achimovjan |
16.07.2008 19:08:22 |
Citat:
În prealabil postat de veilur
Tot nu am inteles. Pai Iisus s-a inaltat la Cer si sade de-a dreapta Tatalui, adica a petrece iarasi in Sfnata Treime. Pentru mine e mai greu de inteles, dar oricum, daca in Biblie asa scrie, eu nu neg, dar nu prea pot inelege in aceste momente.
Pai dupa cum mia-ti explicat voi, inseamna ca Iisus este inca om acolo sus, iar dupa Judecata de Apoi va deveni iarasi parte comuna a Sfintei Treimi sau cum?
|
Pai Mantuitorul Hristos este Om desavarsit si Dumnezeu desavarsit,neamestecat si nedespartit.stiu ca este greu de inteles,sinodul IV ecumenic a dezbatut toate astea.Nu stiu cum sa te fac sa intelegi.deci eu,ca om,pot sa aleg binele si raul,insa in viata aceasta pot sa ma schimb.Adica pot sa slujesc Domnului sau celui rau.Insa pana la sfarsitul vietii,eu sunt in lupta.Mai cad,ma mai ridic.Eu sunt o parte din Trupul lui Hristos,si Hristos asteapta cu mine,asteapta ca eu sa ma implinesc deplin in el.de aceea,Hristos ca om,sufera odata cu mine,daca eu sufar de la cel rau ceva.Asa se intampla cu intreaga lume,acare merge se deplaseaza spre Inviere,insa fiecare are libertaea sa mai intarzie,sa o mai ia inapoi,de aceea timpul sfarsitului numai Dumnezeu il stie,pentru ca el stie exact calea fiecarui om ,orice ar face.Am pus un topic in generale,despre cunoasterea progresiva.Acolo am dat un exemplu din matematica.Se pot da exemple si din alte stiinte,insa eu ma pricep mai bine la mate.Stiu ca este greu sa pricepi,Incearaca sa te rogi,roaga-l pe Domnul simplu,doamen,ajuta-ma sa intelg aceasta Taina.Pentru ca este o taina.
Doamne ajuta!
Jan
|