![]() |
Dom-le inainte de potop oamenii traiau peste 900 de ani si mancau doar iarba si nu mancau deloc carne.
Asa ca nu cred ca organismul uman are nevoie de carne spre a supravietui. Alimentul de baza in alimentatia omului dupa cum ne arata Dumnezeu ar trebui sa fie painea. Iar bautura de baza vinul.Nu zic sa se bea mai mult de 2 pahare de vin pe zi dar aceste doua alimente sunt foarte sanatoase. Vinul consumat ca aliment iar nu ca mijloc spre a te ameti. De aia a lasat Dumnezeu sa se faca Sfanta Impartasanie din paine si vin nu din carne si cola sau mai stiu eu paine graham si apa minerala. Dumnezeu a lasat si animale domestice spre a fi crescute de om dar cu aceeasi cantitate de pamant poti hrani multi mai multi oameni cultivand porumb decat cultivand porumb si hranind porci cu el a caror carne sa o manance oamenii. Acum e traditional sa se manance de paste miel dar ar fi cu mult mult mai bine sa fie traditional sa se manance mielul cel adevarat adica sa se ia Sfanta Impartasanie. |
Citat:
Referitor la mâncarea cea de toate zilele, cred că pâinea actuală nu prea mai corespunde a ceea ce a fost odată Pâinea. Cât despre vin, da, este un aliment în cantitatea ce ai spuso . Carnea în mod normal, ar trebui să fie peștele, în rest , legume, fructe, multe fructe, dar nu genul celor aduse din import . |
Nu cred ca e asa mare problema sacrificarea animalelor domestice cate este vanatoarea prin care omul impusca animale salbatice starpind fauna lasata de Dumnezeu spre a infrumusetea campiile,dealurile si muntii.
Asa au disparut din Romania zaganul se pare ca si zimbrii sunt pe cale de disparitie si alte specii. Nu este vorba de a condamna ci de a educa; deja am impresia ca la orele de religie crestin ortodoxa se invata caci toate animalele si plantele sunt facute cu un scop de Dumnezeu si de aia trebuie conservate toate speciile chiar daca noi nu intelegem scopul cu care au fost create. Omul initial era creat de Dumnezeu ca imparat al creatiei vazute si trebuia sa aiba grija de aceasta creatie vazuta. Nu in sensul in care animalele trebuiau sa ii slujeasca ci in sensul crestin ortodox in care omul ar fi trebuit sa aiba grija de buna functionare si conservare a regnului vegetal si animal. Satana l-a inselat de a cazut in pacat si omul acum are nevoie sa foloseasca creatia vazuta ca hrana,adapost,imbracaminte. Inainte se nutrea din contemplarea lui Dumnezeu,era imbracat cu harul si acesta ii era si haina si adapost. Este trist dar nu prea avem ce face;afara de a face mai mult rugaciuni sa mergem mai mult la Sfintele Slujbe si sa participam cat mai des la Sfintele Taine.(Sfantul Maslu si Sfanta Impartasanie). Omul cum ne-a aratat Domnul nostru Iisus Hristos se poate hrani si mentine si prin har nu numai neaparat cu hrana de asta obisnuita. Iar omul care traieste precum Adam inainte de cadere e pustnicul ortodox. Se stie ca unui sfant din pateric o hiena i-a adus un pui nascut orb, Sfantul s-a rugat la Dumnezeu si Dumnezeu a facut o minune si i-a creat ochi. [COLOR=#1f5e83]http://ro.orthodoxwiki.org/Marcu_Ascetul[/COLOR] |
De avut avem ce face,daca dorim cu adevarat.Daca fiecare din noi ne-am implica,ar fi altceva.
Unii se simt mai inclinati sa ajute animale,altii copii,batrani,flora etc.Ideal ar fi sa avem echilibru interior si sa ne pese de toate acesta la un loc. Altii,poate nu pot sau nu vor.Dar macar pentru un mic segment daca ne-am implica fiecare,daca am face acel putin pe care ni-l permitem,atunci lumea ar fi alta. Omenirea a ajuns a se complaca intr-un egoism atroce:vad,constientizeaza,dar prefera sa nu stie,intorc capul si ridica din umeri.E mai comod asa. Si asta e valabil pentru orice,nu doar referitor la abuzurile pe care omul le savarseste asupra animalelor.Vorbim si de noi intre noi oamenii.Ajungem sa ne dezumanizam si e trist... |
Daca vreti sa faceti ceva, puteti deveni vegetarieni, puteti spera ca prin exemplul personal veti convinge si pe altii sa faca ce credeti ca e bine. Exista si asociatii in care va puteti inscrie. Implicarea e mai concreta decat zece mii de vorbe.
