Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Teologia eretica a lui N. Matsoukas si Teilhard de Chardin (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17868)

bogdan81 28.04.2015 20:12:37

Teoriile lui Teilhard despre progresul constiintei umane spre punctul omega, care este Hristos, au fost insa brutal infirmate de evenimentele tragice ale ultimului secol.
Colegul Barsaumas are perfecta dreptate in aceasta privinta. Secolul 20, cu cele 2 razboaie mondiale si cele 2 mari totalitarisme - nazismul si comunismul, cu lagarele, camerele de gazare si gulagurile sale, a fost cel mai inuman secol din istorie. Nu numai ca nu a avut loc nici un progres in constiinta omului, dar parca intreaga bestialitate din om a iesit la iveala.

Barsaumas 28.04.2015 20:15:55

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 589501)
Băiat frumos, cuminte și inteligent.....:24:

Ti s-a urcat cultura si abstinenta fortata la cap? Nu inteleg, daca cineva nu e de acord cu stilul tau sau cu accesele tale periodice de acreala ingamfata trebuie improscat cu ironii ieftine? In fond cine te crezi?!
Ai mai avut astfel de momente, nu foarte demult, impotriva lui Ioan Cezar si Mihnea Dragomir, care sunt totusi niste uriasi, fiecare in felul sau si in cercurile sale. Cine te crezi?! Cand te sunam cand aveai crize de inima, eram bun. Poate era mai bine sa te las sa dospesti in mizantropia si misoginismul care te definesc.
Eu sunt un cocalar teologic si nu numai. Bun. Si? Tu esti doar, scuze tuturor, o scriu cu orice risc, un infatuat ordinar. Du-te unde vrei odata!
Auzi...sunt batrani si chiar tineri care mor de inima fara medicamente, si s dedica un topic intreg suferintei elitistului astuia de doi bani... Mare paguba de unul ca tine!

Mihailc 28.04.2015 20:26:07

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 589503)
Ti s-a urcat cultura si abstinenta fortata la cap? Nu inteleg, daca cineva nu e de acord cu stilul tau sau cu accesele tale periodice de acreala ingamfata trebuie improscat cu ironii ieftine? In fond cine te crezi?!
Ai mai avut astfel de momente, nu foarte demult, impotriva lui Ioan Cezar si Mihnea Dragomir, care sunt totusi niste uriasi, fiecare in felul sau si in cercurile sale. Cine te crezi?! Cand te sunam cand aveai crize de inima, eram bun. Poate era mai bine sa te las sa dospesti in mizantropia si misoginismul care te definesc.
Eu sunt un cocalar teologic si nu numai. Bun. Si? Tu esti doar, scuze tuturor, o scriu cu orice risc, un infatuat ordinar. Du-te unde vrei odata!
Auzi...sunt batrani si chiar tineri care mor de inima fara medicamente, si s dedica un topic intreg suferintei elitistului astuia de doi bani... Mare paguba de unul ca tine!

Îți sunt îndatorat pentru susținerea ta și ești bun și acuma. Sincer.
Sunt de acord, nu-i mare pagubă pentru unul ca mine! Și nici dacă n-aș fi existat nu era.

bogdan81 28.04.2015 20:41:43

Intrebarea este: putea oare sa iasa din mainile lui Dumnezeu o lume bazata pe egoism, pe lupta pentru existenta si pe "survival of the fittest" ?
Eu inteleg ca Dumnezeu pentru asta a murit pe cruce, ca sa ne izbaveasca de acest mod de viata, pe care l-am creat noi prin pacatele noastre, dar nu El.
Nu zice Scriptura dupa zilele creatiei ca Dumnezeu a privit la lumea sa si ea era buna foarte?
Si frumoasa ? Cum poate fi frumoasa si buna o lume ca aceea a evolutionismului neo-darwinian bazata pe egoism, pe selectia naturala si pe supravietuirea celui mai puternic ?

Barsaumas 28.04.2015 20:46:35

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 589507)
Intrebarea este: putea oare sa iasa din mainile lui Dumnezeu o lume bazata pe egoism, pe lupta pentru existenta si pe "survival of the fittest" ?
Eu inteleg ca Dumnezeu pentru asta a murit pe cruce, ca sa ne izbaveasca de acest mod de viata, pe care l-am creat noi prin pacatele noastre, dar nu El.
Nu zice Scriptura dupa zilele creatiei ca Dumnezeu a privit la lumea sa si ea era buna foarte?
Si frumoasa ? Cum poate fi frumoasa si buna o lume ca aceea a evolutionismului neo-darwinian bazata pe egoism, pe selectia naturala si pe supravietuirea celui mai puternic ?

Bogdan, ai mare dreptate. Eu cred așa: seditiunea lui Lucifer si caderea Omului sunt cauza agoniei Universului fizic, iar Jertfa lui Cristos este Vindecarea, care intr-un final va anula aceste Răni.

EzioAuditore 28.04.2015 20:52:55

Atat timp cat mori... unde e adevarul?

Caci Viata e adevarul: "Pe palida-ti frunte nu-i scris Dumnezeu."

Barsaumas 28.04.2015 20:56:09

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 589509)
Atat timp cat mori... unde e adevarul?

Caci Viata e adevarul: "Pe palida-ti frunte nu-i scris Dumnezeu."

Ezio, ai dreptate, dar...la Sfarsitul Timpului, Cristos ne va invia pe toti. Odata cu intregul Univers.

AlinB 28.04.2015 21:03:17

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 589503)
Ti s-a urcat cultura si abstinenta fortata la cap?

Daca cineva ti-ar pune aceeasi intrebare? :)

Cu deosebirea ca MihailC chiar are ceva ce s-ar putea numi cultura.

Mataluta ai citit doar literatura NP ieftina in baza careia te-ai declarat nu doar eclesiosceptic absolut dar nu de putine ori evangheliosceptic.

EzioAuditore 28.04.2015 21:05:40

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 589510)
Ezio, ai dreptate, dar...la Sfarsitul Timpului, Cristos ne va invia pe toti. Odata cu intregul Univers.

Prietene nu stiu daca toti vor invia, dar cei ce au iubit aratarea Lui sigur ...

"De acum mi s-a gătit cununa dreptății, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, și nu numai mie, ci și tuturor celor ce au iubit arătarea Lui."

Barsaumas 28.04.2015 21:06:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 589514)
Daca cineva ti-ar pune aceeasi intrebare? :)

Mda. Te agregi cu "importantu'", ca de...subiectivism de doi bani.
Pai cu abstinenta...nu e cazul... Iar cultura...cum am zis, sunt cocalar. :))
Hai sa respectam topicul lui Bogdan, ok? Ma poti porcai cat vrei pe privat, nitica smerenie nu ne-ar strica la nici unul, nici mie, nici tie, nici altcuiva.
Ok?
Iar judeci fara sa stii. Cumva, esti duh si vezi ce citesc eu? Habar nu ai de nimic. Catalin e un tip amuzant, Emilian o fi el ciudat, dar in tine zace o trufie care depaseste orice scepticism religios. Ghici cine foloseste la nivel cosmic trufia ca nada pentru a ii duce pe oameni acolo Jos. Bine a zis cineva ca esti campionul judecarii aproapelui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:18:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.