Citat:
În prealabil postat de gabero
(Post 597296)
A trecut ceva de v-am scris aici prima data.
Mai fratilor ma confrunt cu ceva tare aiurea, nu mai simt motivatie de nimic, nici sa imi mai caut de lucru de nimic.
Sunt tare nemultumit cu totul dar parca nu mai simt sa incerc sa fac ceva in privinta asta sa schimb.
Parca sunt daramat psihic si am numai ganduri rele.
|
Daca nu faci ceva concret, pe zi ce trece va fi mai rau.Asa e pentru fiecare dintre noi, nu ti se intampla doar tie.Nu e usor,
Daca nu lucrezi, banuiesc ai un pic de timp liber.Ai cautat un duhovnic bun?E primul si cel mai important pas.Te va intelege si te va invata pas cu pas cum sa iesi din cazanul cu amaraciune.Postul te ajuta , pe langa multe alte lucruri sa iti intaresti vointa.
Un stil de viata sanatos: dormit noaptea orele suficiente, alimentatie cat de cat sanatoasa, hidratare suficienta(apa), sunt iar pasi pe care trebuie sa ii faci in fiecare zi.Rutina sanatoasa e cheia, oricat de greu iti vine.Sportul, face minuni in depresie.Nu cine stie ce acrobatii : cateva exercitii de intindere, flotari, abdomene etc.In fiecare zi.E nevoie de reeducare nu numai sufleteste, ci si fizic.Fara tigari, alcool etc.Sa incerci sa ye eliberezi de adictiile tale.
Dar fa ceva.Cu pasi mici, nu conteaza, dar sa fie constant, zilnic.
P.S. Probabil una din cauzele apatiei e si impietrirea sufleteasca.Nu mai simti nimic, esti amortit.Inima se inmoaie cu rugaciune, insa e greu inceputul, pentru cine nu e obisnuit.De aceea, e nevoie de parintele duhovnic, singur nu ai acum.
O rugaciune foarte ajutatoare e urmatoarea: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!".Cand simti ca te cuprind gandurile negre, goleste-ti mintea si repeta in gand rugaciunea de multe ori.Oriunde te-ai afla, nu trebuie aa dii neaparat acasa.Si daca reusesti, citeste "Jurnalul pelerinului rus".Poate fi ajutatoare.