Citat:
În prealabil postat de adam000
(Post 510091)
De fapt biserica ar trebui sa fie ca o mare familie.
|
Ar trebui, de fapt ar fi trebuit de mult, dar realitatea este cu totul alta.
Citat:
(Post 510091)
(...), asa mi se pare normal ca si in familia bisericii, sa fie in comuniune, sa discute inai si sa fie cu totii de acord, in pace si buna intelegere si abea atunci cand toti membrii Sinodului au hotarat asupra ceva, sa iasa public sa anunte - de alfel, asa cum este si firesc, acesta este si principiul normal de functionare al Sinodului, in pace, comuniune, armonie.
|
Da?? Și noi, ăștia, neica-nimenii, "păduchii" ăștia ortodocși, ăștia care contribuim masiv la finanțarea bisericii, fie în mod direct, fie prin intermediul bugetelor publice, noi, gândacii ăștia insignifianți, care "nu avem har", ci suntem toți niște ticăloși păcătoși înfundați până peste cap în păcate,
noi ce suntem aici?!!? Receptori de comunicate de presă? Nu știam că în familiile pe care le cunoști dumneata membrii comunică prin comunicate de presă!!
Și nimeni să nu ne ceară măcar o părere, deși ar trebui să ceară și să dea cu mult mai mult?!?! Pentru noi, gândacii ăștia ortodocși, pentru noi, pigmeii ăștia lipsiți de orice însemnătate, dar pe spatele cărora o duc bine de tot unii, pentru noi, "piticii" ăștia din țara acestor "Guliveri" (de parcă ar fi numa' țara lor)!
Citat:
(Post 510091)
De alfel este trist ca noi, crestinii, sa ne pripim a-i judeca pe cei ce Insasi Dumnezeu i-a randuit sa primeasca acest mare Har de la El, tocmai spre folosul nostru, ca sa ne pastoreasca.
|
Și ce legătură vezi dumneata între harul sacramental și competențele, priceperea în domeniul politicii?? Eu personal nu văd nicio legătură între fenomene.
Ai cumva impresia că nu găsim oameni cu mult mai bine formați și informați în domeniu? Neclerici! "Fără Har (mare)", ci doar cu harul Duhului Sfânt pe care îl primește tot creștinul. Ai cumva impresia că alții, tot creștini, tot ortodocși, nu știu ce nevoie au cu adevărat creștinii ortodocși români ai acestei țări, ca cetățeni ai ei? Sau ai impresia că suntem toți niște sclavi plini de frică să nu cumva să ne bată Dumnezeu prin marele har sacramental? Dar parcă eram într-o familie, în epoca familiei, în biserica comuniunii, nu în
epoca sclavagistă!!