![]() |
sa uitam faptele bune pe care fiecare dupa putinta le-am facut,stie Dumnezeu de ele e mai important sa ne vedem de neputinte ,cand ne incearca gandurile acestea(sa ne elogiem singuri)e bine sa ne vina in minte neputintele cate am fi putut sa facem si nu am facut sau cat de mult rau am facut.
Sunt convinsa ca toti cei care sunteti pe forum aveti fapte bune si eu va apreciez f.mult sunt cateva pers.cu care am vb.si pe privat si intr-adevar m-au convins cu nobletea sufletului lor.Topicul e intr-adevar putin nepotrivit ,desi intentia celui care l-a initiat a fost pur nevinovata sunt convinsa.Desi m-a incercat gandul de a ma lauda....sa nu ne ispitim! |
hartford de fapt cred tu ai vrut ca enumerand ceea ce am facut fiecare dintre noi pentru altii sa invatam cam ce ar trebui sa facem cu totii.sintetizez :sa hranim si sa imbracam SARACII(nu pe cei curatei si care au de unde sa se hraneasca asa cum suntem tentati adesea)mai ales pe aceia care miros sunt plini de bube si bolnavi chiar cu sufletul..multi stramba din nas_ADEVARATA milostenie cu ei o facem!sa dam bani,sa cercetam banii sa nu se duca pe bautura si tigari(mai bine dam mancare direct)sa -i ingrijim si sa-i adapostim in casele noastre(ei sunt totusi oameni,asa cum tinem o pisica putem sa spalam un copil amarat),sa ingrijim de cei bolnavi,de cei care nu au pe nimeni,sa-i trecem in acatist,pe cei morti sa-i pomenim,sa nu ii batjocorim pe orfani,pe vaduve,sa nu oprim plata lucratorului(parca asa suna porunca)si cate mai avem de facut si nu am facut..cam toti ne limitam in a da un banut-doi (mai mult pentru a ne linisti constiinta)..
|
cat despre mine Cristian voi cunoasteti numai ce vreau eu sa dezvalui despre mine fiecare om cauta sa se afle doar cele bune despre el,unii chiar isi construiesc o imagine(asa cum observ pe forum),sunt atatea lucruri nasoale de care ma rusinez..stie el dumnezeu si duhovnicul meu(fara ipocrizie!)
|
cersetori ,din pacate sint f.f.multi si ei a doua zi o iau de la inceput. Dar uite ar trebui toti sa donam bani pt pictura unei manastiri semnificative din tara noastra si care nu este pictata si de 8 ani sta tot asa MANASTIREA COCOS de linga satul NICULITEL ,unde se afla moastele sfintilor de la niculitel
|
Citat:
|
Citat:
Si faptul de a convinge pe cineva sa se spovedeasca atunci cand e bolnav ,sau oricum in orice alta situatie , eu o vad ca pe o milostenie. Mare mila isi face cel care reuseste sa aduca la credinta pe cel ateu ,sau macar sa ii deschida mintea. Sunt oameni cu har care reusesc acest lucru. Trebuie sa ne fie mila de sufletele celor apropiati ,mai ales daca simtim ca pot primi pe Dumnezeu in sufletul lor ,macar ca asta se intampla la necaz. |
Citat:
Am inceput acest subiect dupa ce am citit pe acest forum ca biserica ce face? cineva judeca biserica de ce nu ajuta nevoiasii? Poi cine e biserica nu noi? De aceeia am vrut sa stiu cum ajuta fiecare personal. Aici in America sint activitati de carity pe toate drumurile, in fata magazinelor, la lucru,la biserici se aduna produse de toate felurile si se doneaza la casele de batrini, faci milostenie si daca nu vrei,si de bun simt nu poti trece pe linga cei care stau in fata mag si vind cicolata sa zicem si banii ii doneaza la asociatia celor cu cancer sau alte boli . Eu nu am dorit sa aud laudele voastre si nici pe ale mele si daca fac milostenie ma straduiesc sa uit si cum am mai imbatrinit uit din start.Fiind pe aici de 20 de ani am vazut multe activitati frumoase de ajutor si particip la ele nu asta am vrut sa scot. Doamne ajuta+ |
domnule, milostenia asta lumeasca prin tot felul de asociatzii shi organizatzii, pe TV shi pe net sau prin ziare nu este altceva decat apa de ploaie... adica parada shi slava desharta... poi milostenia se face cam ca shi iertarea de 70 de ori cate 7 pe zi... unde 7 reprezinta numarul sfant al tainei shi dragostei lui Dumnezeu pentru oameni iar 10 numarul ce reprezinta suma tuturor poruncilor lui Dumnezeu pe care trebuie sa le respectam in dragostea noastra dintre semeni... astfel ca imparatzia lui Dumnezeu fiind dreptate shi adevar in Hristos... shi doar atunci se poate pricepe cam ce inseamna sa faci shi sa primeshti milostenie de la Dumnezeu, de la aproape... ce credeatzi? ca e vorba doar de bani shi de burta shi de organizarea lumeasca a nevoiashilor in case de batrani shi orfelinate? poi atunci inseamna ca n-am intzeles nimic, iar credintza noastra este lumeasca shi moarta... adica un fel de stricare de orz pe gashte... ga-ga-ga... fiasco domnule Hartford... poi sa ne ajute Dumnezeu sa reushim sa facem milostenie cu aproapele fara sa ne mandrim!
|
sunt bune si activitatile de carity,dar este verificata intotdeauna destinatia exacta?.cred eu ca mai bine sa dam personal,iar gestul sa nu-l stim decat noi,cu ochii inchisi sa dam sa nu avem arici la buzunar,mai valorosi sunt doi banuti dati de un sarac,singurii lui banuti ,el isi asigura drumul spre rai,acei doi banuti sunt aur curat,decat sa dea un becali 2ooo de dolari din fabuloasa lui avare si s-o mai faca si cu surle si trambite..sigur Dumnezeu nu se supara pe el,dar atunci cand dam e bine sa dam cu tot sufletul, cu modestie,fara sa facem gesturi teatrale(fara numar),fara sa ne simtim superiori ca nu se stie cum rolurile se pot inversa,fara sa fim vazuti,discret si cu tot sufletul cu incredintarea ca dam lui Hristos(atunci cand reflectam daca sa dam unui ciung sau mutilat)
|
ce frumos ai zis,
"...cu incredintarea ca dam lui Hristos..." adica asha cum ai da stapanului tau...:) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:28:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.