Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Credincios inseamna credul ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2409)

mq 30.09.2007 12:30:49

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Nu intreba de ce trebuie sa existe, ca exista.
Parintele Dumitru Staniloae sustine ca stiinta si religia se vor intalni candva. Stiinta e de la Dumnezeu.
Citeste ce a scris Sf Grigorie Palama.
De unde stii ca nu exista Dumnezeu? De unde stii ca este doar o notiune abstracta? Pe ce bazezi afirmand acestea?

Nu , nu zic asta . A fost doar un raspuns catre Ancah, care spunea ca in legile fizice poate fi recunoscut Dumnezeu. Deci daca vrem sa dam un nume tuturor legilor si acest nume sa fie Dumnezeu, atunci e doar o notiune abstracta, un nume.

mq 30.09.2007 12:35:22

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Nu intreba de ce trebuie sa existe, ca exista.
Parintele Dumitru Staniloae sustine ca stiinta si religia se vor intalni candva. Stiinta e de la Dumnezeu.
Citeste ce a scris Sf Grigorie Palama.
De unde stii ca nu exista Dumnezeu? De unde stii ca este doar o notiune abstracta? Pe ce bazezi afirmand acestea?

Lidia, de unde siguranta asta a ta ca exista un stapan al universului ? Si nu stiu cum citesti tu , dar eu nu am afirmat ca stiu ca nu exista Dumnezeu, eu am zis ca banuiesc ca exista, dar in acelasi timp cred ca s-ar putea sa nu existe. Nimeni nu are de unde sa stie cu siguranta.

Atunci tu de unde stii ? Iti spun eu, crezi ce ai cititi si ce ti s-a spus, si atunci crezi ca stii, sau mai bine zis crezi ca crezi in Dumenzeu.

ancah 30.09.2007 12:39:53

Legile fizice au nume, nu trebuie sa ne mai straduim noi in acest sens. Dumnezeu este autorul, cel Care le-a creat. Creatia implica actiune, deci o prezenta, nu numai o idee. Ideea insasi e o forma de energie necreata, de aceea nu poate fi distrusa.
Ideea sta la baza oricarei inventii. De unde crezi ca vin oamenilor aceste idei?

Foarte interesant, ca stiinta tinde sa recunoasca existenta lui Dumnezeu, atunci cand este in impas. Poate mai multe momente de impas i-ar duce pe oamenii de stiinta sa creada cu adevarat in Dumnezeu. Atunci cand vor recunoaste maretia creatiei , toti oamenii Il vor recunoaste in ea pe Dumnezeu.

Aprinderea lumanrilor la Ierusalim e doar o manifestere din multele posibile ale Sfantului Duh. Sfantul Duh nu incepe si nu se sfarseste cu aceasta manifestare.

mq 30.09.2007 12:45:51

Citat:

În prealabil postat de ancah
Legile fizice au nume, nu trebuie sa ne mai straduim noi in acest sens. Dumnezeu este autorul, cel Care le-a creat. Creatia implica actiune, deci o prezenta, nu numai o idee. Ideea insasi e o forma de energie necreata, de aceea nu poate fi distrusa.
Ideea sta la baza oricarei inventii. De unde crezi ca vin oamenilor aceste idei?

Foarte interesant, ca stiinta tinde sa recunoasca existenta lui Dumnezeu, atunci cand este in impas. Poate mai multe momente de impas i-ar duce pe oamenii de stiinta sa creada cu adevarat in Dumnezeu. Atunci cand vor recunoaste maretia creatiei , toti oamenii Il vor recunoaste in ea pe Dumnezeu.

Aprinderea lumanrilor la Ierusalim e doar o manifestere din multele posibile ale Sfantului Duh. Sfantul Duh nu incepe si nu se sfarseste cu aceasta manifestare.

S-ar putea sa fi un pic surprinsa , dar ideile le-ar putea veni oamenilor din creier.

Energie necreata ? Deci energie care nu exista (dim moment ce nu e creata, nu exista). Prea usor operezi cu notiuni fara continut.

Stiinta tinde sa recunoasca interventia unei forte inteligente la originea lucrurilor. Ar putea fi mai mult sau mai putin apropiat de ceea ce numim acum Dumnezeu.

ancah 30.09.2007 12:55:48

Da, m-ai surprins, intr-adevar. Dumnezeu necreat ne trimite energie necreata. Crezi ca suntem in stare sa producem cu creierul nostru idei? atunci si telecomanda mea produce programe tv.

