![]() |
Mai... ce impartasanie credeti voi ca e aia cu piscot???
NU, NU e impartasanie... Cuminecarea, impartasania se face NUMAI cu Sfintele, care se pun inainte in Sfantul Altar si se prefac de catre Domnul prin harul sau in Preacuratul Trup si Preascumpul Sange al lui Hristos... Se invata tinerii sa tina curatie si sa tina post cateva zile inainte de cununie, sa se spovedeasca si apoi, inainte de cununie primesc dezlegare si se impartasesc, intrand astfel in cununie curati in trup si in inima, primind cu cea mai mare bucurie pe Hristos in fruntea lor ca Domn si Imparat... Piscotul si vinul acela NU sunt impartasanie ci simboluri, ele se binecuvinteaza, dar nu sunt Sfintele, nu sunt Taine. |
la noi la biserica preotul da mirilor paine si vin in loc de piscot, pt ca spune ca asa era in vechime . desi sunt mai multe biserici in zona, chiar si in oras el e singurul care pastreaza traditia.
despre voal nu stiu sigur nimic ,si eu as vrea sa aflu ceva concret ca urmeaza sa fiu mireasa curand . am citit pe internet dar pe un site nu ortodox ca voalul inainte avea rolul de a acoperi fata mireselor pt a nu vedea alte mirese in ziua nuntii lor ca nu e bine ,dar astazi are rol mai mult estetic, nu prea sunt de acord cu asta , sustin si ideea acoperirii in biserica ... DOAMNE AJUTA |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:01:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.