Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Postul la [neo]protestanti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15961)

Lucian008 06.01.2013 23:09:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493493)
Ei, nu o mai luați așa în tragic domnule Lucian că doar n-am murit Dumnezeu - Doamne iartă-mă! Are cine să ne ierte păcatele, important e să ni le recunoaștem, să ne cerem iertare și să le părăsim!

Eeee, n-o fi murit, dar in acceptiunea adventista Dumnezeu nu e prea consecvent.

osutafaraunu 07.01.2013 06:46:54

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 493540)
Eeee, n-o fi murit

N-a murit precis!

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 493540)
in acceptiunea adventista Dumnezeu nu e prea consecvent.

Uite, eu n-am sesizat asta, însă am observat că noi forumiștii suntem teribil de inconsecvenți în a ne păstra pe linia topicului...

Vlad_7 07.01.2013 08:43:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493421)
Răspunsul e simplu: am aflat un adevăr superior.

Și care este adevărul „superior”? Fiecare sectă spune că doctrina ei este cea adevărată...

osutafaraunu 07.01.2013 08:59:57

Citat:

În prealabil postat de Vlad_7 (Post 493573)
Și care este adevărul „superior”? Fiecare sectă spune că doctrina ei este cea adevărată...

Ca s-o spun mai pe scurt (suntem off-topic), adevărul superior "adevărului ortodox" pe care l-am găsit, este Adevărul Sfintelor Scripturi. Acesta este absolut, deci deasupra oricărei dogme sau doctrine denominaționale.

Ciprian Mustiata 07.01.2013 09:02:29

Citat:

În prealabil postat de Vlad_7 (Post 493573)

Uite ca ati gresit aici. Daca se intampla la ortodocsi (greci, rusi, sirieni, etiopieni, sau fata de catolici), nu inseamna ca se intampla in aceeasi masura in lumea protestanta.

Adevarul in lumea protestanta e bazat pe Solas, adica parafrazat: Hristos, Scriptura si Credinta, si stiu foarte multe nunti interconfesionale. Si desi exista diferente de suprafata, si cateodata de continut, acestea au loc la nivel teoretic, fara a arunca cu rosii in celalalt.

Din cate se vede eu ca baptist sustin pozitia adventista, si nu ca am ceva de ascuns, ci pur si simplu vad ca in multe locuri are sens, chiar si in puncte in care acea pozitie coincide cu pozitia mea, si nu cea baptista (de genul ca eu consider razboiul imoral).

Considerati de exemplu faptul ca papa si-a cerut iertare in numele bisericii sale este un model pentru crestinatate si lumea ortodoxa in particular? Eu unul cred ca da.

Cornel Urs 07.01.2013 09:29:33

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 493579)

Din cate se vede eu ca baptist sustin pozitia adventista, si nu ca am ceva de ascuns, ci pur si simplu vad ca in multe locuri are sens, chiar si in puncte in care acea pozitie coincide cu pozitia mea, si nu cea baptista (de genul ca eu consider razboiul imoral).

haideti, lasati-o balta! un baptist care sa creada ca sufletul e muritor, ca Iadul nu este un loc de chinuri vesnice sau care sa tina Sabatul, nu mai e baptist !

faptul ca va incanta neparticiparea la razboi, asta e o latura comuna cu oricine, sunt convins ca multor oameni, chiar atei, nu le face placere gandul ca ar trebui sa participe la razboi, unde se omoara oameni.

Cornel Urs 07.01.2013 09:32:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493497)
Nu știu cum se face, dar eu când postesc, nici nu simt nevoia de a bea apă; poate e un caz particular. E drept, n-am experimentat un post mai lung de 24 de ore.

normal ca nu ati postit mai mult de 24 de ore, deoarece aveti credinta mica !

noi ortodocsii avem, in timpul anului, mai multe posturi (muuult mai lungi de 24 de ore):

http://www.sfaturiortodoxe.ro/_post.htm

osutafaraunu 07.01.2013 09:39:26

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493585)

Aici recunosc, am credință mică.

Citat:

noi ortodocsii avem, in timpul anului, mai multe posturi (muuult mai lungi de 24 de ore):

Am spus eu că n-am mai multe posturi pe an (și mă refer la posturi, nu la postări)?
Cât despre ei, ortodocșii, au într-adevăr posturi mai lungi de 24 de ore, însă nu sunt posturi totale, sau negre cum li se spune în limbaj comun.

Ciprian Mustiata 07.01.2013 09:39:30

Citat:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/_post.htm

Ati facut-o fara apa pe timpul postului Pastelui sau a Craciunului? Daca nu, cred ca ati pierdut esenta mesajelor ;)

Cornel Urs 07.01.2013 09:43:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493587)
Aici recunosc, am credință mică.
.

daca ati incepe sa frecventati o biserica ortodoxa, asa cum v-am sfatuit, ati invata si ce inseamna postul corect si credinta ar incepe sa vi se mareasca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:42:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.