Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Orban, lupta ortodocsilor unguri de 1000 de ani contra vestului? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18376)

Ion Pop 13.03.2016 23:06:00

Apostolul Andrei a stiut cu siguranta mai multe limbi:

Limba aramaica, era limba de comunicare in tinuturile pe care noi azi le numim arabe si turce.

Limba greaca, care o fi fost pe vremea acea, probabil greaca veche erau numai limba scrisa, iar o alta greaca era limba poporului.

Si limba traca, a celui mai mare popor dupa indieni.

Intrarea Vagonului 13.03.2016 23:09:42

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 617257)
Unde crezi ca fugeau crestinii in timpul persecutilor Imparatului "Nero"?

In tarile limitrofe ale imperiului, si anume Dacia libera si Irak.

Si unde au ramas cei mai infocati aparatori ai credintei crestine, in Romania 80% si pana acum 100 de ani in Irak, tara cu majoritate crestin ortodoxa acum 100 de ani.

Of. Irakienii crestini apartin la trei confesiuni: nestorieni, in nord, ortodocsi precalcedonieni, adica miafiziti, in vest, si catolici de rit chaldean, in sud. Stiu ca aveti idea ca peste tot sint ortodocsi, care tot peste tot sint persecutati, da' nu e cazul. nici de universalitatea raspindirii, nici de universalitatea persecutiei.
P. S. Crestinii nu fugeau. Altfel nu am avea martiri, cu zecile de mii, in sinaxar.
Ce ti-e si cu fanatismul confesional...

Mihailc 13.03.2016 23:10:02

Ion Pop: tu faci mișto de noi sau vorbești serios?

Intrarea Vagonului 13.03.2016 23:10:12

Citat:

În prealabil postat de Ion Pop (Post 617260)
Apostolul Andrei a stiut cu siguranta mai multe limbi:

Limba aramaica, era limba de comunicare in tinuturile pe care noi azi le numim arabe si turce.

Limba greaca, care o fi fost pe vremea acea, probabil greaca veche erau numai limba scrisa, iar o alta greaca era limba poporului.

Si limba traca, a celui mai mare popor dupa indieni.

Iar o dati cu traca?

Intrarea Vagonului 13.03.2016 23:10:45

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 617262)

Ma tem ca a doua. A ajuns sa se ia in serios pe bune.

Pelerin spre Rasarit 13.03.2016 23:24:09

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 617262)

Trebuie sa recunosc ca aceasta dilema imi da si mie tarcoale.As prefera prima varianta.

Demetrius 13.03.2016 23:29:18

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 617233)
Strict pe dovezi istorice trecerea Apostolului Andrei pe la noi si desfasurarea unei ample misiuni de crestinare nu pot fi probate in mod clar si direct. ...

27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios.(In20,27)

Intrarea Vagonului 13.03.2016 23:34:50

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 617267)
27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios.(In20,27)

Shit. Ce legatura au una cu alta? Aici e vorba sa credem niste banale si politizate traditii de istorie bisericeasca, absolut omenssti ca origine, care intra la ce numesc eu "bisericisme". Nu are legatura cu ce spune Domnul lui Toma. Care apostol Toma, a propos, a murit ca un mucenic in India. Deci nu a fost necredincios in sensul actual, ci doar de un scepticism sanatos.

Demetrius 14.03.2016 00:02:25

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 617270)
Shit. Ce legatura au una cu alta?...

Dar ”egzact” la fel le-a spus Toma celorlalți apostoli, dar acceleratul a tradus din grecește astfel incat vagonul să nu pri-ceapă, că era vagon de clasa I, foarte elevat.

Mihailc 14.03.2016 00:15:55

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 617275)
Dar ”egzact” la fel le-a spus Toma celorlalți apostoli, dar acceleratul a tradus din grecește astfel incat vagonul să nu pri-ceapă, că era vagon de clasa I, foarte elevat.

Mda, invidie de marfar tras pe linie moartă...!

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 617265)
Trebuie sa recunosc ca aceasta dilema imi da si mie tarcoale.As prefera prima varianta.

Era o dilemă de drept canonic în așa-zisa "renaștere scolastică" de la începutul mileniului doi: este prostia un păcat?

Răspunsul mirabililor doctori a fost: nu, atâta vreme cât otrava ei rămâne în interiorul minții.

Între un impostor obraznic și un nerod amabil, nu știu ce-aș alege!!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:58:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.