-au trimis la oras, care au ramas au fost obisnuiti cu alt stil de munca, mecanizata, dupa '89 n-a mai ramas nimic din mecanizare, oamenii nici macar n-au avut plug si boi pentru arat, ce sa mai zici bani pentru samantza, forta de munca pentru prasit, cules, ingrasaminte, pesticide, etc.

Cand lucra pamantul, taranul avea familie mare, 7-8 copii sau mai multi, acum sunt cativa batrani singuri..

da...si acuma ia scoche-i dan bloc si timiche-i la sapa,si la vaci...sa vezi cum iti sar in cap !!!
daca,indraznesti, fie si in gluma sa-i timiti inapoi la tara, pentru ei asta e o jignire suprema !
Ca si cum,a fi taran e o stare indezirabila si umilitoare,un fel de paria a societatii !!!
populatia asta imensa care sta in blocuri ai de fapt balastu tarii !
o imensa masa de manevra,fara identitate social-economica si...chiar, fara un anumit spirit etic,pe care il aveau inainte, cand erau sateni !
Daca,inainte- vreme, in Regatul Romaniei,erau cateva repere sociale fixe, organice,naturale,create in timp : boierul si chiaburul, acuma ce repere social-morale si chiar etico-spirituale mai are aceasta masa imensa de dezradacinati,care stau la bloc ???
Chiar blocul,aceasta inventie diabolica,este un mediu locativ insalubru,nociv, pentru sufletul omului,instrainandu-l pe acesta de sine,transformandu-l la nivel de masa, intr-un individ usor de manipulat politic ,ceea ce doreau bolsevicii, sa distruga fibra natiei romane !

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:49:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.