Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Universul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19206)

Demetrius 28.08.2018 06:46:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 661546)
Nu, acu' pe bune! Cine este papa, pentru tine cel puțin?

Sunt foarte atent la cuvintele pe care le folosesti si asta ma face sa fiu circumspect, din pacate, referitor la atitudinea ta fata de... aproapele.
Observ ca mai degraba tu ar trebui sa-ti lamuresti aceasta identitate; pe bune!

DragosP 28.08.2018 11:11:35

Te rog n-o face pe șmecherașul cu mine. Eu te-am întrebat pe tine: "cine este papa, pentru tine?"
Nu-mi răspunde cu o întrebare sau cu o afirmație pseudo-inteligentă, răspunde-mi, de vrei, la obiect. Nu vrei, nu-i nimic, nu moare nimeni.

Demetrius 28.08.2018 18:48:21

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 661558)
Te rog n-o face pe șmecherașul cu mine. Eu te-am întrebat pe tine: "cine este papa, pentru tine?"
Nu-mi răspunde cu o întrebare sau cu o afirmație pseudo-inteligentă, răspunde-mi, de vrei, la obiect. Nu vrei, nu-i nimic, nu moare nimeni.

Ba da, "mori" tu, caci recidivezi si scrii "jmechereshte" cu litera mica un nume propriu, din desconsiderare clara (sau politica, nu conteaza) fata de aproapele, care este de fapt primul catolic chemat mai sever la judecata de apoi.

flying 28.08.2018 18:53:44

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 661557)
Sunt foarte atent la cuvintele pe care le folosesti si asta ma face sa fiu circumspect, din pacate, referitor la atitudinea ta fata de... aproapele.
Observ ca mai degraba tu ar trebui sa-ti lamuresti aceasta identitate; pe bune!

Nici tu nu esti lamurit care e identitatea ta. Una e sa vrei ceva ,altceva e sa si poti. Uite ,de exemplu , tu vrei sa pari un profesor cand in realitate esti un invatacel .

Ali Baba 28.08.2018 19:27:58

nu pot sa va las un pic din mana ca va dati la cotoaie! ;) faceti pace si grupati-va, fac fata cu brio, ma bat cu toti! ;)

papa este exact ceea ce spune .biserica catolica ca este:

Episcop al Romei
Vicar al lui Cristos
Succesorul Principelui Apostolilor
Pontif Suprem al Bisericii Universale
Patriarh al Occidentului (titlu abolit din 2009)
Primat al Italiei
Arhiepiscop și Mitropolit al Vaticanului
Suveran al Cetății Vaticanului
Slujitor al slujitorilor Domnului

Demetrius 29.08.2018 04:23:53

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 661562)
Nici tu nu esti lamurit care e identitatea ta. Una e sa vrei ceva ,altceva e sa si poti. Uite ,de exemplu , tu vrei sa pari un profesor cand in realitate esti un invatacel .

Ai perfecta dreptate, sunt un invatacel.

DragosP 29.08.2018 06:01:51

Dragul meu, iartă-mă, dar "papa", așa folosit de mine NU e nume propriu!

gpalama 29.08.2018 11:52:56

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 661563)
nu pot sa va las un pic din mana ca va dati la cotoaie! ;) faceti pace si grupati-va, fac fata cu brio, ma bat cu toti! ;)

papa este exact ceea ce spune .biserica catolica ca este:

Episcop al Romei
Vicar al lui Cristos
Pontif Suprem al Bisericii Universale
Patriarh al Occidentului (titlu abolit din 2009)
Primat al Italiei
Arhiepiscop și Mitropolit al Vaticanului
Suveran al Cetății Vaticanului
Slujitor al slujitorilor Domnului

Sunt 2 tipuri de titulatura:
1. Onorifica, Succesorala si Autoritativa
Vicar al lui Cristos

2. Administrativa
Restul

Partea asta onorofica este o aberatie pentru ca nu exista om pe pamant care sa fie... in locul lui Hristos.. sau "succesorul ..". Suna de la o posta a aberatie fara nici un fel de argumentatie.

Hristos nu a promovat o ierarhie ci a promovat un criteriu functional pentru educatie, invatatura si autoritate carae este simplu: "VOUA, CELOR CARE V-AM DAT". Adica cei RIDICATI DE DUMNEZEU si nu cei cu functii administrative.

Autoritatea o da harul lui Dumnezeu si nu neaparat functia.
Si functia are o autoritate, dar prin functia omeneasca intr-o structura care este necesara si pe pamant nu obtii autoritate peste cele ceresti.

Demetrius 29.08.2018 17:55:40

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 661572)
Dragul meu, iartă-mă, dar "papa", așa folosit de mine NU e nume propriu!

Ai "dreptate" (in ghilimele), fiindca "asa folosit de tine" este urmare a vointei tale subiective ce se manifesta defaimator referitor la acest subiect.
In consecinta, intrebarea ta este... tendentioasa, caci ai si judecat raspunsul.

DragosP 29.08.2018 19:05:04

Bine, cum spui Tu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:22:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.