Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista atomi, celule, microbi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2885)

calator 22.12.2007 18:56:13

interpretezi ce scriu dupa propriile tale fixuri. Nu am scris nicaieri ca stiinta descopera Adevarul. Stiinta a descoperit unele lucruri care erau deja si a creat altele folosind ceea ce a descoperit. Folosesti telefnul mobil? Crezi ca ti l-a trimis vreun inger din rai?

Traditie 22.12.2007 19:35:37

Stiinta e lucrarea de amagire îngaduita de Dumnezeu.

Nu are sens sa te opui folosirii tehnicii fiindca nimic nu e spurcat în sine. Asta nu înseamna ca folosirea nelimitata e permisa, ca în orice, tot ce nu e facut pentru Hristos e facut împotriva Lui.

oni91 22.12.2007 19:47:51

Am si eu o intrebare pt Traditie...tu daca (Doamne fereste) ai afla ca ai o boala grea care totusi poate fi tratata de medici nu te-ai duce la doctor ci te-ai duce doar la biserica asteptand sa faca Dumnezeu o minune?poate Dumnezeu nu are aceste intentii cu tine si vrea sa te vindeci ca toti oamenii prin medicina daca aceasta poate face ceva si doar in cazul in care doctorii nu mai pot face nimic ar trebui sa astepti o minune;)...altfel e ca si cum ai profita de mila lui Dumnezeu.Si mai e ceva:nu te-ai gandit niciodata ca Dumnezeu face minuni prin oameni(doctori)?Nu ai auzit niciodata din gura unui doctor "Dumnezeu a facut o minune...existau sanse minime de vindecare" dupa ce au salvat un pacient?

Traditie 22.12.2007 20:00:52

Nu am reguli fixe si nimic nu se întâmpla decât din iconomia lui Dumnezeu, astfel ca în orice situatie exista o cale de a face voia Lui. De obicei ma calauzesc alegând acea varianta care împiedica mai putin rugaciunea.

Nu am mai avut probleme de sanatate de multi ani, doar raceli si nu am apelat la medicamente.

"Dumnezeu a facut o minune...existau sanse minime de vindecare" este o proba a nebuniei de care sufera medicii, crezând ca trupul uman e o alcatuire de atomi, ba înca una pe care ei o pot repara.

Glamorous_witch 22.12.2007 20:15:24

dap,ultima data cand am avut probleme serioase de sanatate,un medic chiar a reusit sa ma trateze.aplicand medicamente.bine ca nu s-a gandit sa se roage.

Chriss-tian78 22.12.2007 20:21:45

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Lidia, ai practicat ioga?

Încearca sa întelegi ca tot ce a descoperit stiinta e fals, ca e o minciuna de la un capat la altul, o lucrare a diavolului prin care îi îndeparteaza pe oameni de Dumnezeu. Tu crezi ca daca ai vazut ceva acel lucru exista, pai esti la fel cu catolicii care cred ca daca li s-a aratat ceva care seamana cu Maica Domnului e chiar Maica Domnului.

Tu nu întelegi ca noi nu trebuie sa credem în Dumnezeu ci sa ajungem sa-L cunoastem si credintele false, inclusiv cea în stiinta/medicina, sunt o piedica.

Daca vrei sa sty ca fapt divers inainte de caderea omului in neascultare aceste microorganisme aveau un rol benefic pt mediu si nu faceau nici un rau omului, aveau cu totu alt rol , acum insa pot ucide.

Si daca vezi la microscop niste omuleti înseamna ca ei exista?

Asculta ce spune Sf. Nil Athonitul (care a trait în secolul 18) despre secolul 20:

[size=1]
Pe la anul 1900, mergand spre jumatatea mileniului al optulea de la facerea lumii, acesta se va schimba si se va face de nerecunoscut.

Cand se va apropia vremea venirii lui Antihrist, se va intuneca mintea omului de toate patimile cele trupesti ale curviei, si foarte mult se va inmulti necredinta si faradelegea.

...

Si toate acestea se vor face pentru ca Antihrist va stapani peste tot, va domni in toata lumea, va face semne si minuni cu inselaciune si va insela pe oameni cu viclenie, ca sa nascoceasca si sa vorbeasca unul cu altul de la un capat al pamantului la celalalt (telefonul, radiotelefonul, televiziunea, n.n.). Atunci vor zbura prin aer ca pasarile (avioanele n.n.) si vor inota prin adancul marii ca si pestii (submarinele n.n.).

