Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dragostea exagerata pentru animale de companie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2287)

erzbet 08.09.2007 15:01:14

Dar am zis eu ca mi-am facut un idol din cainele meu? In superioritatea noastra, nu putem sa ne plecam si la nivelul unui caine si sa vedem ca are si el sentimente, se ataseaza neconditionat(sunt caini care mor daca sunt luati de langa stapanii lor); ca sa nu mai vorbesc de atatea cazuri in care cainele salveaza viata stapanului, riscandu-si propria viata. Si chiar si oaia, pe care il consider aliment, sufera cand ii este taiat mielul

bmd 08.09.2007 15:49:18

Sentimentul = atitudine emotionala pe care o are omulfata de realitate!
Animalele au instincte.
Nici eu nu vorbesc de animalele care-si sfisie si devoreaza proprii stapini...o fac ziarele mai in fiecare zi!
Iar daca ti-ai facut un idol sau nu din ciinele tau esti doar tu in masura sa judeci.Aparent daca ii pui sentimente,ratiune in comportament....ai facut-o!:)De fapt este instinctul de haita, subordonare fata de animalul alfa. In momentul in care nu mai esti considerata alfa dispare si subordonarea (afectiunea:rolleyes:)
Noi trebuie sa ingrijim animalele, sa nu le chinuim (aici ramine deschisa definitia de chinuit...un experiment care poate salva vieti omenesti facut pe un animal rste chin?)si sa le folosim pe unele la tocana pe altele sa ne apere de hoti,soareci samd.

urzicuta 08.09.2007 19:13:20

lasand gluma la o parte in Bucuresti cainii se inmultesc in mod necontrolat..la fiecare trei familii o pereche e posesoare de caini.foarte frumos...cat despre maidanezi,ei ar trebui euthanasiati,fiindca castrarea si igienizarea lor in adapostruri,asigurarea hranei zilnice:) costa o gramada de bani..bani care ar putea sa asigure o masa calda pe zi unor oameni necajiti.

cozia 08.09.2007 20:16:32

Fratilor, Hristos nu a avut nici o ezitare sa-i trimita pe draci in corpul porcilor iar ei ca urmare a indracirii lor au murit cu totii sarind in prapastie. A considerat ca vindecarea oamenilor este cel mai important lucru nu protectia animalelor.

Si mie mi-este foarte mila de catei si cu riscul ca voi calca pe citiva pe coada vreau sa va intreb ce parere aveti despre mutilarea in masa a milioane de ciini si pisici pe continentele astea civilizate la acest lucru oare v-ati gindit ca poate nu sunt de acord sa-i lasati fara organe de reproducere. Oare asta nu este un pacat urias. Oare organele acelea ciopirtite nu striga din crematorii la Creatorul lor, la Dumnezeu? Oare noi nu suntem aceia ipocriti care cerem si consimtim acest lucru, deoarece nu este o lege ci o cerinta "necesara", "igienica(ca vai pute de la pisica)" a CONSUMATORULUI de tip occidental, deoarece cu totii stim ca altfel in momentul cind ajung la maturitate isi cer drepturile de a "candida" la pozitia de Alfa, perioada dureroasa cind asa cum spunea si Marius(dmb) ataca cu furie copiii din familie si deseori si pe stapini de ii fac ferfelita si nu este gluma.

De ce nu "intrebati" cateii si pisicile si in privinta acestui lucru. Eu unul l-am "intrebat"(s-au mai bine zis m-am intrebat) pe namila de retriever al meu daca in loc de castrare prefera citeva cu ziarul pe spinare din cind in cind si "mi-a raspuns" fara ezitare ca bineinteles ca prefera bataia dar sa fie INTREG nu ciopirtit ca un mameluc fara miros, fara emotii, "sentimente", ci robotel care iubeste, cuminte si in banca lui, insa mai tirziu, dragostea lui s-a tranformat in dominare si ..dezastru.

In toata Asia si Orient catelul sta in curte la botul vacii sau cu oile si caprele, nu au ce cauta in casele oamenilor. Oare aveti puterea de a spune ca ei nu au dragoste in ei si rivna pentru animale, si acesasta trasatura ii fac pe ei animale? Eu unul ii consider ca au o judecata sanatoasa in spiritul scripturilor

erzbet 08.09.2007 21:04:46

Citat:

În prealabil postat de bmd
Sentimentul = atitudine emotionala pe care o are omulfata de realitate!
Animalele au instincte.
Nici eu nu vorbesc de animalele care-si sfisie si devoreaza proprii stapini...o fac ziarele mai in fiecare zi!
Iar daca ti-ai facut un idol sau nu din ciinele tau esti doar tu in masura sa judeci.Aparent daca ii pui sentimente,ratiune in comportament....ai facut-o!:)De fapt este instinctul de haita, subordonare fata de animalul alfa. In momentul in care nu mai esti considerata alfa dispare si subordonarea (afectiunea:rolleyes:)
Noi trebuie sa ingrijim animalele, sa nu le chinuim (aici ramine deschisa definitia de chinuit...un experiment care poate salva vieti omenesti facut pe un animal rste chin?)si sa le folosim pe unele la tocana pe altele sa ne apere de hoti,soareci samd.

