![]() |
Citat:
|
Citat:
|
iti spune sa citesti rugaciuni si sa tii post, sau iti citeste ceva de moment. Eu atiunci tineam post si tocmai vroiam sa citesc rugaciuni...nu mai e cazul sa repet ce mi s-a intamplat. Cititul de catre preot le alunga de la tine pentru un sfert de ora. Nu e nici o rezolvare asta.
|
Citat:
|
Citat:
|
Doamne...oare o sa primesc vreodata alt sfat decat "Domane miluieste....." ?
Fratilor, voi nu intelegeti ca aceste ganduri nu se opresc spunand niste cuvinte si nici daca doresti? Pur si simplu noi gandim continuu, nu avem cum sa oprim ideile care ne vin cap, dar eu incerc sa gasesc o metoda de a le ocoli, nu sa le dau ignore ca nu merge, diavolul nu e prost, ci doar trebuie sa le ocolim, dar nu stiu cum... |
o fi mandria sursa gandurilor de hula?
Deci daca inlaturam mandria ne lasa in pace? Cred ca spiritele malefice sunt ca microbii, cand scade imunitatea ataca, oricum sunt ca si microbii mereu prin preajma. Poate ca daca invingem mandria scapam de hula...sau poate nu e suficient. Nu cred ca eram mandra in perioada aia, mai repede eram scarbita de tot si toate , inclusiv de mine asa ca, nu stiu daca in spate se ascundea tocmai mandria. Nu aveam motive de mandrie chair nu realizasem nimic spectaculos incat sa fiu mandra, din contra eram dezamagita de tot in jur si de mine insami, imi venea sa ma iau la bataie si pe mine si pe toti (la figurat). In plus simteam o ura pe tot care se auto-alimenta. Singurul pe care nu aveam cum sa-l urasc era ingerul pazitor si de aici mi-a venit salvarea. |
DANNSANSFINTII PARINTI AU VAZUT SI VAD diavoli.DAR EI NU SPUN ALE LOR .adica luptele lor cu diavolii pt ca sa nu fie cuprinsi de alt demon acel al SLAVEI DESARTE;asa a zis parintele CLEOPA ,cind a fost intrebat de Sorin Dumitrescu intr-un interviu ca au zis sf.parintinu spune ale tale[lupte cu demonii]. Acolo in pustie monahii mai curatiti de pacate devin mai transparenti si mai sensibili in a vedea lumea duhurilor rele cu care au de luptat.SCrie asta in PATERIC.
|
Citat:
In plus gandurile intruse trebuie alungate. Iti poti spune:Nu am voie sa am acest gand. Gandurile vin de la sine, dar tu poti fi activ in alegerea gandurilor tale. Ca rugaciunea sa fie eficace, trebuie repetata de multe ori. la inceput cu voce tare, apoi in gand. Zici ca aceste ganduri nu se opresc spunand niste cuvinte... Ar trebui sa iei aceste "cuvinte" mai in serios si sa te agati de ele ca de paiul salvator de la inec. Daca spui rugaciunea, dar mintea ta nu este prezenta, atunci nici sa nu astepti rezultat. Cu cat te straduiesti mai mult, cu atat rezultatul e mai bun. Glasul rugaciunii tale trebuie sa fie mai puternic decat gandul care te deranjeaza. Statul in genunchi la rugaciune ajuta. Veilur, te-ai gandit totusi ce anume provoaca ivirea acestor ganduri puternice pe care le ai? |
Ancah, am citit din ce ai scris ca degeaba spunem rugaciunea inimii daca mintea noastra nu este prezenta si mi-ai amintit ca asa am facut odata, adica: mi-am spus in gand aceasta rugaciune dar tot am cazut in pacat. In ziua aceea am fost foarte mustrat si deranjat intr-un fel ca am pacatuit stiind foarte bine ce fac. Asta ma macina de cand am inceput sa gandesc in spirit religios, ca pacatuiesc cu buna stiinta, poftind si la ceea ce vreau sa fac sau sa zic, dar si la faptul ca actiunea mea este un pacat, fiindu-mi foarte greu sa accept faza ca am mai cazut o treapta cu voia mea si din buna stiinta, fiind constient ca imi fac singur drum spre iad, dar cu toate acestea tot imi este foarte greu sa inlatur anumite obiceirui din viata mea. :( Cred ca daca o sa continui asa, adica sa aman de pe o zi pe alta sigur o sa ajung in iad. Nu vreau sa deznadajduiesc, dar pacatuiesc zilnic, cum sa nu ma gandesc ca sunt vrednic de toata osanda iadului?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:44:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.