Si toate acestea le vor face oamenii, traind in tihna, necunoscand ca acestea sunt inselaciunile lui Antihrist. Si asa de mult va inainta stiinta vicleanului, ca sa insele prin nalucire pe oameni, pentru a nu mai crede in Dumnezeu Cel in Sfanta Treime inchinat.

...

[/size]

http://www.orthodoxphotos.com/readings/profetii/nil.shtml

stiinta nu e o lucare a lu anticrist ci un mijoc de intelegere a voii lui Dumnezeu. Ce anume a descoperit stiinta si este un fals, dami un exemplu????? Siinta a descoperit curentu, este oare o inselatorie diavoleasca???? Cum adica nu tr sa credem in Dumneseu???pai ca sa ajungi sa-L cunosty tr mai intai sa cresi ca El exista nu??? dar Sfinrele Taine sunt o piedica in cunosterea lui Dumneseu?? poate ca ar tr sa le exculdem orice mijloace in cunoasterea lu Dumneseu, cum este si medicina, nu?? Eu nu tiam zis de omuleti eu tiam spus de lucruri reale, tu vb pe alaturi, vino cu argumente, daca vrei sa styy Medician de azi nu se mai baseaza pe pareri sau supositii ci pe DOVESI clare in tratarea unor boli. Si ce are dea face intunecarea mintii cu Stiinta care inaseman cunoastere si dezvoltaree, orae tu nu stii ca Dumneseu la inzestrat pe om cu darul cunasterii adevarullui??? ca fiecare om are in sufletu sau samanta Adevarului sadit de Dumneseu si ca astfel omul tr sa-L caute.Intradevar vin vremuri cand faradelegea se av inmulti dar si adevarul va iesi la iveala si stiinta se va dezvolta. Siinta nu se face pt anume cineva ci pt om ca sa cunoasca pe Dumneseu si lucrarile Sale.

Chriss-tian78 22.12.2007 20:23:16

si nu uita ce au zis Sfintii Parinti ca lucrurile cu anevoie de inteles penrtu om nu treebuie interpretate gresit, pt ca poty sa te afli in tabara care lupta impotriva lui Dumnezeu.

Traditie 22.12.2007 20:28:50

Este fals ca materia ar fi suportul existentei si ca ar avea legi de functionare si existenta de sine statatoare.

Curentul electric nu exista.

Nu am negat ca credinta e necesara, sunt de parere ca e necesara, dar nu este ea obiectivul vi cunoasterea reala a lui Dumnezeu. De ce sa fie Tainele o piedica, unde am zis eu asta?

Ca vezi celule sau omuleti, care e diferenta? Bineînteles ca diavolul nu vrea sa se dea de gol, prima lui grija e sa nu stie oamenii ca el exista si ca este autorul lucrarilor pe care le face.

Medicina se bazeaza pe obserbarea fenomenelor materiale, care sunt iluzii.

Stiinta nu descopera adevarul fiindca materia nu este adevarul. Din felul cum vorbesti se observa ca tu crezi ca exista niste taine ale existentei pe care stiinta le reveleaza. Deci pentru tine adevarul, adica ceea ce exista, este materia, nu Dumnezeu. Iata de ce e antihristica aceasta credinta.

Traditie 22.12.2007 20:30:32

Citat:

În prealabil postat de Chriss-tian78
si nu uita ce au zis Sfintii Parinti ca lucrurile cu anevoie de inteles penrtu om nu treebuie interpretate gresit, pt ca poty sa te afli in tabara care lupta impotriva lui Dumnezeu.

Parintii se referau la problemele duhovnicesti, nu la planete, microbi si alte nazbâtii.

Cunosti tu vreun Sfânt care sa se fi ocupat cu cercetarea lumii materiale?

Ce roada duhovniceasca aduc astfel de preocupari?

Chriss-tian78 22.12.2007 20:33:35

adica pt tine materia este o iluzie?? parac teoria asat am ami auzito la unii care ziceau ca Hristos nu sa intrupat si ca nu a avut trup si ca materia este rea in sine si ac Mantuitoru nu a vrut sa se arate ca Om, parca suna a EREZIE
:hmmm:

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:39:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.