Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce sa rostim ca sa ne schimbam si sa schimbam? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2691)

Iustin44 11.02.2008 20:10:16

Un cuvant deosebit de smerit si plin de responsabilitate in acelasi timp este cel al Sfantului Ioan Gura de Aur care a zis inainte de a muri:'Slava Tie Doamne pentru toate!!!' Il puteti folosi si voi in multe imprejurari.

partenie 11.02.2008 20:18:56

Eu asa consider, ca nu-i bine ca omul sa traiasca singur. Singuratatea te face sa te privesti doar pe tine.

Traditie 11.02.2008 20:35:30

Ai dreptate ca singuratatea te face sa te privesti pe tine dar asta e ceva pozitiv.

Pe de o parte nu-ti consumi resursele spirituale/fizice, pe de alta Dumnezeu te ajuta sa te pocaiesti, sa-ti amintesti pacatele. Cred ca si într-o casnicie ideal e ca membrii familiei sa fie fiecare adunat launtric. Nu cred ca a fi casatorit înseamna ca trebuie sa acorzi mai putina atentie lui Hristos. Ceea ce simtim fata de ceilalt exista si fara manifestari trupesti ale afectiunii.

ancah 15.02.2008 11:42:27

" Mai degraba putin si cu dreptate, decat agoniseala multa cu strambatate" Pilde 16,8

anita 15.02.2008 12:25:29

Citat:

În prealabil postat de ancah
" Mai degraba putin si cu dreptate, decat agoniseala multa cu strambatate" Pilde 16,8

Eu nu cred ca exista o reteta unica pt.schimbarea noastra sufleteasca ,fiecare este diferit in functie de incarcatura pe care a mostenit-o cum spune par.Teofil Paraian.
Dar in mod sigur rugaciunea e cea care ne poate schimba ,avem acatiste ,Paraclise ,sf.Evanghelie.
Rugaciunea ne ajuta si in descoperirea unor pacate pe care le-am facut mai demult si le-am uitat ,sau nu am stiut ca sunt pacate.

nicoletajuravle 15.02.2008 13:17:25

cereti si vi se va da, cautati si veti gasi,bateti si vi se va deschide-cred ca este un citat pe care toata lumea il stie si care prin simplitate te mobilizeaza la actiune(cereti,bateti,cautati) la cercetare ,la vointa si la multa multa speranta

C-tin 15.02.2008 13:57:30

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Cred ca singuratatea e cea mai prielnica pentru viata de rugaciune.

In parte asa o fi! Insa atunci cand treci printr-o incercare, o ispita ingaduita de Dumnezeu, nu prea mai e placuta singuratatea...

cristiboss56 15.02.2008 15:45:14

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

În prealabil postat de Traditie
Cred ca singuratatea e cea mai prielnica pentru viata de rugaciune.

In parte asa o fi! Insa atunci cand treci printr-o incercare, o ispita ingaduita de Dumnezeu, nu prea mai e placuta singuratatea...

Nu suntem creati sa traim izolati unul de celalalt, ci dinpotriva. Acum sa fiu cinstit draga Constantin, sunt momente cand doresti singuratatea, sa-ti faci o proprie evaluare sau pur si simplu sa te rupi de tumultul cotidian, sa stai in liniste in rugciune si cu gandurile bune si linistitoare.

ancah 16.02.2008 22:40:00

Chiar in lume fiind, te poti izola luand distanta fata de pacat.

cristiboss56 16.02.2008 22:57:06

Citat:

În prealabil postat de ancah
Chiar in lume fiind, te poti izola luand distanta fata de pacat.

Sa sti ca ai mare dreptate, pentru ca am ajuns sa citesc acest raspuns al tau, cautand la Generalitati alte subiecte, evitand sa ma enervez vazand ca a apaut pe prima pagina ineptia cu inregistrarea a lui 666. Mai bine ne indepartam decat si noi la randu-mi sa cadem in fara de legi. Pentru noi mirenii, tentatiile si ispitele sunt la tot pasul. Este una sa stai izolat de rele si alta este sa fi chiar in mijlocul lor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:34:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.