![]() |
Întâlnirea de la Havana nu are nici un fel de urmări dogmatice, e doar o încercare de a strânge rândurile în fața agresivității secularismului neoliberal. Papa Francisc și-a făcut o prioritate a pontificatului său, din realizarea unei unități creștine în jurul principiilor de bază ale credinței apostolice, dincoace de diferențele doctrinare și în afara demersului similar, în mare parte eșuat, al Consiliului Mondial al Bisericilor.
|
Plus ca inca nu e sigur cine cu cine s-a intalnit. :21:
http://www.crestinortodox.ro/forum/<...rqh/127440.jpghttp://s28.postimg.org/y0e2sdrqh/127440.jpg |
Ieri s-a petrecut și o fuziune neașteptată a celor două știri internaționale, promovate mediatic cu titlu de evenimente istorice.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...83&oe=576FB536 Comentariu inteligent și amuzant: "Prima dovadă certă a curbării spațiului de fuziunea a două găuri negre. Papa s-a întîlnit cu el însuși." |
Intradevar foarte echilibrate. Frati in credinta din doua Biserici care se recunosc una pe alta, care dau o marturie comuna despre nadejdea crestina comuna, diferentiati, din pacate, printre altele, de intelegerea si exprimarea diferita a stramosilor spirituali cu privire la credinta in Dumnezeu,dar determinati sa faca pasii necesari pt reunificare si care isi vor combina eforturile pentru raspandirea Evangheliei. De asemenea se pleaca in fata sacrificiului martirilor moderni pt Hristos ( cei din tarile islamice in principal) care apartin diferitelor Biserici dar care sunt uniti prin suferinta traita, fiind un motiv in plus pentru unitatea crestina.Diferentele de intelegere a adevarurilor religioase nu trebuie sa impiedice oamenii sa traiasca in pace si armonie. Ramanem deschisi la contributia altor religii la civilizatia noastra, fiecare cu radacina lui. Ortodocsii si catolicii nu sunt uniti doar de traditia primilor 1000 de ani ci si de misiunea de propovaduire a Evangheliei acum,fiecare conform traditiei lui si care exclude orice forma de prozelitism intre partile participante.Mai mult ei nu sunt competitori ci frati si sunt condamnate mijloacele lipsite de onoare prin care s-ar incerca determinarea trecerii unora la altii,negandu-le libertatea religioasa si propria traditie.
Toate aceste idei se inscriu intr-o singura sintagma: ,,unitate in diversitate" :) Intrucat am vazut destule in viata, probabil am inteles putine, ma bucur pt locul ales cu grija, deloc intimplator, al intalnirii, ma uit fara uimire la contextul geo-politic ales si el, tot cu grija, si cred, pentru ca nu cred never ever in coincidente, ca intalnirea aceasta nu este doar a alor, si ca si alte imbratisari, nu neaparat in lumea religioasa, vor urma. Unii mai tineri dintre dvs s-ar putea sa traiasca timpuri si evenimente istorice foarte interesante. Cei va mine le vedem doar de departe dar ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a lasat sa vad asa ceva, ca daca mi-ar fi spus cineva sigur nu l-as fi crezut sau nu as fi crezut, mai bine, cata dreptate au avut unii oameni care au trait in trecut si au vazut si ei, de departe, ce unii vor vedea cu ochii lor. Va doresc numai bine si putere statornica in credinta ! |
Citat:
Ai dreptate, traim vremuri pentru care epitete precum "istorice", "interesante", etc., cum sunt adjectivele astea searbede spuse de ziaristi, sunt zeama chioara. Se simte lupta, Lupta dintre Sus si Jos, pe toate planurile. Forta s-a trezit... |
Citat:
Din Biserica Ortodoxa nu s-au desprins decat Ortodocsi Vechi. Din Ortodocsie nu a jesit nici o secta!!!! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
De exemplul as fi de acord ca Biserica Ortodoxa si cea catolica sa celebreze pastele la acceiasi data.
Insa sub nici o forma, Biserica Ortodoxa nu trebuie sa renunte la dogmele ortodoxe, la Sfanta Traditie. Catolicii si protestantii, pana când nu vor constientiza si accepta faptul ca au abateri dogmatice serioase, nu vor putea reveni la singura credinta adevarata si mantuitoare- cea ortodoxa. In plus, dincolo de diferentele dogmatice, mai exista si aspectul politic, lumesc al problemei. Din pacate demult Vaticanul s-a transformat intr-un instrument politic, implicat in lupta pentru putere si influienta politica. Ori nu cred ca un papa , cel putin in viitorul apropiat, ar putea sa renunte la puterea politica destul de mare pe care o are. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:05:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.