Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce religie practica imparatul David? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15616)

alexander228 08.10.2012 22:25:58

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 475352)
Dar de ce pui intrebarile astea pe un forum ortodox? Vad ca ai alta confesiune. De ce nu adresezi intrebarile astea "liderului" comunitatii din care faci parte?

Ps: Nu sunt atat de naiv. Se vede de la o posta ca esti adventist si ca scopul tau este de a face prozelitism facand pe necunoscatorul.

Am pus intrebarile acestea aici pentru a intelege mai bine biblia. Nu fac parte din nici un cult, am fost botezat ortodox dar nu sunt si nu voi mai fi vreodata practicant din cauza dezamagirilor din aceasta religie. Citesc biblia si vreau sa o inteleg ,dar fara ajutor mai greu

Illuminatu 08.10.2012 22:35:48

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475276)
Tu-ți dai seama ce spui? Că Dumnezeu ar fi devenit neputincios după ziua a șaptea și n-a mai creat nimic. Până acum parcă spuneai că Dumnezeu lucrează...

Dumnezeu NU a mai creat nimic, lucrarea lui Dumnezeu asupra creatiei este sustinerea acesteia prin Pronia dumnezeiasca.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 475276)
Și încă un lucru esențial pentru pământeni: lucrarea Creației cuprinde și ziua a șaptea, în care chiar dacă S-a odihnit tot a mai creat ceva, anume Sabatul. Din seară până-n seară.

De 2 ori FALS.
Sabatul, adica odihna NU S-A CREAT, comuniunea cu Dumnezeu NU SE CREAZA. Punct.
Si nu a fost "din seara pana-n seara" pentru ca ziua a 7-a, dupa cum probabil nici asta n-ai observat NU ESTE MARGINITA de o seara si o dimineata.

Dar amanuntele astea sunt prea incurcatoare de ite pentru cei cu mintea programata sa creada ceva impus prin frica.

Illuminatu 08.10.2012 22:38:23

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475358)
Am pus intrebarile acestea aici pentru a intelege mai bine biblia. Nu fac parte din nici un cult, am fost botezat ortodox dar nu sunt si nu voi mai fi vreodata practicant din cauza dezamagirilor din aceasta religie. Citesc biblia si vreau sa o inteleg ,dar fara ajutor mai greu

Ce te-a dezamagit intr-atat incat sa renunti la credinta care cu siguranta te poate mantui?

Uite, iti redau mai jos un verset:
"7.Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul."

Te rog, spune-mi, tu crezi ca Iisus Hristos a venit in trup?

alexander228 08.10.2012 22:40:00

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 475363)
Ce te-a dezamagit intr-atat incat sa renunti la credinta care cu siguranta te poate mantui?

Oameni din ea incepand cu preoti

Patrie si Credinta 08.10.2012 23:03:34

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475161)
De ce ar trebui tot timpul sa vedem ceva ascuns intro intrebare ?

La un moment dat, aveam ceva propaganda de la unii utilizatori adventisti pe forum(cu precadere asupra disputei sambata/duminica), iar in niste incidente separate, niste trolli au incercat sa atate spiritele pe aici. De aceea cand avem oameni noi pe forum si nu e foarte clar ce vor exact, e cam suspect.

Patrie si Credinta 08.10.2012 23:06:17

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475358)

avem scrierile patristice daca vrei sa o intelegi.

alexander228 08.10.2012 23:09:35

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 475363)

Uite, iti redau mai jos un verset:
"7.Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul."

Te rog, spune-mi, tu crezi ca Iisus Hristos a venit in trup?

Poti crede altfel in Mantuitorul nostru . Eu stiu ca a venit in trup si mai stiu si ca a murit pentru mine si pacatele mele. Mai stiu si ca inca ,noi oameni, il mai rastignim in fiecare zi prin faptele noastre.

Patrie si Credinta 08.10.2012 23:26:32

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475379)
Poti crede altfel in Mantuitorul nostru . Eu stiu ca a venit in trup si mai stiu si ca a murit pentru mine si pacatele mele. Mai stiu si ca inca ,noi oameni, il mai rastignim in fiecare zi prin faptele noastre

apropo, desi nu e chiar la subiect, as vrea sa mentionez urmatorul articol: http://www.ortho-logia.com/Romanian/doua_conceptii.htm care compara viziunea ortodoxa asupra mantuirii cu celelelate viziuni. O lectura uitila atat pt ortodoxi cat si pt heterortodocsi

DragosP 09.10.2012 07:45:59

Citat:

În prealabil postat de alexander228 (Post 475364)
Oameni din ea incepand cu preoti

'Ai de capu' nost'!
Câtă mândrie, ca să nu zic prosteală! Nț, nț, nț! Bag seamă că spoiala adventistă cu care-s dați pastorii e mai durabilă! 'Ai de capu' nost' încă odată!

MihaiG 09.10.2012 07:49:15

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 475385)
apropo, desi nu e chiar la subiect, as vrea sa mentionez urmatorul articol: http://www.ortho-logia.com/Romanian/doua_conceptii.htm care compara viziunea ortodoxa asupra mantuirii cu celelelate viziuni. O lectura uitila atat pt ortodoxi cat si pt heterortodocsi

Am citit până la un punct. Există informații pertinente, dar, ca de obicei, am dat de fragmente totalmente eronate, care indică o profundă necunoaștere a teologiei apusene.

De exemplu, toată interpretarea din citatul de mai jos este fantezistă:

Pãcatele nemãrturisit
Pãcatele noastre sunt atât de multe încât, în ciuda intentiei oamenilor de a le înlãtura prin penitente, unele rãmân nemãrturisite. Ce se întâmplã cu aceste pãcate pentru care uitãm sã plãtim aici pe pãmânt? Ca rãspuns la aceastã întrebare, a apãrut învãtãtura cu privire la Purgatoriu, ca o stare suspendatã între Iad si Cer, un loc în care cei care au trecut din viata aceasta suferã anumite chinuri prin care plãtesc pentru pãcatele nemãrturisite.

Criteriul judecãtii
Fiind absolviti de pãcatul originar prin botez si de alte pãcate (prin spovedanie si penitentã), starea juridicã a omului rãmâne totusi neclarã. Pe de altã parte, nimeni nu doreste sã petreacã prea mult timp în Purgatoriu. Solutia constã în facerea de fapte bune. Acestea au capacitatea de a compensa pentru unele pãcate, iar un Judecãtor drept nu va uita sã le cântãreascã ca pe o contra-balantã la multele pãcate nerezolvate.

În Purgatoriu nu se plătește pentru "păcatele nemărturisite", ci pentru urmările temporale ale păcatelor iertate.

Păcatele nemărturisite prin omisiune involuntară sunt și ele iertate în cadrul sacramentului penitenței (al spovedaniei).

Faptele bune nu compensează păcatele. Singurele modalități prin care sunt iertate păcatele sunt sacramentul penitenței (spovedaniei) și extrema contrițiune.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:28:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.