Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   lupta cu gandurile (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1821)

vsovi 14.06.2007 10:04:17

Citat:

În prealabil postat de consuela
Da sylvie, asa este , ingerul vine cu ingaduinta lui D-zeu, dar D-zeu e pentru toti, ingerul e numai pt tine, astfel ca de multe ori ingerul vazand o situatie dificila a ta (pt ca sta cu tine zi de zi), cere voie la D-zeu sa te ajute si in functie de situatie si de staruinta ingerului D-zeu ii da voie.
De multe ori unii Sfinti garanteaza la D-zeu pt anumite suflete sa le ajute sau sa le scoata din iad si D-zeu le lasa pentru staruinta Sfintilor, la fel cu Ingerul.
Deci eu cred asa : cel mai bun prieten (si apropiat si la propriu si spiritual)e ingerul pazitor iar cel mai bun lucru pe care l-a facut D-zeu pt noi dupa creatia noastra (sanatosi, normali) e trimiterea ingerului pazitor.

Iar ref la lupta cu gandurile nu inteleg cum a divagat in voci. Eu am zis din start ca nu e vorba de voci, ce nu s-a inteles?
Deci gandul nu poate fi inlaturat cu casete audio si casti pentru ca nu e o voce!

exact, shi gandul pacatos care itzi staruie in minte, o zi-doua..., pe acela ar trebui sa-l discutzi cu cineva pentru a te ajuta, sau sa te rogi ingerului de la Dumnezeu sa te ajute, adica fie sa-l implineshti incet-incet, fie sa renuntzi la el cu ajutor de sus... asha spuneau parintzii (MBatan si cineva...), apropo, gandurile mai fug shi daca-ti pui cashti shi mai ascultzi muzica... cel mai bine fug daca te apuci sa citeshti o carte oarecare... parerea mea. :)

vsovi 14.06.2007 10:11:09

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Citat:

În prealabil postat de consuela
Da sylvie, asa este , ingerul vine cu ingaduinta lui D-zeu, dar D-zeu e pentru toti, ingerul e numai pt tine, astfel ca de multe ori ingerul vazand o situatie dificila a ta (pt ca sta cu tine zi de zi), cere voie la D-zeu sa te ajute si in functie de situatie si de staruinta ingerului D-zeu ii da voie.
De multe ori unii Sfinti garanteaza la D-zeu pt anumite suflete sa le ajute sau sa le scoata din iad si D-zeu le lasa pentru staruinta Sfintilor, la fel cu Ingerul.
Deci eu cred asa : cel mai bun prieten (si apropiat si la propriu si spiritual)e ingerul pazitor iar cel mai bun lucru pe care l-a facut D-zeu pt noi dupa creatia noastra (sanatosi, normali) e trimiterea ingerului pazitor.

Iar ref la lupta cu gandurile nu inteleg cum a divagat in voci. Eu am zis din start ca nu e vorba de voci, ce nu s-a inteles?
Deci gandul nu poate fi inlaturat cu casete audio si casti pentru ca nu e o voce!

exact, shi gandul pacatos care itzi staruie in minte, o zi-doua..., pe acela ar trebui sa-l discutzi cu cineva pentru a te ajuta, sau sa te rogi ingerului de la Dumnezeu sa te ajute, adica fie sa-l implineshti incet-incet, fie sa renuntzi la el cu ajutor de sus... asha spuneau parintzii (MBatan si cineva...), apropo, gandurile mai fug shi daca-ti pui cashti shi mai ascultzi muzica... cel mai bine fug daca te apuci sa citeshti o carte oarecare... parerea mea. :)

adioca ce vreau sa spun mai sus din ce am citit de mult din cartea MBatra shi inca cineva, deci fara experientza mea, ca daca ai gand care staruie shi nu-tzi prea da pace, ei aveau obiceiul sa-l intrebe pe staretz ca nu stiau ce anume este de facut, asta la manastire, in viatza noastra, e bine sa discutam cu cineva macar daca nu apelam la un duhovnic. Eu nici nu stiu cum se poate apela la duhovnic, practic, mergi la biserica shi il rogi pe preotul cu care te-ai mai obijnuit sa stea o clipa doua de vorba cu tine... asha ma gandesc, ca defapt eu m-am sfatuit foarte putzin... deshi m-am sfatuit de cateva ori... :)

consuela 14.06.2007 15:08:28

iti spune sa citesti rugaciuni si sa tii post, sau iti citeste ceva de moment. Eu atiunci tineam post si tocmai vroiam sa citesc rugaciuni...nu mai e cazul sa repet ce mi s-a intamplat. Cititul de catre preot le alunga de la tine pentru un sfert de ora. Nu e nici o rezolvare asta.

sofiaiuga 14.06.2007 17:53:51

Citat:

În prealabil postat de veilur
La asta incerc si eu sa gasesc niste arme bune, cum sa maimpotrivesc gandurilor pacatoase. Pur si simplu imi apar involuntar in minte si incep sa devina chiar insistente si cu greu le fac fata uneori. Dar cel mai mult as vrea sa gasesc o modalitate sa nu ma mai gandesc la rezultate, pentru ca asta e mandria de sine si din aceasta cauza cad iarasi in pacat.

