Citat:
În prealabil postat de Mirean
Vsovi, sunt de acord pana la un punct. Adica Corogeanu nu se putea opri la rugaciune, la Molifte (asa cum era canonic)?
N-as vrea sa reiau o discutie avuta pe alt forum, dar de ce a fost nevoie de legarea de cruce, post fortat, care sunt practici straine de Ortodoxie?
|
shi eu m-am intrebat, shi am ajuns la concluzia ca a procedat bine, ca doar a legat-o de doua lemne, iar daca cuiva ii pui catushe sau il legi de pat sau ii pui camashe de fortza de ce atunci e bine shi daca il legi pe bolnav, sa nu-shi faca nici lui rau in criza, atunci imediat devine privare de libertate. Iar postul daca era obligatoriu de ce e nociv iar pilulele obligatorii nu sunt nocive, ca la spital asha se da obligatoriu. Shi postul nu a fost fortzat dect 1-2 zile pentru ca asha spuneau cartzile iar daca facea altfel insemna ca nu urma invatzatura in mod corect. Dar tzi-am spus ca nu din faptele lui ieshea partea negativa ci pentru ca manastirea avea ceva necomform, nebinecuvantat, era ceva ciuntit, ceva greshit pentru care nu era Duhul Sfant cu ei, shi de aceea au greshit ca nishte oameni, intamplarile negative fiind pure intamplari ce s-au soldat cu tragedie, ca vina nu i-o potzi pune doar parintelui Corogeanu in spinare, ca a facut asha cum am fi procedat oricare dintre noi in acele cazuri....
sau tu ce ai fi facut in cazul in care era deja seara, iar o fata gazduita acolo ar face tulburare mare cu injuraturi shi crize? care tocmai a fost abandonata de spitalul de psihiatrie unde statea legata permanent pentu crize shi abea au ashteptat sa scape de ea? Ce ai face? Nu ai lega-o pana la ziua sa nu raneasca pe cineva? Ca maicutzele au incercat s-o ingrijeasca shi nu s-o batjocureasca shi s-o talhareasca. Asha ai proceda ca doar nu o arunci afara in plina criza ci incerci sa evitzi ranirile din cauza spasmelor. Ca doar nu avea nimeni niciun interes sa faca o crima sau sa faca experientze pe ea.... Dar tzi-am zis ca eu banui cum ca acolo era ceva necomform cu invatzatura, nu era binecuvantare, nu se respecta ceva pe criteriu bisericesc shi de aia nefiind sub obladuirea Duhului Sfant s-au intamplat intamplari omeneshti cum oricui i se puteau intampla, dar mass media a facut din tzantzar un fel de exorcizare cum vezi prin filme, scotzand in evidentza lemenele respective ca fiind defapt o noua rastignire.... poi ea a murit in cele din urma din cauza ca fiind in stare de leshin, de epuizare nervoasa shi probabil psihico-fizica, inloc sa fie lasata sa se odihneasca shi sa i se administreze nishte glucoza pentru refacerea musculara de prea mult spasme, i s-au adminstrat defapt adrenalina care maresc spasmele, pentru ca intrase in fibrilatzie... deci a fost un concurs nefericit de imprejurari...... iar massmedia a facut din el o victima, un personaj negativ cand defapt ei nu au incercat decat s-o adaposteasca shi s-o ingrijeasca atunci cand spitalele shi ceilaltzi au abandonat-o din neputintza dupa ce au shi jefuit-o. Asha a fost ca ea sa moara aproape de Dumnezeu, poate ca chiar mantuita, shi un pic mucenitza din moment ce a ascultat de omul lui Dumnezeu shi de maicutzele respective... shi iata ca au primit pentru fapta lor creshtineasca, chiar daca soldata cu o intamplare negativa ani grei de temnitza.
Poi de exemplu, daca tu esti pe strada aproape mort, shi vi la mine shi eu te primesc in casa, shi itzi dau sa manac ce mananc shi eu dar tzie tzi se face rau shi mori, eu de unde sa shtiu ca tu aveai nevoie de altceva? Sau ce crezi ca au supuso cu fortza la exorcizare shi la post shi de aia au adus-o in manastire s-o vindece fortzat pana la moarte? Poi ea avea un frate care era cu ea, shi cum crezi ca ar fi ingaduit sa innopteze acolo shi nu ar fi fugit amandoi?
Cine poate sa shtie care sunt defapt cauzele? doar Dumnezeu in schimb shi noi observam ca poate n-o fi respectat canoanele ce se dau la manastire, sau cineshtie ce nu facea cum trebuie parintele shi de aia nu era Dumnezeu cu ei, ca Hristos nu ar fi lasat sa se intample una ca asta daca lucrurile erau in ordine... Nu ar fi lasat.... Ceva nu a fost conform cu randuiala sfintzilor parintzi shi de aia s-a intamplat asha...