ancah |
19.02.2008 03:05:37 |
Dar ce spune Sfantul Apostol Pavel despre despartirea sotilor? Ce sa faca ei in continuare? Sa incerce sa se impace, sau sa ramana asa?
Am implinit 37 ani de casnicie, si pot sa va spun ca viata de familie merge cand mai bine cand mai rau. Acum privind retrospectiv imi pare rau ca am pus la inima lucruri lipsite de importanta, dar supradimenisionate la vremea respectiva. M-am suparat pentru un cuvant spus, sau care nu a fost spus: pentru un gest facut sau nefacut pentru o privire, pentru absolut orice, fara discernamanat: toate erau la fel de importante, pierzand din vedere ceea ce era cu adevarat important, si anume propria mea crestere spirituala. Daca as fi stiut pe atunci ce e cu adevarat important, ce pacate are omul, ca trebuie spovedite si inlaturate prin pocainta; ca trebuie sa ne iubim si dusmanii, de multe deceptii si suparari m-as fi scutit.
Sfatul meu este sa va inspirati foarte mult din Sfanta Scriptura, ca ci ne-a fost data spre binele nostru. Gasim acolo atitudinea de viata cea mai corecta de aplicat in viata. Nu reusim intru totul, dar macar stim ce e bine de facut.
Apoi, daca te supara sotul, sau te neglijeaza, varsa-ti dragostea asupra copiilor. Nu-i neglija, pentru ca sotul sau sotia are activitati in afara casei; va reveni. Toate aceste suparari trec, si regretam apoi, ca nu ne-am ocupat indeajuns de copii. Rezultatul vietii noastre se vede in copii.
Faptul ca acum studiez aspectel vietii prin prisma credintei, ma ajuta nu numai sa am o atitudina mai corecta, dar ma ajuta sa nu ma doboare orice vant sau furtuna. Stiu acum de unde vin, si de ce, si stiu si ce am de facut.
Deci, daca vreti sfatul unui om cu multi ani de casnicie: studiati problemele de viata prin prisma religiei ortodoxe si veti primi cele mai bune raspunsuri si veti fi uimiti cat de bine cunoaste Biserica omul. Severitatea sa fie fata de propriile greseli, nu ale altuia.
Si noi oamenii ne putem sfatui unii pe altii dupa propria gandire, dar nu e sigur ca aceste sfaturi vor fi la fel de bune si valabile pentru toti.
|