![]() |
Citat:
Sunt lacto-ovo-vegetarieni. Si sunt mai multe feluri de manastiri, alea unde calugari mai trec si prin muncile campului, nu prea cred ca au cum sa devina obezi. In plus, aici nu intra cazurile de dezechilibre hormonale si de metabolism, sau cei care maninca in plus/pe ascuns. Citat:
Cu ce e de slavit Dumnezeu, pentru ca in manastiri exista oameni cu probleme de sanatate? Citat:
La fel de bine ai putea spune asta pe un topic unde unii se straduiesc sa ii convinga pe altii sa se lase defumat si vii si spui 'nu ce tii in coltul gurii te imbolnaveste, ci sanatatea este de la Dumnezeu'. Sa fim seriosi. Citat:
Si mai ales CAT? Citat:
E ca si cand ai lua unul cu o absorbtie intestinala proasta si maninca 2 paini la o masa si zici "vedeti ca painea nu ingrasa"? Sau un fumator de 90 ani care a murit de moarte buna: "vedeti ca fumatul nu e asa daunator cum se zice?" etc. Citat:
Putin ulei de masline http://www.cristianmargarit.ro/2010/...lei-de-masline Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si asa abia mananc paine (nu prea imi place), dar daca mai aud si de astea... |
Legat de alimentatie si ingrasat:
Exista cauze pentru ingrasat (sau slabit) mult, care nu tin de alimentatie. Dar pe astea nimeni nu vrea sa le ia in consideratie si toti dau zor cu dieta. Exista boli endocrine, tulburari de metabolism in speta, cand ori te ingrasi din aer, ori slabesti si mancand o vaca la o masa. Exista stresul si lipsa de somn care duc la ingrasat 8sau slabit) excesiv. Fiecare organism reactioneaza altfel. Exista si anorexici si bulimici si unii care mananca din tulburari psihice (frustrari) etc. Poti sa fii vegan obez si invers, sa mananci omnivor si sa fii slab pusca. Depinde de organism. Toti vorbesc peste tot de dieta, dar nimeni nu spune despre dormitul suficient, despre stresul care ne marcheaza in permanenta. Pe urma am unele intrebari: 1. De cand si de unde este aversiunea asta pentru lapte si lactate si mai ales de ce sa fie rau la cancer? Eu nu inteleg. Cred ca este vreun studiu mai nou. La fel cum am aflat acum ce probleme auc chinezii cu intoleranta la lapte (daca o fi asa totusi). Se spune ca au un deficit de nu stiu ce enzima (poate de la alimentatia cu orez, sau altele, sau de la zona georgrafica).Nu stiu. Si de aia nu e bun nici pentru noi laptele? Se spune ca ei sunt sanatosi pentru ca mananca soia. Dar atunci ar trebui sa fim si noi, pentru ca a fost o vreme cand ce mai soia consumam (ulei, salam etc.). 2. Ce este cu uleiul de masline? Asta ce mai are? Si de cand? Alt studiu grozav? Italienii numai cu el se hranesc, ei nu stiu de ulei de floarea soarelui sau altceva. Si sunt multi centenari si la ei. Nu stiu de ce, dar am impresia ca este vorba de niste curente imprastiate in lume de unii si altii cu diverse interese. Omul creste de sute de ani animale si mananca lapte, oua. Si cei de la sate asta mananca si sunt slava Domnului sanatosi. Ca mai pun si altele mai putin sanatoase (grasimi multe, paine multa) este adevarat... Dar la astea pun si legume multe, usturoi si ceapa! Zilele trecute a murit cel mai batran om din lume,avea peste 110 ani (116 oare?) si era japonez mi se pare. Dar nu spunea ca a mancat nu stiu ce, sau ca a trait din aer, sau a evitat ceva. Oare ce mananca japonezii sanatos? Asa se spune si de dieta italieneasca/mediteraneana ca este sanatoasa: legume, paste, masline, fructe de mare, peste, vin, citrice, totul usor. Si totusi au si ei destui obezi... |
Citat:
"Producere Zerul este un produs secundar care apare la producția de brânzeturi. Este unul dintre componentele care se separa din lapte după coagulare sau atunci când se adaugă cheag sau o substanță acidă (oțet sau suc de lămâie). Utilizare Zerul este folosit la fabricarea cașcavalului, a brânzei Ricotta și a multor alte produse lactate. De asemenea, este folosit ca aditiv în multe alimente procesate, inclusiv pâine [1], biscuiți, produse de patiserie, ciocolată și în hrana pentru animale." Deci e folost ca si aditiv. Tot painea facuta in casa cu maia simpla si faina e mai buna. |
N-ai de unde sa stii in care este si care nu este, ca nu prea scrie pe eticheta.
DAR, daca ar fi, chiar si urme, sunt obligati sa scrie, pentru ca este alergen si poate cauza fatalitate la cei cu sensibilitate (este parca lege EU in acest sens). Mi se pare absurd sa fii sanatos dar sa te feresti pana la obsesie de produse de animale, care nu provin din sacrificarea animalului - deci si fara nici macar cel mai mic temei moral rezonabil. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Stiu, Yasmina, toate chestiile enumerate de tine, de aceea spuneam ca ei au alta traditie Dar pe undeva am senzatia ca lor multe li se trag si de la faptul ca citesc de capul lor (sau li se mediatizeaza) diferite informatii medicale/de sanatate, si pt ca nu au o baza clara a intelegerii logice si integrarii corecte a acelor informatii, cultura lor alimentara pare formata asa, dintr-o adunatura de franturi/cioburi de informatie puse una linga alta. Aparent stiu multe (ca volum de informatie), pot chiar sa iti enunte cate un ciob (cate o afirmatie) foarte adevarata luata in sine ca valoare de adevar, insa ne fiind integrate cu celelalte franturi/cioburi de informatie, de fapt ei nu stiu cum sa foloseasca acea informatie in mod corect (unitar, integrat) si asa ajung sa manance toate porcariile si sa se mire pina la ultragiere "cum, nu bei iaurt light?!?!", in timp ce se indoapa cu sirop turnat peste frisca si peste blueberrys, considerand ca daca mananca in fiecare zi fructe (blueberrys), atunci nu mai conteaza ce torni peste ele, ca este oricum sanatos :-) sau militand pina la obsesie slogane adevarate ca valoare de adevar luate in sine dar false luate in contextul realitatii, gen "uleiul nu are colesterol" (deci putem manca oricat daca nu are colesterol e bun :-) nu?) , dar fara sa aiba si informatia (sau poate neintegrand) ca din orice ulei in exces organismul poate sa-si fabrice colesterol singur... Ceea ce ma uimeste pe mine (ca de aceea am enuntat exemplele acestea si fenomenul), este ca ceea ce se intimpla la ei in priviinta alimentatiei (toata povestea cu cioburi/franturi de adevar puse una linga alta fara nici o intelegere si integrare si din acest motiv se ajunge la un inteles incorect, fals si franturile de informatie aplicate concret in practica intr-o maniera incorecta global), am adeseori senzatia ca EXACT acelasi fenomen se intimpla la noi in priviinta crediintei - a felului cum o proportie semnificativa de credinciosi practicanti isi inteleg incorect crediinta in ciuda faptului ca au multe cioburi/franturi corecte de informatie din diverse surse de toata increderea si corectitudinea (citate din sfintii parinti, din biserica, din Sf Traditie, etc) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:16:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.