Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cat timp vom mai fi hoti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1717)

mirelat 01.07.2007 07:45:28

Mi-a cazut de curand sub ochi un citat, care cred ca se potriveste pe tema discutata. Este din parintele Nicolae Steinhardt, atunci cand numeste virtutea suprema "dreapta socotinta":

"Lumea in fata careia ne aflam este lumea impacarii strambe, care e mai buna decat o judecata dreapta; lume a fatarniciei, da, care este, insa, si ea un fel ocolit de a cinsti virtutea ca o cale sigura de a nu cadea in cinism; o lume foarte departe de perfectiune, cu observatia ca goana dupa perfectiune - intr-o lume care, prin definitie, nu poate fi perfecta - este o teribila iluzie... "

erzbet 01.07.2007 13:48:52

Citat:

În prealabil postat de veilur
Si cand ma gandesc la cate filme, muzica si porgrame am luat de pe DC++ ma ia cu durerea de cap, dar ce sa fac daca nu am bani? Plus ca din moment ce userii din huburi dau la "share folder" tot ce tragem noi de pe DC, nu as vedea de ce ar fi furt! Cineva tot a cumparat acel program original, ori acel album muzical sau dvdul respectiv si el singur l-a seruit in folderul lui, asa ca ce se da de bunavoie, este bine primit de toti ceilalti! NU credeti ca am judecat corect? :)
P.S.: Nu vreau sa-mi aduc argumente pentru dezvinovatirea mea, dar am vrut sa o iau pe partea logica a lucrurilor. Oricum, daca Dumnezeu considera ca sunt un hot din toata treaba asta nu am de contestat nimica! :(

Eu sincer nu cred ca este furt. Cred ca ai judecat f corect:cool:

macs 01.07.2007 21:58:17

ba tot furt e...
atata timp cat cineva munceste luni si ani de zile pentru a crea programu/muzica/filmu/jocu/etc, si nu vrea sa le dea pe moca, indiferent cum faci rost de ele, tot furt se cheama.

macs 01.07.2007 21:59:16

veilur, el da de buna voie ceva ce nu este al lui... ???

erzbet 01.07.2007 23:10:29

Macs, fii serios, tu nu ai luat nimic de pe odc?:p eu ma refeream ca nu e furt sa iei de pe odc de la cineva care deja a furat de la altul, daca ma intelegi :cool: e un furt indirect de fapt; da ori ca luam si noi ori nu, furtul e deja facut. Dar pentru ca este semi-furt si am savarsit jumatate de pacat o sa imi petrec jumatate din viata vesnica in flacarile iadului :D

veilur 02.07.2007 00:44:17

Voi nu ati inteles ce am vrut sa spun: cineva tot a cumparat acel program/muzica/film/joc si la seruit ca a vrut el de buna voie. In acest caz nu suntem responsabili de furt, pt ca s-au dat niste bani la inceput, iar respectiva persoana a vrut sa aibe si ceilalti useri acces la acel utilitar din computerul lui.
Macs, gandeste-te ca ar veni cineva la tine si ti-ar da un program copiat pe un cd de pe cd-ul lui original ca asa a vrut el sa te ajute. Ia spune-mi te rog, in acest caz ai crede ca tu ai furat acel program, din moment ce el a vrut sa te ajute pt ca probabil tu nu ai avea 6-7 milioane de lei sa dai pe el si iti trebuie neaparat acel program...Hmm?

erzbet 02.07.2007 11:22:55

Mai, eu cred ca se referea ca nu este corect pentru producator spre exemplu...el se chinuie sa faca programul, il cumpara un nene care il pune pe net si nimani nu mai da bani pe produsul original dar toti beneficiaza de el. Iti dau un exemplu: muzica. Un cd original cu o formatie straina costa peste 500 de mii. Nimeni nu mai cumpara pt ca se gasesc pe net toate mp3-urile posibile si imposibile. Noi furam practic de la casa de discuri si formatia propriu-zisa :P eu asta am inteles ca intelege el prin furt. Dar am inteles si ce ai vrut tu sa spui. Si cred ca aveti amandoi dreptate...v-am spus eu, cu jumatate de masura:cool:

krabu 02.07.2007 11:39:57

Erzbeth, adevarul e la mijloc. Totusi nu e normal sa faci cca 250 mil de dolari din muzica cata vreme un cercetator Nobel nu face nici 250.000 de dolari.

