![]() |
Pffffff.........multe s-au scris si va pot spune doar atat.Sora mea are un sot foarte dificil,pur si simplu nu ai cu cine sa discuti,e ca el si atat!Nu il poti convinge cu nici un argument ca nu e bine ceea ce crede el,ca situatia sta altfel,numa cand aude de ajutat s-au de dat ceva ia foc.In casnicia lor stau multe la mijloc,copii si multe,sora mea a decis ca asta e ea l-a ales si nu poate schimba nimic,sta si traieste asa cum e dat o zi buna 6 rele,multe sunt de spus dar fiecare le stie pe ale lui,fiecare isi stie greutatile si suferintele....imi aduc aminte ca mi-a marturisit sora ca s-a spovedit si parintele ia spus sa ii ajute in continuare atat cat poate sa nu stie stanga ce face dreapta,,caci este un lucru putin egoist dar se face un mare bine,la radacina se face pentru un bine caci nu piteste bani pentru barbati,pentru a se fali ea cu ceva,s-au pentru bautura,tigari....o face cu un scop nobil.Acum nu stiu parerile sunt impartite.....
|
Am inteles. Sora ta s-a casatorit cu el pentru bani. El si-a dat seama. asa se explica de ce ia foc cand aude de ajutat familia voastra si de ce sunt 6 zile rele si una buna.
Parerea mea, retine e parerea mea, sora ta trebuie sa isi revizuiasca comportamentul fata de sotul ei. S-a casatorit cu el, au copii, sa nu il mai minta, sa ii recastige increderea, sa se comporte ca o adevarata sotie. Sa isi asume soarta pe care ea singura si-a construit-o cand l-a ales pe considerentele pe care le-a gandit la acel moment. Ea nu traieste asa cum e dat, ca nu Dumnezeu ii da zilele asa, 6 rele una buna, ci totul sunt consecinta a faptelor. Cand te casatoresti din alte considerente decat dragoste, ajutor reciproc spre mantuire si nastere de prunci , aici se ajunge. Ascunzand bani de propria familie , chiar si pentru parinti, nu este un scop nobil. Isi tradeaza propria familie, isi submineaza propria casa, indirect, proprii copii. Sunteti doua surori, ingrijirea parintilor este responsabilitatea amandorura si implicit a sotilor vostri impreuna. Faceti un consiliu de familie si discutati impreuna ce puteti face fiecare pentru parintii vostri. Sa vada sotul sorei tale ca sunteti corecti si ca nu vreti doar banii lui. Sa se simta respecat si iubit si de sora ta si de familia voastra. Spun asta, pentru ca prea multe familii, nu fac asta, unii ajuta, altii nu, si cand mor bietii parinti apar certurile intre frati. Si nu e bine. De regula atunci se afla multe lucruri tainuite de anumiti membrii ai familiei. Nu stiu de ce, dar cred ca sora ta nu a spus la spovedanie de ce este rau sotul, care sunt motivele, a cam spus lucrurile pe jumatate. Cand ajuti sa nu stie stanga ce face dreapta se refera la a nu te lauda lumii cu faptele tale nu a ascunde de sotul tau anumite lucruri. Domnul a trimis in constiinta sorei tale un avertisment. Eu cred ca Domnul vrea sa o fereasca de alte rele atunci cand va afla sotul ce face sora ta. De aceea sora ta are constiinta neimpacata, si are temerile pe care le are. Domnul o avertizeaza. Ce va faceti daca afla sotul si divorteaza, fiind atat de aprig si de dur? nu isi distruge casnicia? E o parere, tot ce am spus, ia-o ca atare. Insa voi pleda, cate zile voi avea, pentru casnicii curate, fara minciuna, in care cei doi se pot privi in ochi, senin si cu inima impacata. Numai atunci vor putea raspandi lumina in jurul lor, bucurand pe cei dragi. Ma ierti daca cumva am suparat. |
Dragostea merge inainte
"- Parinte, unde incepe si unde se termina datoria parintelui fata de copilul lui si unde incepe daoria unui copil fata de parintele lui?
- Datoria parintelui fata de copilul lui incepe la nastere si se termina odata cu sfarsitul parintelui. - Deci nu se termina niciodata. - Nu se termina niciodata. Pentru ca ai dori tot ceea ce e mai bun pentru copilul tau si atunci nici nu te jertfesti pentru copilul tau. Si din punct de vedere duhovnicesc vrei sa il sti pe calea cea buna. Iar datoria copilului fata de parinte - nu socotesc ca ar avea vreo datorie, multumirea este sa creasca frumos, ca sunt buni crestini si oameni de omenie. - Deci parintele are datorie fata de copil, copilul are datorie fata de copilul lui. - Corect. Dragostea merge numai inainte. "Iubirea priveste inainte!" la min.9 https://www.youtube.com/watch?v=YfFJG_DUkwY |
Pai atunci hai sa ne lasam parintii in mizerie si sa moara de foame ca doar dragostea merge inainte nu inapoi...
