Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Noul Testament e de secta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17572)

marivas6519 07.12.2017 19:10:27

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 574646)
Cornilescu a fost un ortodox care a devenit protestant. A facut o traducere a Bibliei in consens cu traducerile neoprotestante (sectare). Adica unele pasaje difera de traducerea ortodoxa.

Cornilescu nu a devenit protestant. Nu s-a botezat in alta biserica (a ramas ortodox). A muncit intr-o Biserica Ortodoxa la traducerea Bible pe intelesul oamenilor (limbajul simplu si pe intelesul poporului - acesta a fost scopul lui).

Cornel Urs 07.12.2017 23:23:55

Citat:

În prealabil postat de Tudor94 (Post 655491)
Exista doua tipuri de traduceri:fidele (Anania) si cu paragrafe adaugate/omise/reinterpretate (Cornilescu). Dumitru Cornilescu a fost initial preot ortodox, deci se impartasea cu paine si vin, a fost botezat de copil si isi facea semnul Sf. Cruci. Cati dintre adeptii lui fac toate astea? Cat despre traducerea Bibliei, atat traducerea de la Blaj, cat si cea de la Bucuresti folosesc limba romana vorbita in secolul al XVIII-lea. Pentru o versiune tradusa corect a Bibliei, recomand versiunea Anania. Aceasta, spre deosebire de traducerea Cornilescu, este tradusa dupa versiuni mai vechi cum ar fi Septuaginta. De asemenea, vrednicul de pomenire Bartolomeu Anania ofera si explicatii referitor la textul biblic si motiveaza traducerea sa comparand uneori si cu versiunile antice ale Bibliei.

Am avut Cornilescu dar am aruncat-o la coșul de gunoi.

Cornel Urs 07.12.2017 23:25:16

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655494)
Ti s-a cerut sa spui in ce limba ai citit tu Biblia in original.
In limba Blajului, cumva?

În limba română, singura limbă pe care o cunosc.

Iorest 07.12.2017 23:31:31

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655500)
Cornilescu nu a devenit protestant. Nu s-a botezat in alta biserica (a ramas ortodox). A muncit intr-o Biserica Ortodoxa la traducerea Bible pe intelesul oamenilor (limbajul simplu si pe intelesul poporului - acesta a fost scopul lui).

Asta e una din mostrele de istorie alternativă.

Penticostalul Traditional 07.12.2017 23:47:37

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655525)

Cercetatorul lui Peste a citit manuscrisele originale ale Scripturii.
In... Limba Romana. :4:

Demetrius 09.12.2017 07:21:31

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655525)

Atunci e traducere, nu e original.

Mihnea Dragomir 09.12.2017 08:25:49

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655429)
Eu am citit Biblia de la Blaj și mi s-a părut cea mai aproape de original.

E ereticeasca. Adicatalea, catoliceasca. Trebuie stropita cu Agheasma Mare, ca sa iasa dracii din ea, ca altminterea e pravoslavniciei smintitoare si sufletului daunatoare.

Penticostalul Traditional 09.12.2017 10:29:29

Sunt siderat la gandul ca un ortodox poate considera ca o Biblie Catolica e cea mai apropiata de Biblia in original pe care a citit-o el, personal, in Limba Romana :60:

AlinB 09.12.2017 11:47:28

Dar parca ziceai ca Ursu' e poliglot charismatic.

Plus, zice ca e cea mai buna comparativ cu Cornilescu. Deci mare lucru n-are habar.

Penticostalul Traditional 09.12.2017 13:00:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 655614)
Dar parca ziceai ca Ursu' e poliglot charismatic.

Eu zic sa vina el si sa lamureasca intregul forum, odata pentru totdeauna.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:00:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.