SCAPI CU Doamne ajuta sau Doamne miluieste-ma sau bucura-te Marie

sofiaiuga 14.06.2007 18:01:55

Citat:

În prealabil postat de iuda
mai fratilor,eu am avut mari probleme cu gandurile de hula de nu mai imi venea sa ma duc sa ma spovedesc,tulburata,zi si noapte,mahnire ca niciodata,pana la urma am fost la spov m-a linistit,trebuie sa cant in momentele alea.dar tot mai vin din cand in cand

GINDURILE DE HULA VIN DIN CAUZA MINDRIEI ;TRE SA FACI EFORTURI SA-TIDEPISTEZI MINDRIA CARE NU E USOR DE DEPISTAT BA DINCONTRA DE MULTE ORI E CAM GREU.DE CITIT CAP cu gindurile de hula din cartea SCARA RAIULUI de IOAN SCARARUL

veilur 14.06.2007 23:04:00

Doamne...oare o sa primesc vreodata alt sfat decat "Domane miluieste....." ?
Fratilor, voi nu intelegeti ca aceste ganduri nu se opresc spunand niste cuvinte si nici daca doresti?
Pur si simplu noi gandim continuu, nu avem cum sa oprim ideile care ne vin cap, dar eu incerc sa gasesc o metoda de a le ocoli, nu sa le dau ignore ca nu merge, diavolul nu e prost, ci doar trebuie sa le ocolim, dar nu stiu cum...

consuela 15.06.2007 11:57:43

o fi mandria sursa gandurilor de hula?
Deci daca inlaturam mandria ne lasa in pace?
Cred ca spiritele malefice sunt ca microbii, cand scade imunitatea ataca, oricum sunt ca si microbii mereu prin preajma. Poate ca daca invingem mandria scapam de hula...sau poate nu e suficient. Nu cred ca eram mandra in perioada aia, mai repede eram scarbita de tot si toate , inclusiv de mine asa ca, nu stiu daca in spate se ascundea tocmai mandria. Nu aveam motive de mandrie chair nu realizasem nimic spectaculos incat sa fiu mandra, din contra eram dezamagita de tot in jur si de mine insami, imi venea sa ma iau la bataie si pe mine si pe toti (la figurat). In plus simteam o ura pe tot care se auto-alimenta. Singurul pe care nu aveam cum sa-l urasc era ingerul pazitor si de aici mi-a venit salvarea.

sofiaiuga 17.06.2007 23:56:55

DANNSANSFINTII PARINTI AU VAZUT SI VAD diavoli.DAR EI NU SPUN ALE LOR .adica luptele lor cu diavolii pt ca sa nu fie cuprinsi de alt demon acel al SLAVEI DESARTE;asa a zis parintele CLEOPA ,cind a fost intrebat de Sorin Dumitrescu intr-un interviu ca au zis sf.parintinu spune ale tale[lupte cu demonii]. Acolo in pustie monahii mai curatiti de pacate devin mai transparenti si mai sensibili in a vedea lumea duhurilor rele cu care au de luptat.SCrie asta in PATERIC.

ancah 18.06.2007 00:40:14

Citat:

În prealabil postat de veilur
Doamne...oare o sa primesc vreodata alt sfat decat "Domane miluieste....." ?
Fratilor, voi nu intelegeti ca aceste ganduri nu se opresc spunand niste cuvinte si nici daca doresti?
Pur si simplu noi gandim continuu, nu avem cum sa oprim ideile care ne vin cap, dar eu incerc sa gasesc o metoda de a le ocoli, nu sa le dau ignore ca nu merge, diavolul nu e prost, ci doar trebuie sa le ocolim, dar nu stiu cum...

Veilur, ai dreptate cand zici ca noi gandim incontinuu. Tocmai de aceea, am citit ca la manastire, de exemplu, se foloseste o saptamana doar pentru a spune scurta dar puternica rugaciune: "Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatosul". In felul acesta se formeaza obiceiul. Se spune ca mintea macina ceea ce-i dai. Ii dai rugaciune, macina rugaciune.
In plus gandurile intruse trebuie alungate. Iti poti spune:Nu am voie sa am acest gand.
Gandurile vin de la sine, dar tu poti fi activ in alegerea gandurilor tale.
Ca rugaciunea sa fie eficace, trebuie repetata de multe ori. la inceput cu voce tare, apoi in gand.
Zici ca aceste ganduri nu se opresc spunand niste cuvinte... Ar trebui sa iei aceste "cuvinte" mai in serios si sa te agati de ele ca de paiul salvator de la inec. Daca spui rugaciunea, dar mintea ta nu este prezenta, atunci nici sa nu astepti rezultat. Cu cat te straduiesti mai mult, cu atat rezultatul e mai bun. Glasul rugaciunii tale trebuie sa fie mai puternic decat gandul care te deranjeaza. Statul in genunchi la rugaciune ajuta.
Veilur, te-ai gandit totusi ce anume provoaca ivirea acestor ganduri puternice pe care le ai?

veilur 18.06.2007 00:56:27

Ancah, am citit din ce ai scris ca degeaba spunem rugaciunea inimii daca mintea noastra nu este prezenta si mi-ai amintit ca asa am facut odata, adica: mi-am spus in gand aceasta rugaciune dar tot am cazut in pacat. In ziua aceea am fost foarte mustrat si deranjat intr-un fel ca am pacatuit stiind foarte bine ce fac. Asta ma macina de cand am inceput sa gandesc in spirit religios, ca pacatuiesc cu buna stiinta, poftind si la ceea ce vreau sa fac sau sa zic, dar si la faptul ca actiunea mea este un pacat, fiindu-mi foarte greu sa accept faza ca am mai cazut o treapta cu voia mea si din buna stiinta, fiind constient ca imi fac singur drum spre iad, dar cu toate acestea tot imi este foarte greu sa inlatur anumite obiceirui din viata mea. :( Cred ca daca o sa continui asa, adica sa aman de pe o zi pe alta sigur o sa ajung in iad. Nu vreau sa deznadajduiesc, dar pacatuiesc zilnic, cum sa nu ma gandesc ca sunt vrednic de toata osanda iadului?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:44:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.