![]() |
Citat:
Pluralul de la "ortodox" este "ortodocsi". Insa se putea spune acest lucru si fara a ironiza. |
Citat:
Din pacate, nu era pic strop de ironie in postarea mea. Vorbeam chiar foarte serios. Dupa ce am primit raspuns la postare am utilizat ironia pentru a evita o (alta) disputa aprinsa. Nu m-ar fi derajnat sa primesc si eu o replica ironica! Stii doar: "Ironia este corolarul inteligentei" P.S. - nu ca as fi peste masura de inteligent, numai ca prefer compania oamenilor care pot fi si ironici (desi sarcasticii sunt preferatii mei) |
tot intr-un spirit ironic ti-am raspuns si eu.dar ma rog,sper sa inceteze toate ironiile pentru ca suntem pe un forum crestin ortodox si suntem si in post.
|
Se prevede in curand un Sinod panortodox?
|
Citat:
aici intru doar pe subforumul numit Biserica Catolica |
MariaB:subforumul numit Biserica Catolica
Nu cred ca este vorba de un subforum. Aici se posteaza intrebari referitoare la Biserica Catolica. |
Poate ca ma repet, dar cred ca nu trebuie sa izgonim catolicii de pe acest forum. Este absolut normala dorinta lor de a-si apara credinta.
Ganditi-va ca si de partea noastra sunt exagerari, se vehiculeaza informatii inexacte sau se fac confuzii cu privire la catolicism. In astfel de cazuri, interventia lamuritoare a unui catolic este salutara. Eu merg si mai departe si zic ca trebuie sa le dam libertatea sa-si expuna invatatura. Daca adevarul este de partea noastra, nu avem a ne teme. Multi catolici au prejudecati si informatii inexacte despre ortodoxie (un caz recent este OrlandoSorin), dar nu sunt neaparat si rau intentionati.Din astfel de discutii poate rezulta o mai buna intelegere reciproca. Cred ca am reusit sa-i speriem destul de tare incat sa nu se incumete pe aici. Dar nu trebuie sa ne mandrim cu aceasta, pentru ca inseamna ca mai trebuie sa lucram la capitolul "politete si amabilitate", la care multi catolici ne pot da lectii. Sa nu credeti ca-i critic doar pe altii. Si eu adopt cateodata (cand e vorba de papalitate) un ton mai agresiv. Ma linistesc uneori zicand ca e o forma de "manie sfanta" perfect justificata, insa alteori as vrea sa am posibilitatea de a-mi edita mesajele dupa adaugarea lor, lucru posibil pe alte forumuri. |
Citat:
eu postez doar in spatiul alocat de administrator temelor referitoarea la Biserica Catolica aici va puneti intrebari referitare la BC, iar eu raspund din punctul de vedere al catolicului de rand |
MariaB: intr-adevar, aceasta e o sectiune, unde se pot pune intrebari referitoare la Biserica Catolica, ceea ce nu e egal cu un subforum. Dar apreciem dorinta ta de a ne raspunde la intrebari. Totusi, nu te supara pe noi, daca vom accepta mai degraba explicatiile Bisericii Ortodoxe, atunci cand stim ca sunt mai aproape de adevarul de credinta.
|
Citat:
"eu sunt Maria sunt botezata ortodox, dar crescuta intr-un mediu ateu convins mi-am dorit sa ma calugaresc si am batut la portile unei manastiri - acolo am aflat ca si pentru calugari Crestinismul este impartit in Ortodoxie si Catolicism (nu stiam) mi s-a recomandat o manastire ortodoxa, dar am considerat ca a fost un semn de la Dumnezeu ca a fost sa ajung la manastirea catolica maica superioara m-a invatat sa-mi fac cruce, mi-a dat un catehism mic si mi-a recomandat sa merg la biserica catolica de care apatineam am inceput sa particip la Liturghie, la intalnirile cu tinerii... apoi am facut si teologia romana-catolica la Institutul Sfanta Tereza din Bucuresti sunt casatorita catolic cu un catolic" |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:22:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.