Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Biserica Ortodoxa Sarba - Kosovo (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3186)

mirceap11 22.02.2008 10:04:27

Ma retrag de pe forum pentru ca vad ca nu purtam un dialog ci monologuri! (sau port doar cu 1-2 persoane) Unul imi spune "ca aia sunt lupi in haine de clown" (referindu-se la catolici) iar celalalt "sa evit contactele cu ei" ! Hai sa ne intelegem bine: Viitorul meu nas de cununie este catolic iar asa om bun si saritor nu ati mai vazut voi de multa vreme pe meleagurile astea! Asa ca Nu Mai Generalizati! Sunt cativa extremisti aici care sunt asa de indoctrinati de institutia numita Biserica, incat, dupa parerea mea, l-au pierdut pe Dumnezeu din vizor. Ei cred in Biserica, nu in Dumnezeu si in Iisus Hristos! Ei nu au auzit de cuvantul "toleranta"! Dupa ei, cine nu e ortodox, poate la fel de bine sa nu mai existe... Oare acesti oameni isi dau seama ca mai sunt inca multe miliare de oameni pe aceasta planeta? si ca acesti pameni nu sunt ortodocsi? Credeti ca bunul Dumnezeu ii lasa pe toti sa piara? Cat de indoctrinat sa fii, incat sa crezi ca tu esti cel mai bun, iar ceilalti sunt animale pe langa tine? Vedeti voi, extremismul duce la ura iar ura duce la razboaie, crime si violenta. Trecerea se face foarte usor iar in momentul in care ne dam seama de gresala, este mult prea tarziu!
Prostia romaneasca: Pe vremea cand eram in scoala generala si liceu, profesorii de limba si literatura romana ne invatau ca nu exista ceva mai frumos decat ceea ce este scris de poetii romani, de prozatoriide la noi etc. Erau asa de inflacarati incat i-am crezut! Ei bine, in momentul in care am mai invatat inca trei limbi, parca am redescoperit lumea! Am inceput sa vad totul in ansamblu si mi-am dat seama ca nu suntem numai noi pe acest pamant! Saracii profi de romana, nu au avut aceasta sansa niciodata! Asa este si cu Biserica Ortodoxa! Ea nu vrea sa aiba de a face nu nimeni in lumea asta, si se crede singura indreptatita sa-l reprezinte pe Dumnezeu pe acest pamant! Am tot fost abordat de tot felul de "martori", de adventisti si mai stiu eu care altii. Eu bine-nteles ca eram "bunul" ortodox care le intorcea spatele fara sa-i asculte ce au de spus. Totul pana intr-o zi cand mi-am spus ca nu sunt un bun crestin daca le intorc spatele. Am fost in vizita pe la mai multi (numai la martotii lui Iehova nu) si am urmarit ce sa intampla la slujbele lor. Nu mi-a placut dar macar i-am ascultat ce a avut sa-mi spuna! Cam asta cred ca trebuie sa faca si BOR! Nu sa fie de acord cu altii dar macar sa asculte si sa nu mai sara de gatul tuturor, cu un limbaj agresiv! Principiul e simplu: zic ca tine, si fac tot cum vreau eu! Asta e modul de a detensiona relatiile cu alte Biserici si cea mai buna dovada de toleranta!
Ca sa inchei: Va urez mai multa lumina sufleteasca, dragoste fata de orice fiinta (pentru ca toti avem acelasi Tata Ceresc) si sa umblati in lumea asta mare, sa vedeti ca peste tot sunt oameni buni! Incercati sa nu-i ocoliti! Fiti mai deschisi la minte, ca de aia ati primit-o de la Dumnezeu!

