![]() |
Citat:
Ca urmare, brutalitatea este o insusirea ”rea” fiindca noi vrem sa o gatalogam ca rea, cand de fapt ea este ceea ce produce. Daca produce ceva bun, brutalitatea este buna, iar daca produce ceva rau, este rea; asadar, daca Dumnezeu o foloseste, inseamna ca sigur e buna fiindca rezultatul e numai bun. |
Citat:
Atunci de ce exista Eva? Rezulta ca nu era vorba de Eden fiindca acolo nu e nevoie de reproducere. Deci despre despre ce "cadere" e vorba? |
La Căderea din Rai mă refer, evident. Care înseamnă și căderea omului din har.
Iată ce spune Sf. Ioan Gură de Aur despre Adam și Eva în Rai: "Adam și Eva trăiau fără căsătorie. Trăiau în Rai ca în cer și se desfătau de prietenia lui Dumnezeu. Erau izgonite din sufletul lor dorința de împreunare, zămislirea, durerile nașterii, nașterea de copii, orice fel de stricăciune. Ca un curs de apă limpede izvorâtă dintr-un izvor curat era viața lor în Rai, împodobită cu fecioria" (Despre feciorie, în vol. "Predici la sărbători împărătești și cuvântări de laudă la sfinți", p. 26). Ca și atunci, și după Hristos căsătoria poate și trebuie să aibă un sens mai înalt decât reproducerea (fără a nega virtutea nașterii și creșterii de copii). Dar ăsta e alt subiect. |
Citat:
Citat:
Asta e pacatul "originar", care e la originea oricarei nasteri; nu si a lui Hristos, e drept. |
Ai niște teorii de-ți stă mintea-n loc. :)
|
Poate decat sa folosim termeni pe care nu ii intelegem si ii fortam intr-un context gresit mai degraba vorbim despre fapte...
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
de florin olteanu nu zic, pentru ca nu l-am citit cu atentie, dar eu cred ca suslik e un aparator al ortodoxiei mai important decat multi pe acest forum. teologia e buna, e necesara, dar simtirea e obligatorie, eu asa cred. si chiar daca cuvintele unuia ca suslik sau ca mine, bunaoara, cuprind prea putina teologie, macar dau dovada de simtire din belsug. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:38:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.