![]() |
crede-ma ..acum am doar strictul necesar si nu ma plang:altfel stateau lucrurile cand eram dependenta financiar de parintii mei de acele vremuri vorbesc.,cand eram singura si dadeam banii pe haine,carti si parfumuri(eram si mai superficiala decat acum).si da e un pacat sa tanjesc uneori dupa un parfum dar sunt femeie si mai ales am fost candva obisnuita sa ma rasfat astfel.E greu crede-ma sa renunti deodata la toate "dependentele"..macar prin gand si tot imi mai trece cate ceva,sunt un om pacatos nu un supraom.Iar calitatea ma intereseaza atata vreme cat nu sunt dispusa sa arunc cu banii zilnic pe haine,mai ales pentru copii hainele vreau sa fie din bbc.Atat!Cer prea mult?cine are copii stie ce inseamna sa-i imbraci cu hAINE ACRILICE supraelastice,sa se irite sa faca eczeme sa mergi cu ei saptamanal la dermatolog.
Cat despre sistemul sanitar Ory are mare dreptate,viitoarelor mamici in spital se invata umilinta(o fi bine,o fi rau?),Asa cum v-am mai spus din motive medicale am stat nici mai mult nici mai putin cu unul dintre copii(atunci bebe in burtica)5 luni.De atunci pot sa spun ca stiu cum arata iadul.spitalele sunt iaduri,in spitalul nr.2 din Craiova doctorii faceau avorturi clandestin gravidelor in 5-6 luni,omorau copiii asfixiindu-i,copii care se nasteau tipand respirand ca in fisa sa fie trecuti avortoni,toate aceste crime infaptuite sub nasul nostru.In cele 5 luni petrecute in iad la fiecare 2-3 zile auzeam femei urland(le provocau nasterea prin dif.metode,unele internate chiar in salonul meu ,fiecare cu povestea ei de viata..)copii ucisi.O singura data Protv-ul a fost sesizat,ancheta nu a existat fiindca in Craiova era medic ginecolog sotia primarului..deci politie..influenta...mafie...nimeni nu o sa ia vreodata vreo masura?Nu mai vorbesc de tratamentele pe care le-am primit in wspital ar parea povesti incredibile.In orice caz una peste alta datorita tuturor acestor conjuncturi urate atunci am exersat cel mai bine umilinta,desi la inceput imi plangeam de mila..si n-a fost un exercitiu rau.Pe mine nesimtirea cruzimea personalului medical m-a ajutat sa ma calesc,sa accept mai bine lumea in care traiesc,sA stiu mai bine cine sunt...e bine cateodata cineva sa-ti arate cat de neinsemnat esti cat de neputincios...lucrurile acestea ne pot ajuta sa ne smerim (vreodata...) |
si veilur nu e bine sa iti faci o parere prea buna despre unii dintre noi.,toti suntem niste oameni obisnuiti.fiecare avem cate o tinichea de coada(nu te dezamagi singur)..nu o sa stii niciodata cu adevarat cat de valoros este unul sau altul,important este ca noi sa ne simtim mai "mici "chiar decat copiii sa ne vedem neputintele noastre fiecare pe ale lui,desi in modernitatea care ne caracterizeaza am invatat sa imbracam neputintele in haine scumpe,stii tu pe afara vopsit gardul si inauntru leopardul..nu poti sti niciodata cat de valorosi suntem unii sau altii daca suntem asa cum ne place sa aratam ca suntem...ia aminte nu te amagi singur cei mai valorosi si importanti oameni din viata ta sunt parintii tai,fratii tai..noi suntem asa cum tu nu poti sa vezi ca suntem sau suntem asa cum ne place sa credem ca suntem...suntem niste biete fiinte.Modelul nostru suprem al femeilor ar trebui sa fie Maica Domnului(teoretic multe dintre noi stim ca Ea nu se dadea cu parfumuri)....dar tentatiile sunt mari...alegem modele pe Andreea Esca,pe angelina sau mai stiu eu...
|
Citat:
|
M-am referit la faptul ca ne cumparam ceva bun ca sa purtam macar cativa ani. Da mirela, tocmai mi-am cumparat acum o luna in urma o pereche de blue-jeans mai buni, ca sa ma tina ceva timp, ;) Si nu ma imbrac de la magazine de marca, ca sa dau sute de lei noi pe o pereche de ceva, ci gasesc haine la fel de bune ca si cele de marca, dar mai ieftine > in magazine obisnuite.
