Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Este pacat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15991)

MihaiG 13.01.2013 22:26:40

Eh, unul din drăcușorii ăia de care vorbeam mai sus m-a împins să fac o căutare pe uica goagăl și... ghici ghicitarea mea ce-am găsit, cu privire la istoria Loteriei Române:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Loteria...cp2012-11-26-3

Citez: Actul de naștere al Loteriei de Stat este Legea pentru constituirea unui fond al asistenței sanitare a sătenilor, care a fost promulgată în 29 mai 1906 de regele Carol I.[3] Această lege a fost modificată în anul 1931 prin Legea pentru înființarea și organizarea Loteriei de Stat pe clase.[3] Inițial, jocurile erau organizate de biserici, iar banii nu mergeau la un singur câștigător.[3]

lore86 13.01.2013 22:47:13

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 495491)
Eh, unul din drăcușorii ăia de care vorbeam mai sus m-a împins să fac o căutare pe uica goagăl și... ghici ghicitarea mea ce-am găsit, cu privire la istoria Loteriei Române:

Citez: Actul de naștere al Loteriei de Stat este Legea pentru constituirea unui fond al asistenței sanitare a sătenilor, care a fost promulgată în 29 mai 1906 de regele Carol I.[3] Această lege a fost modificată în anul 1931 prin Legea pentru înființarea și organizarea Loteriei de Stat pe clase.[3] Inițial, jocurile erau organizate de biserici, iar banii nu mergeau la un singur câștigător.[3]

probabil in acelasi context in care patriarhul Miron Cristea era si prim-ministru.

lore86 13.01.2013 22:49:31

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 495487)
Lesne o fi, adica sa dai din gura ca toate acestea sunt pacate e lesne. Daca ar fi sa-i iau in serios pe preopinentii ortodocsi, care considera ca toate acestea sunt pacate, reiese ca, pe acest forum, am aterizat intre sfinti. Ma onoreaza sa fiu intre oameni care nu joaca niciodata la loto, nu fumeaza, nu beau, au legatura cu sotia numai martea si joia, nu folosesc bijuterii si machiaje, Doamne fereste !
Nici nu visam sa cunosc asemenea club de crestini autentici. Stiam ca exista prin desertul Egiptului, citisem despre toti acesti useri undeva prin Pateric. Cand colo, ei se adunasera pe net: pe forumul ortodox.

Domnule doctor, de la un om moral pana la un om sfant e cale lunga.
oare nu sesizati diferenta? Nu e suficient sa nu faci, trebuie si sa faci.Adica sa nu faci pacatul. dar in acelasi timp sa si savarsesti virtutea.

Mihnea Dragomir 13.01.2013 22:52:18

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 495502)
probabil in acelasi context in care patriarhul Miron Cristea era si prim-ministru.

Este vorba de anul 1906.

Ana Tr. 13.01.2013 22:57:05

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 495491)

Sa nu uitam ca preotii l-au vandut pe Iisus. Si uneori trebuie sa luam ca si motto in viata: Sa faci ce spune preotul dar nu ce face el. Inainte de toate este OM - "Iar cel dintai pacatos sunt eu". Pe de alta parte daca ai castiga la Loto si ai dona la biserici nu cred ca ar fi nici-un pacat, nu?

Crestin_Simona 13.01.2013 23:07:24

Fara suparare :1:

Citat:

În prealabil postat de Ana Tr. (Post 495515)
Sa nu uitam ca preotii l-au vandut pe Iisus. Si uneori trebuie sa luam ca si motto in viata: Sa faci ce spune preotul dar nu ce face el. Inainte de toate este OM - "Iar cel dintai pacatos sunt eu". Pe de alta parte daca ai castiga la Loto si ai dona la biserici nu cred ca ar fi nici-un pacat, nu?

Pana sa vorbim de altii fara sa fim bine documentati macar sa invatam din mers, deci domnisoara ai un raspuns pe thread-ul calugarul, care are legatura cu semnatura ta: "Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu nimerești."

-Neale Donald Walsch-

cezar_ioan 13.01.2013 23:56:51

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 495519)
Pana sa vorbim de altii fara sa fim bine documentati macar sa invatam din mers, deci domnisoara ai un raspuns pe thread-ul calugarul, care are legatura cu semnatura ta: "Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu nimerești."

-Neale Donald Walsch-

Pe cat de Ne-sfarsit e Domnul, pe atat de stramta ni se pare Poarta prin care nimerim... (ori ba!).

lore86 22.01.2013 22:26:18

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 495508)
Este vorba de anul 1906.

cand vorbeam de context, ma refeream la acela al neinfaiblitatii clerului, nu la perioada.
noi admitem ca ierarhii nostri pot gresi.

Mihnea Dragomir 22.01.2013 22:42:19

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 497437)
cand vorbeam de context, ma refeream la acela al neinfaiblitatii clerului, nu la perioada.
noi admitem ca ierarhii nostri pot gresi.

Dar ipoteza ca nu ierarhul Miron Cristea a gresit, ci ca dv gresiti numind loteria "pacat", v-a trecut prin cap?

Cornel Urs 23.01.2013 10:07:14

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 497446)
Dar ipoteza ca nu ierarhul Miron Cristea a gresit, ci ca dv gresiti numind loteria "pacat", v-a trecut prin cap?

loteria este pacat, normal, din moment ce este o activitate ce descurajeaza munca !

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:11:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.