vsovi 22.02.2008 11:01:02

imi pare rau ca a plecat, ca doar eu cu el am vorbit, poate iar am greshit.... dar ce trebuia sa fac? sa zic shi eu cum credea el? Vai ce buni is catolicii shi vai ce socru bun shi minunat ai ca e catolic, shi vai de mine ce prieteni catolici shi buni ai, shi vai ca shi budishtii sunt buni, of Doamne, cum s-a piardut inca un ortodocs, omenos de al tau, shi poate din cauza mea ca par a marturisi un adevar.... poi l-am distrus ca din cauza mea a plecat ca i-am retezat pe catolici shi i-am facut lupi in haine de clawn, poi sigur ca nu e drept, ca mai au un rend de haine pe ei, din alea de tartori, intre spinarea burtzii de lupi shi hainele de clown, fireshte, deci iarta-ma ca n-am marturisit bine, of Doamne, shi ma iarta Mircea Draga pentru lungile mele monologuri shi ieshiri in decor, ca asha este precum spui noi monologam, dar n-ai shtiut ca unul din aia pentru care te dai tu in foc shi te nemultzumeshti de noi sunt dihori ca pe langa o baba surda shi urata rau shi plina de venin shi de halucinatzii care merge la Biserica lui Hristos, sau o tziganca care cersheste in fatza la Biserica lui Hristos, aia pe care ii aperi dumneata sunt dihori mai, ca doar n-a vorbit prostii marii noshtrii parintzi ai neamului, shi aia nu din natzionalism ne apara mai, ci ca ei shtiau cate cepe degerate fac altzii pe care dumneata ai impresia ca-i cunoshti, poi pe ei ii cunoshti shi poate sunt shi buni precum marturiseshti, dar unde se strang ei shi ce te invatza shi cine ei mana pe ei, poi feri Doamne de asha prieteni, auzi acolo, poi da ai zis bine ca painea lui Dumnezeu ca nu sunt painea lui dumneze ci se prefac mai, Ca Painea lui Dumnezeu o mai gaseshti doar in ortodocsie, shi iata ca shi acolo tot mai rar..... Deci Mircea iata ca imi cer iertare ca tzi-am dat motiv de plecare.... ???:(:dozingoff:

cristiboss56 23.02.2008 11:59:57

Citat:

În prealabil postat de alynna
"Nu am inteles niciodata ura asta mare a unora dintre noi fata de catolici (sau fata de alte religii) ! "

Draga Mirceap11, daca te uiti atent nu era nicio urma de ura in afirmatia mea. Dar absolut nicio ura! De ce as uri pe cineva ca e catolic, musulman etc? Dar pot sa spun ca ma simt rau cand vad cand unii oameni (de orice religie or fi ei) darama bisericile ortodoxe. Asa cum s-ar simti si un catolic, musulman etc daca vreun ortodox le darama asezamintele atat de dragi lor. Dar daca vrei cu tot dinadinsul sa vezi ura in orice...

Alina nu esti cinstita in nici un fel. Poate acum ma vei dispretui si uri mai mult. Uita-te la postarile tale , la ale mele la ale tuturor si ai sa vezi cum noi intre noi ne amaram, ne jignim, ne acuzam. Ce sa mai vorbim de atitudinea noastra fata de altii. Asa ca te rog cu tot respectul , hai sa nu jucam teatru pentru ca ne descalifica , aceasta atitudine ipocrita. Da,Alina si tu urasti si tu judeci si tu barfesti si tu invidiezi. Sa ne uitam intai la noi bine, cu obiectivitate , cu ochii mari deschisi.

nimeni 26.02.2008 09:08:50

din prostie si extremism. de asta apar disesnsiuni religioase. atunci cand oamenii nu iti vad de ograda lor si intra in ograda altor crezand ca ii ajuta si fac curatenie apar astfel de crime si violenta.

la omul prost nu ii trebuie tupeu, doar o bata.

ancah 26.02.2008 17:26:34

mirceap 11: "Nu am inteles niciodata ura asta mare a unora dintre noi fata de catolici (sau fata de alte religii) ! Eu am mai multi prieteni catolici si sunt painea lui Dumnezeu!"

