Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Crestin sau Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15710)

Cornel Urs 06.01.2013 11:35:53

a) da, mai sunt si penticostalii care platesc zeciuiala (o practica vechi-testamentara, dealtfel); insa ortodocsi nu exista, in Ortodoxie nu exista aceasta practica a zeciuielii, deci nu mai mintiti !
b) la ei v-ati gandit, evident, doar cine va sunt cunostintele cele mai apropiate? nu membrii adventisti? acestia va invidiaza plini de rautate!
c)principiul pe care l-ati enuntat ramane, chiar daca nu sunteti cel in cauza, inseamna ca dumneavoastra invidiati pe adventistii plini de bani (cum ar fi pastorii !)

osutafaraunu 06.01.2013 11:49:36

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493324)
a) da, mai sunt si penticostalii care platesc zeciuiala (o practica vechi-testamentara, dealtfel); insa ortodocsi nu exista, in Ortodoxie nu exista aceasta practica a zeciuielii, deci nu mai mintiti !

Mai sunt și alți creștini ce dau zecime, în afară de adventiști și penticostali.
Nu e nicio minciună, cunosc personal ortodocși ce dau zecime.

Citat:

b) la ei v-ati gandit, evident, doar cine va sunt cunostintele cele mai apropiate? nu membrii adventisti? acestia va invidiaza plini de rautate!

Nu aveți cum ști ce gândesc eu.

Citat:

c)principiul pe care l-ati enuntat ramane, chiar daca nu sunteti cel in cauza, inseamna ca dumneavoastra invidiati pe adventistii plini de bani (cum ar fi pastorii !)

Cu cât vă justificați minciuna, cu atât devine mai gogonată. Lăsați-o baltă și reveniți la topic!

Cornel Urs 06.01.2013 12:03:34

sigur, o sa revin la topic, dar cineva trebuia sa arate cat de mincinos sunteti !

nu trebuie sa fii un fin psiholog ca sa-ti dai seama ca o persoana care sta aproape tot timpul pe un forum "strain", nu se regaseste in mediul din care provine (cel adventist, in cazul dumneavoastra) si de ce? evident, de ce, datorita faptului ca "fratii" va urasc. punct.

tabitha 03.01.2014 06:51:20

Citat:

În prealabil postat de catehumen (Post 480487)
Am aproape patruzeci de ani si sunt ortodox practicant . De ceva vreme cam un an sau poate doi am observat in in mai totate mediile ,audio,video sau scris se foloseste cuvantul crestin. Ok numai ca eu de cand ma stiu in totdeauna preotii nostri ortodocsi foloseau sintagma crestin-ortodox. Exemplu: Noi astazi crestin-ortodocsii serbam ...
De fiecare data raman surprins ca nu se mai foloseste aceasta asociere .
Se vorbeste tot mai des chiar la Trinitas Tv despre Biserica Crestina ,nu despre Biserica Crestin-Ortodoxa. E cumva o scapare ? Eu nu cred . Este evident intentia de a pregati populatia ,indiferent de ce religiei apartine,pentru a trece in constientul fiecarui individ ca toti crestini suntem una ,suntem uniti si frati .

Cred că exagerați cu panica. Biserica Creștină adevarată este cea Ortodoxă. Sper că a fost doar o părere trecătoare când spuneți că cei de la Trinitas TV omit în mod voit atributul de ortodox în exprimare.

catehumen 03.01.2014 17:46:41

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 545913)
Cred că exagerați cu panica. Biserica Creștină adevarată este cea Ortodoxă. Sper că a fost doar o părere trecătoare când spuneți că cei de la Trinitas TV omit în mod voit atributul de ortodox în exprimare.

...da ,e un mod mai subtil de a ma face cretin sau tampit .Adica ce vad si analizez la tv de mai multa vreme e o halucinatie de a mea ?
Sunt multi interpusi neortodocsi pe siteul asta care vor sa te tampeasca de la ochi !
Sau sa schimbe contextul sa de-a o alte nuanta la ceea ce spune autorul ,doar sa se inteleaga altceva nu ce e deja evident !
Conducerea BOR si media Trinitas sunt pro ecumenism ! De aia nu vor sa mai spuna crestin-ortodox.
Inceputuri la emisiunea "Cuvant pentru suflet" de la Trinitas sunt frecvente cu un astfel de inceput :" Astazi crestinii pomenesc pe sfantul... " crestinii ? Care sunt astia ? Cumva incepand cu catolicii si terminand cu neo-protestantii ? In cazul asta eu nu vreau sa fiu crestin ! Am fost si raman ortodox ! Nu am nici un discutie si/sau insotire cu "crestinii " astia !
Punct ,nu mai e nimic de zis !

tabitha 03.01.2014 18:06:03

Citat:

În prealabil postat de catehumen (Post 545986)
...da ,e un mod mai subtil de a ma face cretin sau tampit .

Imi cer scuze dar n-am vrut sa va insult in niciun fel. Nu stiu cum ati ajuns la concluzia asta.. :40: :106:

Lucian008 03.01.2014 19:24:25

Citat:

...da ,e un mod mai subtil de a ma face cretin sau tampit .

De ce sa folosim termeni atat de duri? Eu as spune paranoic. Si as mai adauca ceva: habarnist cu pretentii de cunoscator de teologie.
Nu e nimic grav in a nu sti. Cu totii avem o sumedenie de lucruri pe care nu le stim. Dar una este sa nu stii si sa intrebi si alta e sa dai cu patul si sa acuzi. Eeee, in cazul asta iti cam asumi atitudinile ostile ce vor urma.

Citat:

Conducerea BOR si media Trinitas sunt pro ecumenism ! De aia nu vor sa mai spuna crestin-ortodox.