E o afacere cu abonament cumva asta. Dar abonamentul este extrem de scump.
Pe vremuri artistii erau interesati doar de valoarea obiectului de arta. Acum totul este marketing si ajungi sa`ti vinzi sufletul.

Daca cineva ajunge sa castige 250 mil de dolari atunci eu zic ca 2,5 mil ar fi suficiente, ceea ce ar insemna ca pretul unui CD ar trebui sa fie cu un profit de 100 de ori mai mic.

Deci daca un CD ar costa 2,5 Ron nu te`ai mai chinui sa dai jos de pe net nimic.

Exista evident si cealalta jumatate de argumentatie.

Saurian 02.07.2007 11:41:10

Hai sa fim corecti. E furt, traim intr-o lume plina de pacat. Asta e adevarul, n-avem ce face decat sa cerem mila lui Dumnezeu

vsovi 02.07.2007 11:49:47

Domnule este ciudata spetza juridica respectiva, ca practic tu cand instalezi programul sau cand cumperi itzi asumi la instalare sau cumparare ca il foloseshti pe un singur sistem, un singur user sau userii de pe sistemul respectiv. Deci potzi sa-l iei shi sa tzi-l instalezi shi in alta parte daca-l foloseshti tu. Asta bifezi la instalare shi itzi dai acordul. Dar produsul cumparat tu il potzi vinde sau da gratis cui vrei in aceleashi conditzii. Buun. Acuma ce se intampla daca produsul tau il dai la mai multzi? Practic itzi calci acordul pe care l-ai bifat la instalare (intre tine shi PC):D, dar daca vroiai sa-l instalezi nu puteai fara sa bifezi acordul. Deci te obliga sa bifezi. Asta nu este ilegal? Cum te poate obliga cineva in produsul ce deja este al tau? Ai dat banii pe el shi ei respectand proprietatea nu mai au dreptul sa ishi impune regulile, nu? decat inainte eventual. Un acord se face inainte, intre partzi. Buun. Dar sa zicem ca respectivul n-a instalat softul ci pur shi simplu a pus kit-ul cumparat pe server deci nu shi-a asumat bifarea shi acordul. Si a pus bunul lui, pe care a dat banii sa shi-l descarce shi instaleze cine vrea. Gresheste? nu cred, nu si-a asumat nimic, deci ce sa respecte? e produsul lui shi face ce vrea cu el. Acuma sa vedem ce ar fi daca nu ai respecta un acord? Ce spune la lege ca este nerespectarea acordului prin bifare? incalcare de un fel de contract? Poi eshti pasibil de plata prejudiciului dupa calculele respective shi evaluari, daca n-ai deunde atunci pushcarie. Asta e daca te baga la proces. Legea prevede ceva in legatura cu incalcarea drepturilor de autor shi prejudiciile aduse. Macar sa shti la ce sa te ashteptzi daca eshti prins. Catziva ani de temnitza... deci vrei nu vrei trebuie sa-tzi asumi acest lucru. Acuma daca este pacat? Poate ca este shi pacat, nu-mi dau seama, dar se zice ca unii vom da socoteala de fiecare lucru pe care l-am facut shi zis, de legile pe care le-am calcat shi de altele, unii ca nu totzi, dar aici este shi in sensul in care daca n-am calcat o lege, atunci de ce n-am calcat-o? sau daca ne-am folosit de lege pt alte chestii deci respectarea legii vremii este cu cantec ca potzi pacatui si daca o respecti shi daca nu o respecti, shi daca evitzi shi daca nu evitzi... dar socoteala se zice ca vom da... unii...
Oricum conteaza ca puncte bune sa respectzi legislatzia. Deci e foarte greu de deslushit cum ar trebui sa faci in general ca regula in privintza softului... fiecare asha cum reusheste sa fie cu conshtiintza impacata in fatza lui Dumnezeu... :) Dar problemele legislative sunt complicate shi e mai bine sa apelezi la un prieten avocat, in caz de probleme... shi sa respectzi procedurile juridice shi sa-l lashi pe el sa se ocupe... daca nu-i excroc shi doar te jecmaneshte...

Astea-s probleme juridice shi cred ca trebuie discutate cu cineva in masura, pe un forum juridic.

Dar ca shi pacat... furii se zice ca nu vor intra in imparatzie, nici ucigashii, nici calacatorii de lege... nu mai zic cine... ca e multzi :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:56:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.