Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3860)

Marius22 15.04.2009 15:12:54

In general ne raportam la aceasta porunca evanghelica, a iubi aproapele ca pe noi insine, ca la un punct maxim pe care trebuie sa-l atingem, cand, de fapt, reprezinta minimul de iubire care ni se cere si care se impune din insasi firea lucrurilor. Ce este mai prejos de ea, nu este cu adevarat iubire, ci o forma deformata de pacat, o iubire a omului cazut. Mai presus de ea este iubirea cea dupa chipul iubirii lui Hristos fata de noi, iubirea jertfelnica.

cowboy 21.07.2009 01:28:38

Buna.

Citat:

În prealabil postat de Thheo (Post 127213)
Să-ți iubești aproapele ca pe tine insuți....
Aproapele meu de este un străin,vecin, coleg de servici sau dușman, nu-l pot ajuta decât cu un sfat, o rugăciune, depinde de ce anume dorește și eu il pot ajuta.
Dar dacă aproapele meu face parte din familia mea, atunci datoria față de el crește, trebuie ajutat, certat și indrumat. Eu așa văd lucrurile, dacă greșesc corectați-mă.

Apropele tau este omul in generalNu conteaza daca este cunoscut,necunoscu sau ruda indiferent de grad.Isus a zis:
"Mama mea si frati mei sunt cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu".

cowboy 21.07.2009 01:30:20

Buna.

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 76431)
ala prin care vine mantuirea shi nu prin care vine vanzarea Fiului Omului, ca sa fie dat in mana oamenilor necredincioshi, sa-l batjocureasca shi sa-l judece shi sa-l osandeasca pe baza legii din inimile lor "l-au osandit pe nedrept"...

Intradevar asa este dar trebuia sa se implineasca scriptura.Altfel noi nu puteam fi rascumparati din pacat.

cowboy 21.07.2009 01:38:21

Buna.

Ce as putea sa iti spun eu despre acei crestini?.Daca imi dai voie o sa iti spun..

Adevarati cresti a lui Dumnezeu nu sunt aceia care fac astfel de fapte percum cruciati etc.
Adevarati cresti nu fac rau nimanui ci respecta cele 10 porunci si cea ce Isus ne-a zis sa facem.

Acei oameni au fost condusi de satana precum preoti care l-au rasticnit pe Isus.
Dumnezeu iubeste omul nu il omoara,iar daca sufletul omului merge in iad este din cauza necredintei lui.

Nu oricine isi are pe pamant numele de crestin si poarta o cruce ac simbol este crestin inintea lui Dumnezeu.

cowboy 21.07.2009 01:43:13

Buna.

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 77307)
A fi ortodox insemna a fi dreptcredincios. Ortodocsii scriu numele lui Iisus cu doi ,,i".

Credinta omului nu este limitata in alfabet.Iar unde scrie in biblie ca daca esti ortodox esti si dreptcrestin?.
A fi crestin inseamna mult mai mult.Respecta cele 10 porunci si vei fi crestin inaintea lui Dumnezeu cel adevarat.

cowboy 21.07.2009 01:49:10

Buna.

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 127053)
Indraznesc sa spun astfel: "Nu-l iubi pe aproapele tau ca pe tine insuti, ci asa cum Hristos te-a iubit pe tine."

Spun asta pentru ca noi nu prea ne mai iubim. Suntem la pamant cu sanatatea sufleteasca si trupeasca, deci e absurd sa sustinem ca ne iubim pe noi insine.

Respecta cea ce a zis Isus.
Respecta cea ce Dumnezeu a creat.

Nu spune ca daca cineva iti cere sa iti faci un rau intentionat l-ai face?.
Tot asa si cu iubitul aproapelui tau.
Nu fa rau intentionat aproapelui tau,asta indiferent de natura,nici macar cu gandul nu-l gandi de rau.

cowboy 21.07.2009 01:49:50

Respecta cea ce a zis Isus.
Respecta cea ce Dumnezeu a creat.

Nu spune ca daca cineva iti cere sa iti faci un rau intentionat l-ai face?.
Tot asa si cu iubitul aproapelui tau.
Nu fa rau intentionat aproapelui tau,asta indiferent de natura,nici macar cu gandul nu-l gandi de rau.[/quote]

glykys 05.10.2009 22:00:54

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 77307)
A fi ortodox insemna a fi dreptcredincios. Ortodocsii scriu numele lui Iisus cu doi ,,i".

Cineva intreba de ce se scrie cu doi i. In primul rand, asa se reda si asa se pronunta corect numele din greaca veche - gr. Ἰησοῦς. Prima litera este I (iota) si a doua este ita (pronuntat in koine tot i). In al doilea rand, Par. Cleopa spunea in "Pelerinul roman", la pag. 101, ca Isus scris cu un singur i inseamna magar in ebraica

aurel1211 08.10.2009 00:13:17

Catre cel care a initiat post-ul

Sa te duci cat mai des pe la biserica ( sa fie ortodoxa ) ca vei intelege mai multe . Vorba unui preot e mai puternica decat a noastra .

George.m 01.09.2011 23:16:03

Iubeste pre aproapele tau ca insuti pre tine.

"Mi s-a dat sa inteleg aceasta porunca in chipul unui arbore, cosmic, urias, a carui radacina este Adam. Eu nu sunt decat o mica frunza pe un ram al acestui arbore. Insa arborele nu-mi este strain: este temeiul meu. Ii apartin. A te ruga pentru lumea intreaga este a te ruga pentru acest arbore in intregul sau, cu miliardele sale de frunze" (Cuviosul Sofronie Saharov).

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:35:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.