Citat:
În prealabil postat de AGabriela
(Post 519063)
Duhovnicul meu stie framnatarile mele. I-am spus si ca as vrea sa caut raspunsuri altundeva, dar inca nu am cerut binecuvantare pentru asta. Stiu ca nu ma va tine cu forta si imi va da binecuvantarea pe care i-o voi cere. Este omul care da libertate si il apreciez pentru asta. Si Hristos stie framantarile mele, caci cui sa I le spun daca nu lui Dumnezeu?
|
Din cate inteleg, dv de fapt nu aveti nevoie de duhovnic pentru spovada. Ci de ceea ce noi numim "directiune spirituala". De multe ori, in asemenea privinta, este potrivita o persoana laica, mai varstnica. De asemenea, puteti trage folos din eventuale organizatii laicale, daca exista in mediul pe care il frecventati. Iar daca nu, gasiti-le.
Citat:
Bineinteles ca i le-am spus asa cum am putut caci in ultima perioada nu reusesc sa ma rog staruitor, asa cum am fost sfatuita.
|
Rugaciune staruitoare nu inseamna neaparat rugaciune "formala", adica aprins lumanare, stat in pozitia de rugaciune si citit 5 Acatiste sau 10 Psalmi. Rugaciunea staruitoare poate imbraca forma unor rugaciuni scurte, simple, inalt repetitive. In special pentru starea de "nervi" eu folosesc rugaciunea "Isuse bland", pe care v-o recomand:
"Isuse cu inima blanda si smerita
Fa inima noastra asemenea inimii Tale".
Se poate spune de 10, 100 sau 1000 de ori pe zi. La volan, in lift, in supermarket. Pana vine autobuzul sau dupa ce ne-am urcat. Cand invartiti in mancare. Cand stati la coada la posta. Etc. Mi-a taiat calea baragladina din fata mea, care si-a luat BMW negru cu bani mangliti din Germania ? Raspunsul este: "Isuse cu inima blanda si smerita, fa inima noastra asemenea inimii Tale!". Seful este nedrept cu mine, acuzandu-ma de aiureli si nebagand de seama binele facut ? "Isuse cu inima blanda si smerita, fa inima noastra asemenea inimii tale!". Vecinii asculta manele la 2 noaptea, plesni-i-as cu boxele peste botul lor vinetiu ? "Isuse cu inima blanda si smerita, fa inima noastra asemenea inimii Tale!". La biserica preotul tine a zecea predica pe aceeasi idee, interpreteaza Biblia nepotrivit, sau abereaza atat de tare incat tine Liturghia Sf Ioan (ca doar pe aia o stie) in zi in care ar trebui tinuta cea a Sf Vasile ? Ii aplic un "Isuse cu inima blanda si smerita, fa inima noastra asemenea inimii Tale". Si asa mai departe. ASTA este rugaciune staruitoare
Citat:
Cred ca puterea rugaciunii vine tot de la Dumnezeu, prin har.
Va multumesc frumos
|
Categoric. Dar, la randul lui, harul Domnului nu vine chiar asa, la intamplare.