Personal, consum carne si o voi face atat cat voi putea, pentru ca nu vad nimic in negerula cu asta. De asemenea, e de stiut ca vegetarienii isi suplimenteaza mesele cu diversi compusi chimici care nu se gasesc decat in carne. Este o consecinta directa a faptului ca organismul uman are nevoie de carne pentru a supravietui. |
Citat:
|
La mine s-a petrecut un fenomen ciudat.
Nu am ales sa nu mananc carne din dragoste de animale,o perioada inca mai mancam peste,dar trupul meu a inceput sa refuze singur carnea. Credeti-ma ca este extrem de ciudat sa iti observi corpul de parca ar avea o vointa total independenta de a ta.Cum puneam carne in gura mi se facea rau fizic,dormeam agitata,ceva in neregula se petrecea cu mine. O vreme am incercat sa nu dau importanta acestui fenomen,punandu-l pe seama a tot felul de lucruri,insa nu a functionat,raul persistand din ce in ce mai intens. Din momentul in care am renuntat,nu am mai avut nici o problema. Incerc sa ma feresc cat pot de chimicale,pentru ca si pe acelea nu mi le agreeza corpul,de baut beau doar apa si pot sa spun ca in sfarsit imi e bine. |
:13::13: Stau si ma crucesc si ma tot minunez, pina unde se va merge Doamne cu fobia asta pentru animale.
Doamne Iisuse tu te-ai rastignit pentru noi, ai spus "cine nu v-a minca trupul meu si v-a bea singele meu...." si ca sa ne fie usor sa facem Sfintele Daruri ramin Piine si Vin pentru ochii nostrii, iar noi sintem mai milosi decit tine Doamne. Noi nu sacrificam animale cum au facut Sf. Iosis si Preasfinta ta Mama cu porumbeii pentru tine, noi nu mincam nici macar peste ca tine Doamne si curind o sa ajungem sa pastem ca vitele ca sa-ti aratam noi iubire nu ce ai avut tu sau Sfintii tai care au mincat tot felul de animale dinainte de intruparea ta si pina in ziua de astazi! Cei daca tu ne-ai facut trupul sa fie specializat pentru consumul de hrana animala incepind cu dintii, sucurile digestive si terminind cu lungimea intestinelor pe toate le-ai facut minunate Doamne dar noi stim mai bine decit Tine ca sint doar de forma de fapt trebuia sa ne faci un rumen, un foios ne puteai lipsii de dintii de pe maxilar samd. Puteai Doamne sa ne fi dat mai mult creier! |
Iar calugarii aia care nu mananca deloc carne...da,domne,aberatii ale naturii.Eu zic sa mergeti sa ii trageti zdravan de urechi ca sunt impertinenti si prea mandri,ca pasc ca boii in loc sa fie in "randul lumii".
Chiar nu stiu cine e mai lipsit de creier aici,sincer...adica una se vorbeste si alta se pricepe. |
Prietene exista pustnici care nu maninca carne de loc (de nici un fel) eu de astia am auzit dar n-am vazut. Am vazut insa calugari imbunatatiti pe Athos care mincau peste si alte.... vietuitoare marine.
Am vazut si calugari care maninca carne. Bravo lor si la unii si la altii pe de o parte pe de alta este normal cind omul si-a ales acest drum! Diferenta mare cu ei nu-i faptul ca ei nu maninca miel si noi da, ci treapta duhovniceasca pe care au ajuns; iar asta nu se datoreaza nemincarii de carne. Sf. Paisie (pt mine este deja Sfint) a mincat carne in spital ca sa-i ajute pe medici sa-l vindece si era un ascet recunoscut! Noi mirenii ne dorim sa ajungem in capatul scarii dintr-odata si incepem cu ceea ce ni se pare noua cel mai greu! Este mai greu sa te rogi tot timpul decit sa nu maninci carne! Si inca un lucru. Traind intre calugari, in rugaciune si acoperit de Duhul care ii imbraca pe fiecare nici tie ca mirean nu-ti mai este foame! Cind aduni ce ai mincat intr-o saptamina doua in minastire vezi ca asta poate era hrana pe 3 zile in lume! De ce? Pentru ca nu doar cu piine se va hranii omul ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:28:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.