Forta inteligenta? Adica il acceptam pe Dumnezeu, dar diminuat.

sofiaiuga 30.09.2007 12:56:55

pgt.mq:SFINTA TREIME e ca si o planta-Dumnezeu =radacina ,FIUL, HRISTOS=tulpina si Duhul Sfint=floarea,caci nu se poate ajunge la esenta [radacina]credintei fara a fi pe unicul drum care este HRISTOS[calea ,tulpina]si fara a fi umbrit de HARUL DUHULUI SFINT,care isi raspindeste efectul precum parfumul florilor.Tu nu poti crede daca nu ii permiti Duhului Sfint sa se statorniceasca inauntrul tau ,iar acest fapt este posibil prin participarea la tainele bisericii ortodoxe ,adica spovedania[dc esti botezat ortodox],impartasnia,precedate de postul ortodox si insotite de faptele bune,in spirit crestin ,adica in numele aceluia care este usa HRISTOS DOMNUL SI MINTUITORUL NOSTRU.DUMNEZEU SA TE AJUTE PE ACEST FRUMOS DRUM ,CARE NU ESTE USOR .

mq 30.09.2007 13:07:33

Citat:

În prealabil postat de ancah
Da, m-ai surprins, intr-adevar. Dumnezeu necreat ne trimite energie necreata. Crezi ca suntem in stare sa producem cu creierul nostru idei? atunci si telecomanda mea produce programe tv.

Forta inteligenta? Adica il acceptam pe Dumnezeu, dar diminuat.

Atunci prin necreata iti propun sa intelegem invizibil in lumea noastra. Probabil ca si creatia are mai multe nivele de organizare, nivelul in care traiesc ingerii, heruvimii, nivelul in care se nasc ideile, si nivelul cel mai grosolan al materiei asa cum o vedem noi.

Da, ar putea fi o conexiune, si de fapt trebuie sa fie, intre noi si un nivel mai fin de materie, dar e mult pana sa dovedim ca acele nivele pot gazdui fiinte inteligente (constiinte).

Si totusi , de ce nu putem produce cu creierul nostru idei ?

mq 30.09.2007 13:19:17

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
pgt.mq:SFINTA TREIME e ca si o planta-Dumnezeu =radacina ,FIUL, HRISTOS=tulpina si Duhul Sfint=floarea,caci nu se poate ajunge la esenta [radacina]credintei fara a fi pe unicul drum care este HRISTOS[calea ,tulpina]si fara a fi umbrit de HARUL DUHULUI SFINT,care isi raspindeste efectul precum parfumul florilor.Tu nu poti crede daca nu ii permiti Duhului Sfint sa se statorniceasca inauntrul tau ,iar acest fapt este posibil prin participarea la tainele bisericii ortodoxe ,adica spovedania[dc esti botezat ortodox],impartasnia,precedate de postul ortodox si insotite de faptele bune,in spirit crestin ,adica in numele aceluia care este usa HRISTOS DOMNUL SI MINTUITORUL NOSTRU.DUMNEZEU SA TE AJUTE PE ACEST FRUMOS DRUM ,CARE NU ESTE USOR .

Ce se intampla cu toti ceilalti oameni care nu sunt crestini si nu participa la sfintele taine ? Sunt ei din start condamnati la iad, doar pentru simplul motiv ca au avut ghinionul sa se nasca pe alte meleaguri ?

sofiaiuga 30.09.2007 13:19:33

DC OMUL A FOST CREAT LIBER de catre Dumnezeu el are aceast posibilitate de a gindi singur,doar ca gindirea omului e influentata de entitatile pozitive[ingerii]si cele negative[draciisau duhutile intunericului].Aceasta e lupta omului ,de a obtine discernamintul intre influentele binelui si raului ,discernamint care nu poate fi obtinut fara ajutorul DUHULUI SFINT trimis de HRISTOS ,de la TATAL.

sofiaiuga 30.09.2007 13:23:12

EVANGHELIA ESTE PROPOVADUITA IN TOATA LUMEA asa ca nimeni nu va putea zice ca nu i s-a facut cunoscut ADEVARUL.Iar cei dinainte de HRISTOS vor fi judecati dupa faptele lor ,care il marturisesc pe DUMNEZEU ,sau nu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:58:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.