Mirela, eu nu am vrut sa iti reprosez faptul ca te imbraci mai scump si de firma ca sa ai calitate, pentru ca si eu fac la fel, dar eu am vrut sa scot in evidenta faptul ca s-au iscat polemici pe acest subiect, pentru ca Jenica s-a intristat, si stii de ce? Pentru ca a-ti lua haine scumpe si de marca nu este rau sau pacat, dar sa iti iei un parfum de 100 de euro crede-ma ca este extravaganta, adica stii, lumea este credincioasa - dar la un nivel mai inalt, la un nivel de "adevarate fite de ultima ora". O femeie "credincioasa" este cu adevarat credincioasa daca este destul de constienta ca nu ii trebuie un parfum de nu stiu ce marca speciala, de fapt o femeie credincioasa nu are nevoie de parfumuri si nici de machiaje, ci se bucura de frumusetea naturala pe care i-a dat-o Dumnezeu si atat. Si pentru jenica: trebuie sa purtam hainele pe care ni le permitem si atat, chiar daca le luam din Obor, Europa, IDM sau magazinul Titan(din Bucuresti ma refer), si nu trebuie sa ne fie jena fata de cei care se imbraca de marca, pentru ca noi nu avem situatia altora. |
Daca vreti sa vedeti valoarea reala a unei haine mergeti sa vedeti preturile in sezonul de ieftiniri.Alea sunt preturile ,restul e adaosul patronului ,deci in magazinele din centru ,adaosul este de pina la 70%.
Eu imi iau in prezent de la ieftiniri ,au fost vremuri cand imi luam de la SH ,dar cautam sa fie lucruri nepurtate ,in general nu haine mari ,palton ,pardesiu etc. Atunci cand cumpar ceva incerc sa nu imi bat joc de bani,e prea multa saracie in tara. E si asta o teorie ,ca lucrurile scumpe sunt bune,House of Art ,are lucruri scumpe ,materialele sunt proaste. |
Citat:
|
Nu, iertarea este sansa ce o dai celuilalt de a-i atrage atentia sa nu mai greseasca, cerandu-ne iertare de la cineva, noi intr-un fel il mustram, dar indirect, fara ca el sa-si dea seama. El vazand ca tie iti pare rau ca s-a intimplat asa, poate data viitoare isi va aminit si nu va mai face aceeasi greseala. E, in orice caz, chiar de va mai gresi de nenumarate ori, Domnul nodtru Iisus Hristos ne-a spus sa iertam de 70 de ori cate 7 de-ar fi nevoie! Asta nu iti spune nimica?
Dar oare cum gandim noi ca nu ar trebui sa iertam, cand Dumnezeu ne suporta asa cum suntem si ne invredniceste sa ajungem in toate zilele pe care le traim? Prin urmare, daca Dumnezeu ne iarta noua toate cate le facem prin spovedanie, cu atat mai mult ar trebui sa iertam si noi la randul nostru pe cei care ne afecteaza cu ceva! |
Nu cred ca poate exista om frumos daca nu stie sa ceara iertare, daca nu stie sa isi vada erorile si sa invete din ele. A-ti cere iertare de la cineva arata noblete, tarie de caracter si nu slabiciune.:) A iti cere iertare inseamna a il indatora pe cei iertat sa isi ceara la randul sau iertare.;) Vrand , nevrand prin simplu cuvant iarta-ma, participi la mantuirea celui iertat.;) Datorita celui ce iarta, invata si cel iertat, iertarea.;)
|
Citat:
|
jenica mi-a spus ca trece printr-o perioada foarte grea, asa ca sa ii adresam un gand bun si o rugaciune, cei care pot si vor.
in ceea ce priveste subiectul topicului, imi pare rau - dar nu ma surprinde - ca s-au facut atatea referinte la haine...eu una ma gandisem la o varietate de produse, nu numai cele de imbracaminte. cat despre parfumuri, nici eu una n-am reusit sa renunt complet, desi e drept ca folosesc f. rar... inca mai am ceva din sticluta de parfum de anul trecut si nu stiu daca am sa rezist sa nu cumpar alta cand se va termina. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:03:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.