Mda, sa numim selectie naturala? Pentru ca suntem mai puternici avem dreptul ca tinem in lant un caine si sa il hranim din cand in cand(cand ne amintim) ca sa latre si sa apere curtea? Sa le folosim numai pentru ca suntem mai puternici? Stii ce inseamna sa ai un idol, sa idolatrizezi ceva/pe cineva? Imi pare rau sa te dezamagesc...cu toate animalele pe care le-ai avut, nu le intelegi si nu le-ai inteles vreodata. Nu cred ca mai are sens discutia in contradictoriu, pentru ca oricum nu o sa ne convingem, daca mai are cineva vreo parere si nu si-a exprimat-o, sunt curioasa.

Pt urzicuta: in tarile mai dezvoltate sunt adaposturi de animale, unde sunt tratate si ingrijite animalele chinuite, abandonate. Si daca nu sunt adoptate in 10 zile, sunt eutanasiate(dar cu seringa, nu cu smoala, cum au fost ucisi cainii la noi)
In Romania nu numai ca nu se vor infiinta astfel de adaposturi, dar nici pentru saraci nu se vor infiinta. Banii vor ajunge tot in burta celor de la putere

cozia 08.09.2007 21:12:44

Citat:

În prealabil postat de mirelat
ce vrei sa spui ca Sf. Parinti insistau sa fie judecati?! N-am mai auzit asa ceva.

Pai la spovedit nu te duci ca la o judecata in vederea iertarii pacatelor?, asta voiam sa spun ca ne-au invatat Sfintii(iar ei o faceau foarte des iar unii chiar in fata intregului popor), iar iertarea se face dupa ce ai fost bine "pedepsit"(canonul) si cu conditia sa nu mai faci, nu?:), nu incerci sa eviti aceste mustrari prin adoptia de NEcuvintatoare care ne iubesc ORICUM am fi noi astfel scapind de judecata(care ne indrepta) a oamenilor, a familiei si a copiilor care ti-o spun de la obraz!:) insa trebui mai intii sa treci prin experienta de a avea copii in aceste vremuri tulburi...insa noi avem in noi un vierme care se numeste constiita vicleana care este mincinoasa si ne tot duce in balarii nu pe drumul mintuirii si de care trebuie sa scapam prin rugaiune si post si cu pretul multor placeri la care ar trebui sa renuntam...:D

cozia 08.09.2007 21:20:49

Citat:

În prealabil postat de erzbet
in tarile mai dezvoltate sunt adaposturi de animale, unde sunt tratate si ingrijite animalele chinuite, abandonate.

Asa cum preciza si dmb eu nu am auzit din Traditia Patristica ca cineva sa se mintuiasca adunind ciinii vagabonzi de pe strazi asa cum o face Brigitte Bardot dupa o vietusca grea si plina de de dezmat, saraca, asa a inteles ea in mintea ei, vai de capul ei si al nostru, sa-si rascumpere greselile. Mie mi se pare foarte curios si intra in categoria actiunilor "umanitare" de gen protestant de care este scris ca trebuie sa ne tinem departe.

erzbet 08.09.2007 21:37:13

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de erzbet
in tarile mai dezvoltate sunt adaposturi de animale, unde sunt tratate si ingrijite animalele chinuite, abandonate.

Asa cum preciza si dmb eu nu am auzit din Traditia Patristica ca cineva sa se mintuiasca adunind ciinii vagabonzi de pe strazi asa cum o face Brigitte Bardot dupa o vietusca grea si plina de de dezmat, saraca, asa a inteles ea in mintea ei, vai de capul ei si al nostru, sa-si rascumpere greselile. Mie mi se pare foarte curios si intra in categoria actiunilor "umanitare" de gen protestant de care este scris ca trebuie sa ne tinem departe.

Am o intrebare. Presupunem urmatorul caz:
X iubeste animalele si face tot posibilul din umilul lui salariul sa le mai dea de mancare cainilor din jurul blocului. Are in casa vreo 2-3 caini maidanezi aciuati pe acolo, raniti, pe care ii ingrijeste sincer, din tot sufletul
Y are o groaza de bani si face donatii substantiale orfelinatelor, pentru a lasa o impresie buna in societate.

Suntem noi in masura sa spunem cine se mantuieste? E pe puncte, in functie de cum credem noi? Chiar crezi ca tot ceea ce savarseste un om pe aceasta lume o face cu gandul la mantuire? Pai asta nu e egoism pur? Fac o fapta buna ca sa ma mantuiesc?"a, ce mai iau si javra asta sa o ingrijesc, ca nu ma mantuiesc daca fac asta". Eu sunt de parere ca un gest atata timp cat izvoraste din suflet, valoreaza mult mai mult, indiferent cat este de mic

ancah 08.09.2007 21:46:33

Animalele trebuiesc dresate, ca sa faca ceea ce trebuie, din punctul dfe vedere al stapanului si in primul rand sa nu faca rau. Daca un caine musca, e vina stapanului, ca ca nu a stiut sa-si dreseze cainele; nu s-a ocupat indeajuns de el.

ancah 08.09.2007 21:49:23

Cine are ocazia sa ajunga in Lund/Suedia, va putea vedea o biserica foarte frumoasa, ale carei coloane se sprijina pe animale sculptate. Iata deci o ilustrare a faptului ca biserica se sprijina pe animale. In ce fel? Inca nu va pot raspunde, dar poate ne poate spune altcineva care stie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:18:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.