Corinusha |
05.06.2014 09:49:21 |
Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 561152)
... dar nici macar identitate nationala nu mai aveti.
|
Nu prea, cel putin eu, si o recunosc; ce identitate nationala sa am cand in ultimii zeci de ani totul mrge din rau in mai rau, cand am scapat de comunism si am trecut la "democratie" (care e tot gen comunism, dar ascuns) am iesit din lac si am cazut in put, cand politicienii iat peste 3000 de euro ca sa dorma si sa fure, cand aceiasi politicieni care au averi de milioane e euro (dar nu toate pe numle lor) nu fac nimic pentru popor, doar baga taxe peste taxe pese taxe si scumpiri peste scumpiri, peste scumpiri sa fie sigur ca poporul abia traieste de pe-o zi pe alta; iar poporul ceface? Sta, tace si indura; nimeni nu face nimic, si ce cae au face, n-au cu cine. Incearca sa faci o greva generala, vezi ai cu cine? Te trezesti singur la protese la care au zis oamenii ca ies etc.
Ce identitate nationala sa mai ai?!
Tara, ca si loc, ca relief, ca frumuseti naturale, ca si constructii de manastiri (cae majoritatea sunt vchi de sute de ani si totusi superbe), ca si traditii stravechi (care se pastreaza in prea putin locuri); respect pentru domnitorii care au fost candva la crma Romaniei, respect pentru toti pan l comunism; de-aici, nimic...zero...si acum zero acela trece pe minus.
Asa ca nu, nu mai am identitate nationala, nu ma leaga entimente de Romania de azi; ma leaga sentimente de Romania care a fost candva, n vremuri apuse.
|