Ti-a daramat vreunul dintre ei biserica, a incercat careva sa-ti schimbe din crezul tau, sau sunteti pe picior de pace, va respectati reciproc, deci sunteti la nivel de "Adam"?
Cei la nivel de Adam nu-si fac rau unii altora, dar nici mare bine nu-si fac.
Daca ura ar fi inutila, nici nu am avea-o. Dar ea exista tocmai pentru a ne ajuta sa facem fata, atunci cand credinta si integritatea persoanei sunt in pericol. Atunci ura este puterea cu care ne aparam de rau.

seminaristul 26.02.2008 18:07:32

deci sarbii dupa parerea mea si a altora mai mari ca mine sunt c-am in paleolitic cu manifestarile lor

ancah 27.02.2008 01:53:55

De ce sarbii?
Este un film pe You tube cum dau foc albanezii la o biserica ortodoxa sarba. Si au dat foc la mai multe biserici. Interesant e ca sunt unii care se urca pe acoperis pentu a indeparta crucile, in vreme ce biserica arde, fiind stropita din belsug cu benzina. Vi de sufletul lor, cand vor fi la Judecata!

seminaristul 27.02.2008 06:56:23

Citat:

În prealabil postat de ancah
De ce sarbii?
Este un film pe You tube cum dau foc albanezii la o biserica ortodoxa sarba. Si au dat foc la mai multe biserici. Interesant e ca sunt unii care se urca pe acoperis pentu a indeparta crucile, in vreme ce biserica arde, fiind stropita din belsug cu benzina. Vi de sufletul lor, cand vor fi la Judecata!

ei lasa ca si sarbii le au p-ale lor, distrug bisericile ortodoxe romanesti din valea timocului, nu dau voie la slujbe in romana, nu-l recunosc pe Ps Daniel episcopul de Varset(Dacia Felix) deci sa fim mai rezervati in ale lua partea;)

istoica 27.02.2008 07:07:12

Citat:

În prealabil postat de seminaristul
ei lasa ca si sarbii le au p-ale lor, distrug bisericile ortodoxe romanesti din valea timocului, nu dau voie la slujbe in romana, nu-l recunosc pe Ps Daniel episcopul de Varset(Dacia Felix) deci sa fim mai rezervati in ale lua partea;)

Oare adevarul este deformat de interesul pe care il am in zona?

Noesis 27.02.2008 08:00:21

Citat:

În prealabil postat de ancah
De ce sarbii?

Ancah, dar stii si contextul in care s-a intamplat incidentul? Intereseaza-te, s-a intamplat in 2004 cand doi copii albanezi, au fost fugariti de niste sarbi intr-un rau pana s-au innecat. Eh, asta nu mai arata Youtube. Furia albanezilor in cazul asta mi se pare justificata. Ca s-au razbunat pe biserici, nu au facut-o ca sa se razbune pe Hristos, ci pe sarbi pentru care bisericile inseamna ceva. Sa vedem ce o sa spuna si Hristos la judecata acelor sarbi care nu au avut mila de niste copii.

Sa nu mai luam partea nici la sarbi, nici la albanezi. Toti au hibele lor, la fel ca si noi.

Oricum, ce mi se pare mie ipocrit este asta: sarbii se dau de ceasul mortii ca Kosovo e al lor. Bun. Dar cati dintre ei s-ar muta in Kosovo? Daca iubeau Kosovo asa de mult s-ar fi mutat acolo in masa ca sa contrabalanseze pe albanezi. Dar nu. Ce sa mai spunem ca dupa ce au facut in 1999 in Kosovo, nu stiu cum isi mai puteau imagina ca o sa ramana Kosovo in Serbia.

Citat:

mirceap 11: "Nu am inteles niciodata ura asta mare a unora dintre noi fata de catolici (sau fata de alte religii) ! Eu am mai multi prieteni catolici si sunt painea lui Dumnezeu!"
Ti-a daramat vreunul dintre ei biserica, a incercat careva sa-ti schimbe din crezul tau, sau sunteti pe picior de pace, va respectati reciproc, deci sunteti la nivel de "Adam"?
Cei la nivel de Adam nu-si fac rau unii altora, dar nici mare bine nu-si fac.
Daca ura ar fi inutila, nici nu am avea-o. Dar ea exista tocmai pentru a ne ajuta sa facem fata, atunci cand credinta si integritatea persoanei sunt in pericol. Atunci ura este puterea cu care ne aparam de rau.
Ancah, iti dai seama ce vorbesti? Cum adica sa propovaduiesti ura? vai, vai, vai, si asa apar razboiele, si neintelegerile, si rautatile. Ura e de la cel rau, in orice fel vine ea. Nu este ura care sa nasca bine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:37:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.