![]() |
....si urmeaza "indicatoarele" ca sa nu o iei pe aratura....
|
altfel închipuirea duce la halucinații, la iluzii....
parcă așa ne indicarăți... Apropos, dacă îmi permiteți încă o precizare: când ceva nu vă merge la inimă, când pur și simplu nu înțelegeți ceva sau când de-a dreptul nu sunteți de acord, mai cuminte e să întrebați sau să așteptați până pricepeți. Deloc cuminte e să vă etalați îngâmfarea ignorantă și să luați peste picior pe omul care încerca să vă descrie o alternativă posibilă. Pe care, dealtfel, ați fi putut să o descoperiți pe cont propriu, dacă aveați timpul, dorința și posibilitatea. Oricum, e bine că v-ați făcut cunoscut caracterul. |
Pentru cine nu a inteles: "indicatoarele" sunt dogmele. Si ele nu sunt o alternativa. Pentru ca nu se poate cu ori dogme, ori rugaciune, ori traire. Ci si dogme si rugaciune si traire.
|
Citat:
Despre dezlegare de la rugaciune si de la traire, eu inca nu am auzit. Iata inca un argument pentru care cred ca prea tinem cu dintii de dogma, pierzand trairea. Dogma o avem pururea la indemana, de indata ce nimic nu ne impiedica ne putem intoarce la ea. Dar trairea dobandita cu multa truda si lacrimi, parca e mai pretioasa. Numai omul care a dobandit-o si a pierdut-o si iar a dobandit-o... Numai un astfel de om poate spune daca este asa. Va porpun sa intrebam un astfel de om: http://www.youtube.com/watch?v=7AvbIjg1f-I |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asta încercam și eu să sugerez. Făcînd apel la memoria Bisericii, știind noi că viața de credință s-a statornicit cumva, pentru posteritate, în cuvinte. Unele dintre acestea au alcătuit conștiința dogmatică a Bisericii. Însă nu reducem dogma la învelișul ei (literal, intelectual, semantic, analitic, cumva filosofic), ci vedem mereu întreaga viață creștină "adunată" în cuvântul dogmatic, viață pe care au avut-o trăitorii și pe care suntem chemați să o avem și noi. Altminteri, pare o bazaconie stupidă să cântăm la vecernii cum că sfinții "străluceau de dogme"...! Asta încerc să spun... Poate acum ne aflăm totuși mai aproape de un acord. |
Citat:
Vă rog și eu frumos să mă iertați. Îmi pare foarte rău că v-am necăjit. Iertați-mă, vă rog. Am greșit. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:42:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.