Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Patriarhul Daniel: Romanii cu nume de sfinti vor plati o taxa pentru a le folosi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15930)

DragosP 02.01.2013 22:01:57

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 492385)
Nu-ș mai are rostul acest topic. Îmi pare rău, Dar cred ar fi mai bine dac-aș părăsi forumul cel puțin pentru o vreme.

Singurul lucru cu adevărat bun spus în seara asta de tine!

sofiaiuga 02.01.2013 22:09:32

...si totusii...

daca e vorba de taxa sa o puna nasilor care ne-au botezat cu aceste nume...ca multi au murit deja ...nasii celor mai in virsta ....:24:

Laura19 02.01.2013 22:24:42

A doua stire este adevarata, cea legata de Episcopul Artemie de Kosovo. E o stire mai veche(2010), dar adevarata.

Mno. A gresit si el cu prima stire. Ce ii sariti asa in cap? Se mai intampla sa te mai ia valul. Iar cand greseste cineva trebuie sa il atentionam cu blandete, nu sa atacam sau sa radem de el. :)

:1:

ovidiu b. 02.01.2013 22:43:52

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga (Post 492427)
daca e vorba de taxa sa o puna nasilor care ne-au botezat cu aceste nume...ca multi au murit deja ...nasii celor mai in virsta ....:24:

S-a deschis ”sezonul de râs”! Mai sunt care nu au aflat?

I.Calin 02.01.2013 23:19:48

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 492385)
Nu-ș mai are rostul acest topic. Îmi pare rău, Dar cred ar fi mai bine dac-aș părăsi forumul cel puțin pentru o vreme.

Relaxe, my friend, nu e un motiv să nu rămâi pe forum. Nu ai ce să-ți reproșezi decât încrederea în cele fără de încredere. Însă, nu ai fi cu adevărat creștin dacă nu ai acorda prezumția de credibilitate semenilor tăi chiar dacă asta înseamnă să pici uneori în plasa îndrăciților. Esențial e să vedem asta la timp. Doamne ajută!

Gracchus 02.01.2013 23:55:41

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 492348)
Preocupat de numărul din ce în ce mai mare al românilor care poartă nume de sfinți, liderul BOR a anunțat necesitatea introducerii unei cotizații pentru cei care vor să le folosească în continuare. Decizia va intra în vigoare în termen de câteva zile, iar taxa va fi obligatorie pentru toți românii ale căror prenume se regăsesc în calendarul ortodox.

“Peste un milion de români poartă numele arhanghelilor Mihail și Gavril”, a declarat patriarhul Daniel. “Să nu mai vorbim de cei pe care îi cheamă Ion, Nicolae sau Gheorghe. Nici unul dintre ei nu a achitat Bisericii drepturile de autor cuvenite, deși suntem de 2000 de ani impresarii tuturor sfinților din calendar. O taxă modică pe prenume e ceva firesc, la cât s-au jertfit aceștia pentru noi. Din bunăvoința Bisericii, cei care poartă mai multe nume de sfinți vor plăti doar 50% pentru fiecare nume suplimentar.”

“Mă bucur că nu cad sub incidența acestui decret”, declară Decebal Popescu, unul dintre puținii români care nu poartă un prenume biblic. “E suficient că plătesc deja taxa BOR pentru numele de familie care derivă din cuvântul ‘popă’”.

Nu pot să cred!

Ce gluma proasta!!!:68:

myself00 03.01.2013 00:06:04

Rog un admin, să inchdă topicul. Mulțumesc!

ovidiu b. 03.01.2013 00:07:17

Citat:

În prealabil postat de Gracchus (Post 492452)
Ce gluma proasta!!!:68:

Cred că cea mai bună afacere aici pe forum ar fi închiriatul de ochelari.

ovidiu b. 03.01.2013 00:08:20

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 492454)
Rog un admin, să inchdă topicul. Mulțumesc!

Trimite-i un mesaj privat. :1:

AlinB 03.01.2013 01:12:53

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 492369)
Și sincer să fiu, chiar am luat-o de bună, fiindcă pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, îl cred în stare de orice. Totul se manifestă latent.

Omule, mai lasa prostiile sectare de la lupii in haine ortodoxe, ca dupa cum vezi nu prea te ajuta cand e vorba de discernamnt si maturitate duhovniceasca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:08:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.