![]() |
Citat:
Ah, si sa nu uitam si de vaccin. Iar in cazuri rare si grave, lupta cu heliocentrismul. Astea sunt coordonatele principale ale crestinului "ortodox" modern. |
Citat:
|
Fiecare cat il duce capul.
|
un răspuns bun!! pentru că în Casa lui Dumnezeu multe lăcașuri sunt!! și fiecare va primi după râvna cu care a lucrat în viața asta, după credința lui/ ei! chiar și cei ușor agresivi sau ironici, dar și cei care sunt văzuți "săraci cu duhul"... unde vezi că nu se confunda cu prostia!
|
Una este "a fi sarac cu duhul" in duhul Evangheliei, alta este "a fi sarac cu duhul" in acceptiunea moderna, lumeasca.
Din pacate si oamenii din ziua de azi, chiar daca au fite de credinciosi (unii) se pare ca sunt mai degraba in categoria a doua. Este o vorba romaneasca: "prostul daca nu e si fudul, nu e prost destul". Ceea ce inseamna ca diferenta fundamentala intre cele doua categorii tine probabil de smerenie. |
Corect! Prost, prost! Da' măcar smerit!:71:
|
dar și pustinicii în peșteri au avut căderi, au văzut "îngeri de lumină" și s-au recunoscut a fi înșelați mai apoi!! părintele Arsenie Boca zice că: nu toti din lume se prãpãdesc, nici toti din mãnãstire se mântuiesc.
Lepãdarea de lume e o convingere, pe care poti s-o ai si-n mijlocul lumii stand, precum poti sã n-o ai in mijlocul pustiei petrecând!! toți avem căderi!! cine poate avea o smerenie constantă sau o vanitate constantă? Cum altfel, ne-am simți ocrotiți de Dumnezeu dacă n-am greși smeriți fiind sau în mândri în stoicism? sau cum putem respinge din capu locului analiza împiedicării de un ciot (cip) dacă ar apărea în drumul nostru, doar pentru că efectiv pare a fi rădăcină de copac? ne uităm, vedem și dacă nu e pericol, trecem mai departe, altfel cred eu, mergem pe drum cu ochelari de cal... |
• Nu toti din lume se prăpădesc, nici toti din mănăstire se mântuiesc.
• Lepădarea de lume e o convingere, pe care poti s-o ai și-n mijlocul lumii stand, precum poti să n-o ai și in mijlocul pustiei petrecând. |
Am dat intamplator peste aceste informatii. In timp ce saracii invata, pentru cei cu bani se faciliteaza copiatul:
http://www.fara-restante.ro/ Si mai pretindem ca luptam impotriva coruptiei! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:59:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.