![]() |
Referitor la ceau distribuit zilele trecute prietenii atei pe fb...ca 1 din 4 romani nu are toaleta in casa si noi vrem catedrala, ma gandeam ia uite ma de ce S-a rastignit Cristos, ca sa-I ceara unii si altii sa le faca toalete. ( nu Elpersonal, ci biserica, cu banii de catedrala).....noroc ca El insusi a spus la vremea respectiva ca nu se va supara pe cel care huleste impotriva Fiului...poate ca in marea lui iubire de oameni, ar face si mai mult de-atata pt ei, le-ar da si lectii de igiena...
Doar ca ateii se pare nu se multumesc cu atat, a mai scria unul azi ca viata e o boala cu transmitere sexuala....si asta seamana mai mult cu hula impotriva celui care a zis Cristos ca nu se iarta....:( Iar despre rastignirea Mantuitorului, probabil sunt multi care nu o vad ca pe o jertfa, ci ca pe o masura luata impotriva unui infractor care a facut tulburare la vremea respectiva, amenintand ca distruge templul....noroc ca cum am mai zis, El nu se supara pe noi pt asta.... Mai grav ar fi ca unii dintre noi chiar ar crede ca viata poate fi creata chiar de noi.... De multe ori m-am intrebat, de ce exista oare atat de multe boli, si atatia microbi? De ce nu e un singur fel de boala sau mai putine, sa fie totodara si mai putine sau un sg tratament? Cine si de ce a inventat asa de multe? Nu cumva or fi oameni care sa creada ca bolile si microbii, implicit tratamentele, au fost cumva inventate de oamenii de stiinta, de doctori, de profesori, doar ca sa complice existenta elevilor si a pacientilor, bolnavilor? din pacate nu e chiar asa, organe chia sunt toate in corpurile noastre, asa cum spune jn atlas, unii dintre noi chiar le'au vazut cu ochii lor; desigur nu le putem vedea cum functioneaza, insa putem vedea la microscop sau macro efectele nocive ale diverselor boli asupra tesuturilor si organelor - necroze, distrofii, etc; la fel cum putem vedea si diferitele soiuri de bacterii si alte organisme raufactoare; deci, nu sunt inventii, facaturi...exista o forta superioara noua' care da viata la toate, inclusiv noua, la fel cum exista una care strica, distruge...acum, in interiorul problemei, poate unii cred ca bacteriile si microbii sunt facuti de diavol ca sa ne distruga, dar eu nu cred asa; cred ca si ele au un rost, insa trebuie sa existe un echilibru intre ei si noi, iar cand acesta se strica ( numai respectam niste reguli, niste principii de viata sanatoase, numai ascultam de Dumnezeu si ascultam de diavol, atunci apare boala, Dumnezeu ingaduie cumva sa ni se se faca rau, ori n-are incotro, noi fiind cei care ne departam de El, iesim de sub sfera Lui de influenta...( asa ceva spune si Sf. Modest: boala se abate asupra noastra si a dobitoacelr noastre, fie din mania dreapta a lui Dumnezeu, ca pedeapsa pt pacatele noastre, fie din rautatea diavolului) |
Citat:
Și oare de ce așteptăm cam mult de la alții și cerem prea puțin de la noi înșine? Ne-am născut sănătoși, părinții ne-au crescut, cum s-au priceput și ei... am fost la școală... Cine să învețe și cine să muncească în locul nostru, ca să avem ce ne trebuie? |
Asta e durerea, ca scrie cu C in loc de H?
|
Deci am studiat problema, din scurt, si in lb greaca si rusa, de ex, se scrie doar cu H; in latina, engleza, franceza, germana , olandeza cu Ch, in italiana si spaniola doar cu C, iar in alte limbi suedeza, norvegiana, finlandeza, maghiara chiar cu K
|
Citat:
În cartea lui Constantin Virgil Gheorghiu "Sfântul Ambrozie al Milanului", bazată pe fapte istorice, ni se povestește despre implicațiile diferenței între homoousis și homoiousis, respectiv între "de o ființă" și "asemănător"... Adică și numai o literă poate spune/ schimba multe. |
Chiar și o virgulă!
Exemplu: "Adevărat grăiesc ție astăzi vei fi cu Mine în rai!" (Luc. 23, 43) Aici este o virgulă, pe care am omis-o. Unde o plasăm?.....:) |
Citat:
Adevărat grăiesc ție astăzi vei fi cu Mine în rai!" -Nu se stie cand vei intra in rai. Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai!" -Chiar astazi vei intra cu mine in rai. |
Citat:
Plasînd mântuirea tâlharului și (re)deschiderea raiului undeva într-un timp nedefinit... Într-un mister neîmpărtășibil oamenilor; în incomunicabil și incognoscibil pentru cei din viața aceasta. Asta implică printre altele neînțelegerea faptului că acest tâlhar este primul om locuitor al raiului (redeschis oamenilor). Abia după el vor sosi și ceilalți: Adam, Eva și toți drepții. Raiul (re)începe cu tâlharul acesta, în ziua când Domnul își încheie existența pământească. Este primul rod omenesc al Jertfei pe Cruce (dacă nu punem la socoteală cuvântul Domnului către Mama Sa și Ucenicul Ioan). Numai că tâlharul nu mai e deloc tâlhar - el a devenit, prin mărturisirea și rugăciunea lui primite de Fiul lui Dumnezeu, un om izbăvit; un cetățean al Împărăției. Dar cum poate fi Hristos simultan pogorât la iad și totodată în rai, în acestă zi numită "azi"? Poate ne vor vorbi despre acest fapt, cu mai multă acuratețe, Mihailc și/sau Delia, pe urmele unei conferințe de la Cluj a maestrului Sorin Dumitrescu. |
Citat:
|
Citat:
ziceam doar ca in unele locuri platesti mai mult pt cununie si daca ai 2 perechi de nasi. ps: eu cu sotul avem o pereche de nasi, in caz ca va ganditi ca noua ne-a trebuit x perechi de nasi... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:39:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.