Multumesc frumos ca ati argumentat ce am spus eu mai sus.

1. Exista o singura Biserica, Biserica lui Hristos, iar membrii ei sunt crestini.
2. Pentru ca in diferite momente unii s-au rupt de Biserica, dar au avut pretentia de a se numi tot crestini, fiecare confesiune si-a asumat o "completare".
Astfel au aparut ortodocsii, catolicii, protestantii, neo-protestantii. Cuvantul ortodox se refera la dreapta credinta. Dar la fel de bine si catolicii se considera detinatoti ai dreptei credinte, adica ortodocsi. Nu este nici o conspiratie mondiala in suprimarea termenului de ortodox. Daca pe mine ma intreaba cineva eu spus ca sunt crestin. Si este suficient. Crestin, inseamna ca fac parte din Biserica lui Hristos. Iar Hristos are o singura Biserica. Dpdv al ortodocsilor aceasta este BO. Altfel zic ceilati nu sunt crestini ci doar isi asuma numele. Dar asta e o cu totul alta discutie.
Citat:

In cazul asta eu nu vreau sa fiu crestin !

Astea sunt efectele ignorantei. Si nu e ceva scos din context. E doar o confirmare a ceea ce am sustinut. Asa cum si altii cand au aflat de unele invataturi ale Bisericii au spus ca in cazul asta ei nu mai cred intr-un astfel de Dumnezeu.

tyckus1987 06.01.2014 02:08:52

Va rog sa ma iertati

Va rog sa ma iertati daca nu am postat unde trebuie, dar am vazut ca acest post este cel mai recent si am vrut ca sa fiu sigur ca problema mea ajunge la cunostinta:

Ma numesc Constantin si sunt aproape 27 de ani. Parintii mei sunt ortodocsi dar nu au nici o treaba cu Dumnezeu la fel ca jumate de Romanie. Oameni buni - sunt pe cale sa parasesc religia ortodoxa. De ceva timp mai bine de 2 ani merg la adunari de penticostali (neoprotestanti). Sunt dezamagit de toti ortodocsii pe care ii cunosc inclusiv parintii. Imi pare rau ca tratam cu prea putina atentie sau deloc calea pocaintei(bem alcool, dansam - cine cunoaste biblia stie ca dansurile vin de la satana(vai de nuntile noastre), nu ,,prea,, mergem la biserica, nu ne rugam si nu cantam spre slava domnului si lista este lunga). In al doilea rand botezul nostru care l-am primit este facut de catre nasi, nu prea are treaba cu noi. Botezul - <<O explicatie mai detaliatã despre însemnãtatea botezului ne-o dã apostolul Pavel în Romani capitolul 6. Botezul in realitatea fizica este o mãrturisire a credintei în Dumnezeu si a deciziei personale de a începe o viatã nouã , spãlatã în sîngele Lui Isus Hristos, care S-a jertfit pentru fiecare suflet de pe pãmînt. Dar apostolul Pavel merge mai departe si încearcã sã ne explice cã botezul este în realitatea spirituala un proces foarte serios ,de transformare, prin care persoana decisã a participat prin credintã la moartea si învierea Mîntuitorului .>> Lucru care ma apasa cel mai mult este daca botezul meu este dupa voia lui D-zeu. Cum pot eu ca nou nascut sa marturisesc credinta in D-zeu ? O face nanu;..stim cu totii dar nu mai este deciziie personala - mantuirea este personala nu poate sa ne mantuiasca nimeni decat Domnul Iisus-<< nimeni nu trece la Tatal decat prin Mine>>. Stiu ca avem istorie si suntem urmasii lui Iisus Hristos dar ma gandesc ca am deviat un pic mai mult de la intelesul bibliei. Nu scriu acest mesaj sa critic sau sa creez galceava dar este ceia ce simt si ar dori daca vre-un enorias sau vre-un parinte mai evlavios sa ma poata lamuri si pe mine prin argumente ca botezul ortodox este dupa Bibilie(cuvantul lui D-zeu) lasand la o parte traditia sau datina care este dupa voia oamenilor. Vreau sa ii slujesc lui D-zeu din toata inima si sa intru in imparatia lui D-zeu dar nu pot intra cei ce nu au marturisit in dreptul lor ca il urmeaza si fac voia Domnului intru-totul. Mai mult de atat sunt dezamagit profund ca la 26 de ani nu am gasit macar una - o fata ortodoxa care sa fie cu frica de D-zeu si sa se imbrace si sa se poarte ca o crestina, comparativ cu penticostalii nu se pot compara stiind bine ca orice padure are si uscaturi. Inchei zicand ca Domnul Dumnezeul cel viu sa fie cu noi toti si sa ne ajute sa ajungem toti in imparatia Lui.
PS As vrea sa discut mai multe cu cineva care este in masura sa imi raspunda mai multe intrebari. Astept o inluminare, o lamurire prin care sa inteleg care este rostul meu pe pamant, si cum sa ii slujesc lui D-zeu din toata inima. Inca odata va rog sa imi fie cu iertare daca am jignit sau ofensat pe cineva, nu acesta este scopul acestui mesaj. Astept un raspuns sau un PM sau un email.
tyckus@gmail.com

Lucian008 06.01.2014 02:15:45

A plouat cu trolli cumva?

tabitha 06.01.2014 02:36:16

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 546487)
Oameni buni - sunt pe cale sa parasesc religia ortodoxa. De ceva timp mai bine de 2 ani merg la adunari de penticostali (neoprotestanti).

Foarte rău. Ce să cauți la penticostali?
Din câte știu eu, ei n-au credința dreaptă, nu se spovedesc și nu se împărtășesc cu Trupul lui Hristos. Și-atunci, ce să cauți la ei?!

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:18:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.