Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Monarhia - mai este posibilă? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16477)

cezar_ioan 11.05.2013 17:04:50

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 518249)
PS:Hristos ce forma de conducere a lumii a propovaduit?

Cred că ceva de genul ăsta, dacă nu mă înșel prea mult: http://www.youtube.com/watch?v=92vyNrUB8ic

(Dar nu mă lua în serios, eu sunt doar un îndrăgostit pe vecie de satul unde am văzut lumina zilei, satul Mihai Viteazu din comuna Vlad Țepeș, județul Călărași. Un țăran nostalgic, acolo, printre alte mii de țărani pupători de icoane și de glie, așadar...)

cezar_ioan 11.05.2013 17:24:07

Nu în Biserică!

"Nu în Biserică!", spune Domnul Țării la minutul 6,35.

Care domn al țării mai spune astăzi, așa, în istoria noastră, Pelerinule, fraților și surorilor în Hristos Domnul?

cezar_ioan 11.05.2013 17:41:26

Roadele: minutul 2,31,50 - 2,37,25

Minune sfântă a Domnului Iisus Hristos pe pământ românesc.

Prețul:
2:48.44 și

2,51,43

2,53,35

3:02:20

3:17 +++

cezar_ioan 11.05.2013 17:46:06

Să ținem minte minutul 3,17 și următorul, frați români, frați creștini, toată viața noastră.
Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Mihnea Dragomir 11.05.2013 19:01:16

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 518355)
Dar nu mă lua în serios, eu sunt doar un îndrăgostit pe vecie de satul unde am văzut lumina zilei, satul Mihai Viteazu

Care Mihai Viteazu ? Presedintele Romaniei ? Este vorba de satul din comuna Vlad Tepes, predecesorul sau la Presedintie ?

cezar_ioan 11.05.2013 19:38:36

Astea nu sunt lucruri de luat în bășcălie, frate Mihnea, te rog să mă ierți...
Cu atât mai mult cu cât ți-ai tocit pantofii, cândva, cu mult folos pe acele meleaguri...:)

calinit 11.05.2013 19:40:33

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 518353)
.................................................. ........
Era bine daca imediat in 1990 s-ar fi organizat un referendum in aceasta privinta (Ion Iliescu cu aplecarea sa spre dialog si consens nu cred ca ar fi refuzat), pentru a lamuri definitiv aceasta chestiune.
Intr-un fel, populatia si-a exprimat parerea in aceasta privinta in mai 1990 (cand a votat intr-o proportie covarsitoare FSN-ul ce venea cu un evident program politic republican) si in decembrie 1991 (cand iarasi a votat masiv constitutia ce prevedea explicit forma de guvernamant republicana)!

Punctele alea prin care nu am citat cele scrise (din dorința de a nu complica "cetirea") sunt o argumentație strălucită a unei vremi îndoielnice prin realizări. Opinia dvs.

Ei bine, referendum... Nu înseamnă nimic. Dumnezeu nu a organizat referendum pentru a consfinți legitimitatea poruncilor Sale!

Și chiar dacă ar însemna ceva, într-un context dat, un neam tocmai ieșit dintr-un fel de orânduire cu aspiratii mărețe și fapte nu prea pe măsură nu putea să voteze decât ceea ce a fost învățat că este bine: Republica. Ce ne trebuie nouă "întreținuți" pe cheltuiala noastră? Dacă ati "prins" vremurile aduceți-vă, vă rog, aminte... de "nu ne vindem țara" și altele. Carol I nu a vândut-o. A luptat la propriu pentru independența ei (a construit o armata bună și a condus-o la '877). Sub Ferdinand I s-a reușit întregirea ei. Și România mare era la început de drum și aspiratii, mult prea devreme "omorâte" (aprox. 20 ani) în timp ce "comunismul" a avut la dispoziție aprox. 50 ani. De unde știți (nu avem de unde ști) că monarhia nu ar fi realizat acele "asociații agricole" în termen de 50 de ani de la "împroprietărire", de exemplu? A doua jumătate a sec. XX tehnologizat, probabil, ca ar fi legitimizat-o.

P.S. Fără supărare...

Pelerin spre Rasarit 11.05.2013 20:01:03

Ioane,indiferent ce resentimente am in sufletul meu fata de anumite aspecte legate de tara mea,indiferent unde voi fi,chiar daca nu voi avea aceiasi credinta cu marea majoritate dintre voi, niciodata nu as ezita,daca tara mea natala ar avea nevoie,sa stau si in prima linie pt ea.Asa au facut toti din neamul meu si nici eu,sau familia mea, nu vom face altfel.Este o problema de onoare,si o multumire pt pamantul in care ne-am nascut.In neamul meu onoarea este ceva foarte important,alaturi de credinta.Asta este tot ce iti pot spune pe acest subiect.Dumnezeu sa ne apere.

cezar_ioan 11.05.2013 20:11:23

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 518378)
Ioane,indiferent ce resentimente am in sufletul meu fata de anumite aspecte legate de tara mea,indiferent unde voi fi,chiar daca nu voi avea aceiasi credinta cu marea majoritate dintre voi, niciodata nu as ezita,daca tara mea natala ar avea nevoie,sa stau si in prima linie pt ea.Asa au facut toti din neamul meu si nici eu,sau familia mea, nu vom face altfel.Este o problema de onoare,si o multumire pt pamantul in care ne-am nascut.In neamul meu onoarea este ceva foarte important,alaturi de credinta.Asta este tot ce iti pot spune pe acest subiect.Dumnezeu sa ne apere.

Știu, frate bun, știu bine.
Ai grijă de tine! Te îmbrățișez, cu umilință, Domnul să te ocrotească!

P.S. Țara noastră are de mult nevoie de noi, în prima ei linie...

AlinB 11.05.2013 23:42:05

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 518249)
PS:Hristos ce forma de conducere a lumii a propovaduit?

Daca e sa ne aruncam o privire in VT, de fapt singurul loc unde gasim pe Dumnezeu propovaduind o forma de conducere, e vorba de teocratie.

Dar evreii, caposi si ingusti la minte, au cerut musai ...monarhia.

Diferenta, generic vorbind, intre monarhie si institutia prezidentiala este minimala.

Doar forma de adulare practic difera, in primul caz e orientata in stil religios in al doilea caz, e o chestie de politica -partizanat ca la fotbal, stii tu..

Calitatea materialului, in ambele cazuri, depinde de om nu de forma.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:34:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.