Sora Florentinei poate nici nu s-a csatorit cu el pentru bani; banii puteau aparea si dupa casatorie. Dar pur si simplu sunt oameni care sunt egoisti si avari si nu concep sa dea si celor care nu au. Vad la mine in familie, la niste rude indepartate treaba asta si e aiurea si nasol; Degeaba dam noi vina pe ea ca s-a casatorit pentru bani, cand noi nici macar nu avem toate datele problemele. Tragem conluzii asa fara sa stim apropape nimic si o mai invinovatim si pe persoana care isi ajuta parintii...ce pacat capital face...ajuta... Oamenii sunt foarte schimbatori; unii sunt mai puternici, altii mai slabi; pe multi ne schimba anumite evenimente, trairi, patanii. |
Citat:
La fel ca si mine zice: 1. militeaza pentru corectitudine in casatorie in primul rand; 2. nu a zis nici macar un cuvant de a nu ajuta pe altcineva. Da te rog quote la cuvintele in care el zice asa ceva. Iar daca esti psiholog poate ar trebui sa tratezi si sa te intereseze de situatia de dezechilibru din casa in primul rand, de ce omul ala e incapatant si ce se poate face acolo. Pt ca daca omul ala se indreapta, si daca cineva ii ofera o argumentatie logica si corecta, se poate schimba si el. Chiar daca sotia nu a reusit, poate altcineva face asta, sau cel putin il mai imbuneaza. Nu poti sa stai la nesfarsit cu o cearta sau o tensiune in casa. Trebuie sa fie o discutie de clarificare a problemei. @Florentina - de ce nu-i explici tu cumantului ca greseste si ca o cheltuiala de 50 RON pe luna nu-l saraceste sub nici o forma si ca atata timp cat si altii aduc bani in casa sa-si vada si el de ale lui ? Si la sfarsit daca tragi linie ce iese? |
asta e faza, ca nu avem toate datele problemei sa se poata spune ca sora florentinei s-a casatorit cu tipul pt bani. de-aia am sarit asa ca lumea la asta se gandeste intotdeauna in cazuri de genul; nu e dobrin singura care concluzioneaza astfel intr-un caz asemanator; dar nu de putine ori, concluzia aia e gresita, iar cum noi nu stim destul, nu ar trebui sa sarim la concluzii. eu am venit cu alternativa ca oamenii se pot schimba in timp; si eu pot gresi aici si dobrin sa aiba dreptate, dar nu stim asta.
in rest, de acord cu postarea, atat cu a ta, cat si cu a lui dobrin. |
Nici nu se pune problema ca s-a casatorit pentru bani,,,ci din dragoste,dar unii oameni cand dau de greu devin mai reci mai rai,,banii au venit pe parcurs,la fel si el sa schimbat,dar nu ca "ar fi gasit pe altcineva"Ca mai aveti un pic si asta o sa afirmati,ci pur si simplu survin si schimbari in viata.Nu pot discuta cu al meu cumnat despre a darui ceva cuiva indiferent cine poate fi,pentru ca ia foc injura si pleaca,atat de "calm si voitor sa vorbeasca este"....estenta este ca.....sora traieste omeneste,si vazand saracia parintilor,pensia de 300 ron a tatalui mama e casnica vrea sa ii ajute,nu o rabda sufletul ea sa manance bunatati si parintii sa nu aiba o paine ceva...ca asta este,,,poate nu m-am facut inteleasa,,,ce e drept fiecare dintre voi aveti dreptate dar ce sa facem..ajutam in continuare parintii caci ei sunt sufletul nostrum,nu putem sa ii trecem cu vederea iar noi sa "ne traim viata" ca si cum ei nu ar exista.
|
Citat:
Nu aveti dovezi si e foarte grav. La teorie ,nota 10. Mai multa rugaciune si veti deveni mai ingaduitoare fata de altii. Doamne ajuta ! |
Citat:
Ei s-au sacrificat ca sa va ridice pe voi. Daca dispui si tu ,incearca sa ii ajuti ,e ca si cum ai da la un sarman ,dar tu dai la parinti. Cati dintre noi nu dam macar de 10 lei pe luna la sarmani ,noi care avem cat de cat un venit decent. Daca locuiti in acelasi oras le puteti duce ceva din mancarea voastra .Nu se poate sa ii lasati asa. Iar pt sot e necesara pomenire la biserica ,sa incerce sa vorbeasca cu un duhovnic iscusit.Nicidecum nu ii va merge rau ,dimpotriva ,de vreme ce alta cale nu exista. |
Nu îmi place atitudinea soțului în cauză și nu cred că vina este a soției.
Neînțelegerile de acest gen pot fi un semnal pentru ea de a se strădui să-și exprime mai convingător părerile - dar dacă nu are cu cine sta de vorbă? Este ușor să zicem aici, pe forum, că aceste necazuri sunt rezultatul păcatelor (?) ei și că ar trebuie să se sacrifice cu totul de dragul familiei/ soțului? Tocmai, sufletul nu o lasă să-și ignore părinții aflați în nevoi. Foarte bine. Oare chiar credeți că dacă îi faci pe plac unui om cu vederi mai rele îl vei îmblânzi? Nu sunt de acord cu a o pune pe sora Florentinei la zid. Desigur că relația cu soțul nu e cum ar trebui, dar asta nu e numai din vina ei. Duhovnicul i-a dat un sfat - cel mai bun, zic eu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:01:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.