![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Prietena mea
Citat:
Dumnezeu sa-ti de har si tarie sa poti sa renunti la o astfel de situatie |
john, cred ca felix s-a casatorit deja cu fata... cel putin asta ne-a impartasit el ca avea de gand sa faca, pana la urma. sa le uram deci "casa de piatra"! :53::8:
|
Avand in vedere ca felix nu a mai dat pe-aici de cand a lansat intrebarea,chiar nu mai conteaza raspunsurile pentru el,dar conteaza pentru viziunea noastra,care oricum discutam diferite potentiale situatii,printre care si aceasta.
Am vazut,inca de la inceputul topicului,destule opinii pertinente si m-am bucurat,fiindca nu trebuie sa judecam lucrurile doar de suprafata.Este foarte bine ca fata a fost sincer si mai ales,emana o sensibilitate anume atata timp cat a considerat de cuviinta sa nu aiba relatii sexuale inainte de casatorie pentru respectul fata de partenerul curat.Foarte frumos! Cat despre varul mitocan,el tot mitocan ramane daca a facut un astfel de gest,ca atare nici macar nu era nevoie de interventia lui,atata timp cat fata a fost sincera.Oricum,ramane de analizat atitudinea fetei in general,tendinta ei spre credinta,parerea acesteia fata de viitorul sotului si multi alti factori importanti in luarea unei decizii de casatorie.Iubirea,ea joaca rolul primordial intr-o relatie,parca asa trebuie sa fie,dar,aceasta cu conditia sa nu fie chiar atat de oarba si sa admita orice,sa nu existe aplecare spre exagerari imorale. Cat despre parerea domnului john,poate fi si invers aplicata si gandita,poate ca fata daca era virgina,exista si riscul sa fie curioasa,sa incerce pe parcursul casatoriei sa-l compare cu un alt potential partener.Este o tampenie sa crezi ca partenerul te va compara cu ex-ul,de regula partenerii fosti casatoriti te pot compara cu ex-ul,fiind vorba totusi de o casatorie anterioara. Iar barbatii,nu stiu cat apreciaza o virgina,insa dupa statisticile mele...nu prea(probabil doar in mintea lor ascunsa).As ca lucrurile sunt controversate,cum o dai nu stii sigur ce va fi.Mai bine asculta-ti inima si constiinta,cantareste-ti lucrurile in asa masura incat sa fie echilibrate,calea de mijloc este preferabila,fiindca nici noi nu suntem chiar rupti din soare pe alte cai,asa ca nu are rost sa dorim de la cel de langa noi ...marea cu sarea. Bine-nteles,in cazul de fata situatia trebuie analizata impreuna cu duhovnicul. |
Stau si ma intreb
Stau si ma intreb: de ce nu se pune lacat pe un asemenea topic, plin de indiscretie...
|
...Si eu ma intreb de ce ai indraznit sa citesti macar titlul,darmite sa mai si intervii.
Ce-ar fi daca s-ar pune lacat pe toate topicu-rile care nu sunt pe placul unora si-al altora? Cine suntem noi sa cerem anularea unui topic,daca acesta nu iese din limitele normale,cel putin putem cere anularea propriei opinii. |
Virginitatea cuiva , fie ea si lipsa, nu e o tema de discutat in public. Totusi acest topic poate continua nestingherit, in vreme ce altele, in care se discuta lucruri arzatoare si la zi, sunt inchise fara avertisment. Asta am vrut sa spun.
|
Parerea mea este ca din moment ce acest baiat ii intreaba pe forumisti acest lucru, inseamna ca pt. el reprezinta un adevarat motiv de framantare.
Cred ca fecioria sau virginitatea, cum se mai spune este in primul rand in suflet si in inima. Poate ca acea fata este mai fecioara la inima si suflet decat una fecioara trupeste. Fecioria este in minte la fel cum si sexul sau desfranarera este tot in minte. De acolo pleaca totul. Pe de alta parte, sa ne amintim pilda cu cele 10 fecioare - 5 nebune si 5 intelepte - cele nebune erau doar fecioare si atat in vreme ce cele intelepte aveau pricepere, aveau milostenie, iertare, sinceritate. In definitiv, degeaba s-au chinuit cele nebune sa-si pazeasca fecioria in vreme ce nu au adunat esentialul, la nimic nu le-a folosit. Si apoi i-as mai spune acestui baiat ca se stie ca cele mai bune neveste devin cele care au fost odata ... nu foarte cuminti si asta pt. ca ele nu mai au curiozitati, tentatii, intr-un fel, au dobandit intelepciunea prin experienta - de aceea ele vor fi loiale, credincioase si "de casa". Si daca el acum s-ar razgandi si ar parasi-o pt. o fecioara, de unde poate stii daca nu va nimeri mai rau asa fecioara cum e ea. Si apoi daca au mers pana la pasul casatoriei, nu ar fi un semn de lasitate din partea lui sa faca asta? Mantuirea nu se face individual iar casnicia e un mediu pt. a o obtine. El poate ca poate sa faca din aceasta fata un inger de femeie si impreuna sa se mantuiasca. Iar Iisus Hristos nu a venit in lume pt; cei drepti ci pt. pacatosi, dreptii, feciorii si fecioarele sa continuie sa fie drepti si puri iar pacatosii sa devina ca ei, intru Hristos. Si cred ca de aceea a asezat Dumnezeu in general unul bun si altul mai putin bun sau cum se zice in popor tot o prajitura si-un r... Ma iertati pt. franchete! |
Citat:
Oricum, ca sa revenim la cazul de fata, singurul lucru care trebuie luat in considerare e hotararea fetei de a duce o viata crestina. Orice patima poate fi eliminata cu ajutorul lui Dumnezeu. Daca fata e hotarata sa traiasca o viata curata, nu mai conteaza cate greseli a facut. Important e sa fie hotarata sa traiasca o viata aproape de Dumnezeu. Cat despre varul bine intentionat... se stie ca barbatii au multe puncte sensibile. Afirmatia in cauza e foarte deplasata. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:37:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.