Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este iubirea lui Dumnezeu nemarginita ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2458)

bmd 08.10.2007 23:07:57

Offff Doamne! Pai din iubire esti in iad pentru ca raiul ar fi iad pentru tine! Pina ai ajuns in iad inseamna ca nu esti compatibil cu raiul. Si Dumnezeu in bunatatea lui nu te pedepseste si mai rau tinindu-te cu forta in rai. Iti da o pedeapsa mai mica iadul unde poti vedea cele cu care esti compatibil. Deci pedeapsa este in esenta un dar. Asa cum intelegi tu binele asa-l ai. Daca nu-i bine pt tine linga Dumnezeu (si ai demonstrat-o o viata intreaga) atunci El din iubire te lasa linga cele pe care le consideri tu bune, sau linga cel pe care-l consideri tu bun (Sa nu fie!)

08.10.2007 23:12:46

Citat:

În prealabil postat de mq

facea un mic covoras pe care Adam sa faca matanii.

Asa trebuie sa fim si noi. Eu cred ca il plictisim pe D-zeu cu atatea rugaciuni.

esti musulman? covoras de rugaciuni???

mq 08.10.2007 23:15:27

Citat:

În prealabil postat de bmd
Offff Doamne! Pai din iubire esti in iad pentru ca raiul ar fi iad pentru tine! Pina ai ajuns in iad inseamna ca nu esti compatibil cu raiul. Si Dumnezeu in bunatatea lui nu te pedepseste si mai rau tinindu-te cu forta in rai. Iti da o pedeapsa mai mica iadul unde poti vedea cele cu care esti compatibil. Deci pedeapsa este in esenta un dar. Asa cum intelegi tu binele asa-l ai. Daca nu-i bine pt tine linga Dumnezeu (si ai demonstrat-o o viata intreaga) atunci El din iubire te lasa linga cele pe care le consideri tu bune, sau linga cel pe care-l consideri tu bun (Sa nu fie!)

Pai stai putin ca lucrurile devin si mai confuze.
Una la mana: eu credeam ca iadul este locul acela cu smoala multa (un crestin ortodox nu ar trebui sa puna la indoiala spuesele Bibliei).

Doi la mana: vrei sa spui ca in iadul despre care vorbesti va fi mult hot-dog, filme sf si de groaza, cartofi pai, blonde superbe, vin rosu, etc (sa nu crezi ca despre mine e vorba,e doar un exemplu) ?

Pai atunci Dumnezeu chiar e bun si abia astept sa ajung in Iad.

mq 08.10.2007 23:16:34

Citat:

În prealabil postat de jenica
Citat:

facea un mic covoras pe care Adam sa faca matanii.

Asa trebuie sa fim si noi. Eu cred ca il plictisim pe D-zeu cu atatea rugaciuni.

esti musulman? covoras de rugaciuni???

nu, bine nu facea un mic covoras... ba ia stai putin. Eu am vazut lume la biserica care facea matanii pe covoare, nu pe parchet.

cozia 08.10.2007 23:17:06

Citat:

Adam n-a fost creat ca sa stea toata ziua si sa faca matanii si rugaciuni in fata creatorului. Mie mi se pare ca afost creat ca sa stapaneasca pamantul, ca altfel nu facea D-zeu intinderi de ape si uscat, facea un mic covoras pe care Adam sa faca matanii.

Ba da, exact asa a fost facut sa fie...si mai mult, sa nu avem alte nevoi decit sa-l slavim in mod natural pe Dumnezeu iar neavind nevoi sau suferinte, si aici ai dreptate ca nu ne-am mai ruga, ca nu am avea de ce ca nu am avea ce sa cerem daca deja avem TOTUL!
Stapinirea pamintului nu inseamna ce am ajuns noi sa intelegem prin asta, adica sa-l exploatam, ci doar sa ne BUCURAM de el si de Creatorul sau incontinuu slavindu-L , iti poti imagina asa ceva?

08.10.2007 23:18:40

Mai "frate" hai sa afcem cunostinta eu sunt crestin ortodoxa, tu ce esti? Apoi continuam discutia, desi e drept ca nu cu mine discutai;)

08.10.2007 23:20:25

Doi la mana: vrei sa spui ca in iadul despre care vorbesti va fi mult hot-dog, filme sf si de groaza, cartofi pai, blonde superbe, vin rosu, etc (sa nu crezi ca despre mine e vorba,e doar un exemplu) ?

Pai atunci Dumnezeu chiar e bun si abia astept sa ajung in Iad.
Toata treaba asta imi suna a MUSULMAN! Nu Andrei?

quasar 08.10.2007 23:22:10

?????? Poate era vreun batran terminat de artrita?

bmd 08.10.2007 23:23:00

Da exact asa este iadul cum l-ai descris!
Atita doar ca....nu o sa mai simti ce simti acum, dimpotriva!:)
E ca cu ciorba de burta. La 8 ani iti versi matele cind auzi doar la 28 abia astepti sa maninci una! Ciorba tot la fel este. Tu esti altfel.
Nu stiu de ce (daca chiar ai vreuna) religie esti dar sfatul meu este ca nici in gluma sa nu mai spui ca vrei sa ajungi in iad!

mq 08.10.2007 23:23:33

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Adam n-a fost creat ca sa stea toata ziua si sa faca matanii si rugaciuni in fata creatorului. Mie mi se pare ca afost creat ca sa stapaneasca pamantul, ca altfel nu facea D-zeu intinderi de ape si uscat, facea un mic covoras pe care Adam sa faca matanii.

Ba da, exact asa a fost facut sa fie...si mai mult, sa nu avem alte nevoi decit sa-l slavim in mod natural pe Dumnezeu iar neavind nevoi sau suferinte, si aici ai dreptate ca nu ne-am mai ruga, ca nu am avea de ce ca nu am avea ce sa cerem daca deja avem TOTUL!
Stapinirea pamintului nu inseamna ce am ajuns noi sa intelegem prin asta, adica sa-l exploatam, ci doar sa ne BUCURAM de el si de Creatorul sau incontinuu slavindu-L , iti poti imagina asa ceva?

Dar totusi, e cam mare risipa de energie. Ca sa-l slavim pe creator ne ajungea un covoras, nu ne trebuia un univers intreg, si daca nu am fi fost nevoiti sa mancam, foloseam timpul acela tot pentru slavire. Totusi, D-zeu poate ca n-are nevoie de slava unor fiinte miniscule, El stie exact cine este.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:54:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.