![]() |
Citat:
Biserica de care amintești este schismatică, nu este sectară. E o mică-mare diferență. Sper s-o deslușești și s-o înțelegi. Chiar și așa, schismatici, botezul lor e altceva decât botezul pe care zici că l-ai primit. Chiar așa: cum s-a făcut? |
Citat:
Citat:
Citat:
Daca folosesti schismatic ca nu e peiorativ si sectant pentru protestant, ca e peiorativ, si crezi ca tu esti corect si cam am "duh de dihonie" gresesti, zic ca este incorect sa folosesti atac la pozitia celuilalt folosind un fapt ce e irelevant in nume. Daca vrei sa folosesti ca o secta, e in sens de cult, te rog sa imi demonstrezi ca asta e ceea ce fac baptistii (sau orice alta denominatie neo-protestanta, probabil excluzand unele extreme, cum ar fi Scientologia sau poate Martorii lui Iehova, ce nu-i sustin): Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Cult#The_study_of_cults Citat:
|
Dacă tu vrei să te amăgești, cine sunt eu să te împiedic?
Ai auzit de "mulți da' proști"? Fără intenția de jigni pe cineva! Crezi că are vreo relevanță numărul rătăciților relativ la Adevăr? Ți se pare că o minciună spusă de mai mulți baptiști sectari se transformă în adevăr?:24: Doamne, ai milă de sufletele lor!+++ |
Citat:
Nu a zis Hristos ,"mergeti si propovaduiti Evanghelia la neamuri" ? Nu a zis Hristos "Multi de la rasarit si de la Apus vor sta la masa cu Avraam"? Iar sf.Pavel a spus ca ratacirea evreilor s-a facut spre miluirea neamurilor. Casatoria ,chiar daca o faceti nu are valoare ,e ca si cum ati sta necununati ,in special pentru ea care este ortodoxa se socoteste ca desfranare. Citeste Noul Testament ortodox si vei vedea diferentele ,vezi daca voi impliniti ce spune Hristos referitor la botez ,spovedanie ,impartasanie ,milostenie ,modul de a trai ,cum se raporteaza Hristos la pacat ,etc Episcopul nu va da dispensa ,e un mod de a se eschiva al preotului. |
Citat:
Legat de adevar si numarul de credinciosi si legatura ca detin Adevarului, bineinteles se aplica si pentru orice ramura "schismatica" in ortodoxie si din crestinatate. Daca ai fi etiopian ortodox nu ai crede ca "romanii ortodoxi nu au comuniune, ca au acceptat traditii pagane, si nu onoreaza chivotul legii"? Ca sa iti reamintesc, in 1054, catolicii au excomunicat partiarhul ortodox primii, deci probabil ei au considerat pe ortodocsi schismatici, si eu credeau ca detin adevarut si ca ortodoxii "s-au separat prea mult" de la adevar. In cele din urma, indiferent de istorie, numarul si chiar idea ca ar detine ortodoxii din Romania Adevarul, nu ar aduce nimic la discutie. Ideea ca as avea in aceeasi biserica, in 20 de ani cineva intolerant ca si tine in aceeasi biserica (presupunand ca m-as boteza ca ortodox), imi da fiori, in cel mai sincer fel. Oare daca as veni ca mi s-a stricat televizorul si as merge la tine ca si electronist, daca as fi baptist, m-ai pune sa platesc dublu? |
Citat:
Daca ei te cununa ,asta nu inseamna ca au dreptate. |
Citat:
Apoi de ce s-au dezis ? Biserica catolica daca era valabila nu ar fi avut papi desfranati . |
Citat:
De asta am zis in exactitate: "(cu siguranta ce intelegem azi ca ortodoxie e ceva din secolul VIII sau IX, dupa ce a fost "rafinata" de cateva ori, in consilii ecumenice). " Cu siguranta Sf. Andrei nu a avut conceptele de consilii ecumenice, precum Crezul, iar crestinatatea lui era diferita de ortodoxia ce o intelegem azi. In rest, ai dreptate, asta a zis Hristos si Pavel, si sunt complet de acord cu tine ca si idee ca ei ca ce ei au zis este complet adevarat. Pot sa iti citez carti de scolari precum Craig Evans (desi e protestant) ce au putut gasi primele referinte la ortodoxie (cel putin la nivel de manuscrise) complet definite abia in secolul IV. Pana atunci el a numit crestinatatea ca "proto"-ortodoxie si era impreuna cu alte miscari in crestinatate precum gnostici, diosetici, si altii. Citat:
|
Citat:
Biserica ortodoxa sunt credinciosii iar cap al bisericii este Hristos ,nu Papa ,cum declara catolicii .De aici se vede ratacirea catolica. |
Citat:
Cât privește intoleranța, să știi și tu că nu poți crede în Dumnezeu, așa, cu mici scăpări care să-ți fie tolerate. "Eu cred în Dumnezeu, dar mai înjur de El și de sfinți, mai un avort, mai o beție, mai un furtișag... Dar, fiți toleranți! Ce dacă hulesc învățăturile Sfinților Părinți? Că nu recunosc nici măcar la nivel de simbol (de parcă ar conta asta!!) Sfintele Taine? Fiți dom'le toleranți că altfel mă-nfior pe spate!" |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:08:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.