Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Avortul contravine moralei naturale (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17520)

Inorogul 14.11.2014 13:51:47

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 572528)
Iti raspund eu la intrebari. Cred ca 85 de mesaje sunt mai mult decat suficiente. Te-ai distrat, dar de unul singur, ar fi mai placut pentru tine sa o faci cu ateii din cartier, care poate ar gusta si glumitele. Aici esti in plus, pentru ca nu stii despre ce vorbesti si nu te obosesti sa cauti informatii.

Dintr-un masochism inexplicabil, intotdeauna am gasit atacurile virtule la propria-mi persoana usor de tolerat :).
Am citit informatii pe aceste teme. ...Poate nu suficient de multe. Ofera-mi, te tog, trei carti de apologetica, pe care le consideri cele mai bune si iti jur ca le citesc. Iti dovedesc discutand pe marginea lor.

DragosP 14.11.2014 14:36:49

Ce are apologetica cu crima numită avort?

Inorogul 14.11.2014 14:41:30

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 572546)
Ce are apologetica cu crima numită avort?

Nu am cerut pe tema avort. Orice carte de apologetica care apara crestinismul-ortodox.

LE: las de la mine azi. Orice carte de apologetica care apara religia in general.

DragosP 14.11.2014 14:45:29

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 572551)
LE: las de la mine azi.

Lasă și lasă-ne.
Nu trebuie să te convingem noi de nimic.
Ai bunul simț și fă și tu la fel.

catalin2 14.11.2014 15:00:00

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 572536)
Am citit informatii pe aceste teme. ...Poate nu suficient de multe. Ofera-mi, te tog, trei carti de apologetica, pe care le consideri cele mai bune si iti jur ca le citesc. Iti dovedesc discutand pe marginea lor.

Nu era nevoie de o carte, ci de cateva fraza despre ce crede crestinismul. Sau problema mortii, in cazul de fata. Noi consideram ca toti murim, ateii au o gandire ciudata, cred ca toti mor in afara de ei. De aceea transfera gandirea lor la crestinism, spunand ca daca un om moare inseamna ca nu exista Dumnezeu, pentru ca n-ar fi trebuit sa moara.
Daca vrei poti citi catehismul, e invatatrua condensata. Exista si catehisme mai scurte.

ioana5760 14.11.2014 15:38:30

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 572378)
O intrebare: O femeie care experimenteaza un avort natural este considerata o criminala?

Nu o consider o criminala, a fost un accident. Nu stim din ce cauza acea fiinta nu a mai venit pe lume si de ce Dumnezeu a voit asa.
Acelei femei i se citesc niste rugaciuni, dar nu este pusa in randul femeilor care au provocat voit un avort. Unele nu-s bucuroase ca sunt prea roditoare, altele doresc si nu pot avea.
Ce mai citeam prin alte carti si aici pe forum ca privind per ansamblu ca neam: pacate din neam, personale etc. De fapt nimeni nu stie rostul acestor evenimente nefericite din viata.

ioana5760 14.11.2014 15:47:57

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 572391)
Da' tu ai impresia că mama ta, o femeie respectabilă, desigur, e o sfântă?

Nu-i frumos sa o jignim. Nu e nimeni sfanta dar nici chiar asa.
Dar cele care nu au dupa ce bea apa dar fac copii la greu sunt mai sfinte? au vreo virtute in plus?

DragosP 14.11.2014 16:05:27

N-am jignit pe nimeni, stai cuminte.

ioana5760 14.11.2014 16:15:36

La noi este tendinta ca persoanele care au multe greutati in viata sau se chinuie mult cu boala pe patul de moarte, sa se spuna ca din cauza ca au multe pacate. Dar nu este asa.

Inorogul 14.11.2014 16:20:07

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 572581)
La noi este tendinta ca persoanele care au multe greutati in viata sau se chinuie mult cu boala pe patul de moarte, sa se spuna ca din cauza ca au multe pacate. Dar nu este asa.

Inutil sa spun ca sunt de acord cu dumneavostra. Dar eu am o pozitie care ma degreveaza de explicatii suplimentare.
Din pacate, dumneavostra, daca sunteti credincioasa, va trebui sa gasiti pasaje/texte/interpretari care sa va justifice pozitia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:33:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.