![]() |
nu este doar viziunea mea. sunt altii cu sute de ani inainte care au invatat despre asta. insasi crestinismul cunoaste acest lucru in cercuri mai inalte...nu d-alde noi care gustam ce ni se da.
in aceasta viziune lucifer este "omul-spirit" creat in facere 1, este "fiul risipitor", care si-a facut propria creatia in facere 2 pentru a fi idolatrizat. ulterior isi intelege greseala si si-o rascumpara devenind Hristos, Recunoscutul, Unsul, Fiul, Fratele nostru. in toata aroganta lui a devenit cel mai umil, astfel fiind recunoscut la botez de catre Tatal: El este fiul meu. lucifer este Iisus, in trecutul sa pacatos. asta afirma si Sf Petru si chiar Iisus insasi (alfa si omega, inceputul si sfarsitul, steaua diminetii). cred ca am repetat asta de zeci de ori pe acest forum...dar nu sunt urechi sa auda. in fine... tot ce este important: sa fim oameni mai buni, cu noi si cu cei din jurul nostru. conteaza mai putin sa intelegem cine si de ce ne-a creat, care este scopul universal si etc. sunt intrebari care depasesc pe multi, dar pentru care eu imi pun tot timpul si energia la bataie. |
behind me, satan!...
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/dogmatica/ pe langa alte Omilii la Facere ale Sfintilor Parinti (Sfantul Ioan Gura de Aur este unul dintre ei). "Asa stand lucrurile, Dumnezeu creeaza pe om cu mainile Sale proprii din natura vazuta si nevazuta, dupa chipul si asemanarea Sa (Facerea I, 26.). A facut corpul din pamant, iar suflet rational si ganditor ii dadu prin insuflarea Sa proprie (Facerea II, 7.). Aceasta numim "chip dumnezeiesc", caci cuvintele "dupa chipul" indica ratiunea si liberul arbitru, iar cuvintele "dupa asemanare" arata asemanarea cu Dumnezeu in virtute, atat cat este posibil." Sf. Ioan Damaschin |
Citat:
in Geneza 1, Dumnezeu creeaza prin puterea Cuvantului: A zis si s-a facut! Omul creat este femeie si barbat deopotriva. chiar nu vedeti diferentele? in facere 1 sunt creati simultan. Domnul in Facere 2 creeaza prin modelarea lutului. ulterior face pe Eva. Nu este deloc corect sa mixam facere 1 si 2 si sa afirmam ca Dzeu l-a facut pe om din pamant dupa chipul si asemanarea Sa! nu mai interpretati dupa bunul vostru plac:) |
@weareready:
Nu exista doua creatii ( Facere 1- Vechiul Testament si Facere 2- Evanghelia dupa Ioan), ci sunt doua relatari ale aceluiasi proces al creatiei, ce nu se contrazic una pe cealalta, chiar deloc, ci se descopera una intr-alta. Facerea din Vechiul Testament are o constructie narativa, fiind expusa rezumativ in Evanghelia dupa Ioan, ce pune insa accentul pe conexiuni, pe paralelismul iudaic, nu pe o expunere narativ-cronologica. Trebuie sa patrundeti in profunzimea textului. Daca prima are mai multe detalii, iar cealalta pune accentul pe semnificatii, nu inseamna automat ca se contrazic. Dumnezeu creeaza prin Cuvant Sau (adica gandeste, Cuvantul e constiinta de sine) sub actiunea Duhului Sau (adica modeleaza) in ambele “creatii”. Modelarea creatiei se face dupa un plan gandit in intersubiectivitatea Sa, deci dupa Cuvantul Sau, doar nu creeaza fara a gandi. Tatal se cunoaste pe sine pentru ca e nascator al Fiului (adica al Cuvantului). Fiul este Cuvant al Tatalui, Duhul Sfant e Duhul Tatalui. Cuvantul Sau e nelipsit de Duh, adica de o putere substantiala ce exista intr-o ipostasa proprie, ce-l face astfel cunoscut. Ati spus ca Dumnezeu creeaza prin puterea Cuvantului , iar in “cealalta geneza" creeaza prin modelarea materiei, de unde ati tras concluzia ca sunt doua creatii diferite. Asta e o concluze gresita, datorata unei gandiri reductioniste! Trebuie sa meditati mai mult. Modelarea materiei se face dupa Cuvant (creatia este gandita), in timp ce puterea cuvantului se manifesta prin insasi modelarea materiei. Nu exista nicio contradictie, e chiar logic. |
Citat:
PS: cine spune ca facebook si calculatorul este unealta diavolului. Spune asa ceva crestinismul? Domnul a zis: " Cautati si veti gasi", deci cercetarea este incurajata de Dumnezeu. Conteaza numai scopul in care utilizam foloasele cercetarii |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
One comment, Ioana - felicitari! ------------------------------------------- P.S. - In concluzie, in Geneza cap.1 si cap.2, precum si pe parcursul Sf.Scripturi nu ni se arata en-detail cum a creat Dumnezeu lumea, ci doar aflam ca El e Creatorul. * Biblia nu este manual de istorie; * Biblia nu este compediu astronomic; * Biblia nu este atlas zoologic si nici botanic. * Biblia nu este studiu de antrolopogie; Biblia, din Geneza (Facerea) pana la Apocalipsa (Revelatia), este Cuvantul lui Dumnezeu in care se arata despre: 1) Dumnezeu; 2) Inceputul Creatiei de catre Dumnezeu prin Cuvantul Sau - Hristos; 3) Caderea Creatiei; 4) Planul lui Dumnezeu pentru restaurarea Creatiei - profetiile despre Hristos; 5) Jertfa lui Dumnezeu pentru restaurarea Creatiei - venirea, patimirea, moartea, invierea si inaltarea lui Hristos; 6) Restaurarea Creatiei in Hristos - Noua Creatie; 7) Ofranda adusa Tatalui de catre Fiul Sau - Noua Creatie, restaurata si oferita de catre Hristos lui Dumnezeu. |
Cred ca deja s-a sesizat grupul de "initiati" care tine "adevarul " ascuns si incearca sa-i inchida gura domnului weareready. Am urmarit ieri vizita Patriarhului de la Ploiesti si mi s-a parut ca la un moment dat a facut cu ochiul deci asta a fost sigur un semn.:21:
Nu este exclus ca in cateva zile sa se desfiinteze si site-ul si de ce nu poate si postul Discovery o sa se vada cu purici.:71: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:19:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.