Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau sa va impartasesc un vis (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4094)

emanuel2007 14.07.2008 00:22:14

ei nu mai spune ... poate numai in imaginatia ta rautacioasa vezi numai preoti puturosi ... vai de capu tau ... eu stiu ca cei mai multi preoti muncesc ...

vsovi 14.07.2008 09:29:20

domnule nu shtiu despre ce munca vorbitzi dar uitatzi-va la Hristos cum a muncit 6 zile ca sa poata cinsti de Sabat pe Dumnezeu... shi cum a muncit toata copilaria shi tineretzea lui shi unde anume... noi am pierdut notziunea de munca shi prin munca intzelegem sa slujim la stalpul capatuirii shi iubirii de argintzi... sau cica sa ai o pita... sa-tzi cashtigi pita... poi sf Pavel spunea desprea alta paine shi despre alt vin shi ata apa... ca nici paine fara munca shi nici munca fara paine... "Painea Coborata din Cer" :)

dar topicul era despre un vis urat...

Citand ARHANGHELUL
"Poate ca visul tia aratat ca nu e nici o deosebire intre cele 2 biserici,doar ca preotii au facut diferenta intre ele pentru propriul interes. "

Citand Achimov jan ca raspuns la Arhanghelulelul
"Dupa discutiile avute pe acest forum cu anumite persoane,mi-am dat seama si eu de acest adevar.Catolicii si protestantii sunt fratii nostrii,sunt crestini ca si noi,numai ca mult mai sinceri,cu mult mai multa dragoste,mult mai necajiti pentru ca nu mai au Liturghie.In rest,multi ortodocsi sunt doar plini de ura,eretici peste cap,cu mult mai eretici decat cei mentionati mai sus,insa fara nici o scuza in fata lui Dumnzeu.Ei au Liturghie,dar nu se impartasesc,au multe exemple bune in jurul lor,oameni normali care muncesc din greu pentru a-si intretine familia,insa ei iau drept exemplu pe puturosii popi,care fac o slujba odata pe saptamana si apoi dorm toata ziua.Imi este atat de greata de astfel de oameni,ca i-as desfinta."

asta e shi mai de coshmar ca shi visul ala urat, ca e realitatea celor doi daca sunt sinceri... un fel de naivitate ce se milostiveshte shi lauda in deshert multele calitatzi shi bunatatea lui faraon care daca ii lucrezi pe tarla la o caramida itzi da de o pita sa nu mori de foame... ma mir nespus de astfel de fratzii... "fratzia inelului" 43???:(:(

dragomirna 14.07.2008 13:07:15

Nici eu nu cred ca tb sa dam multa importanta viselor, dar daca ne folosim de ele sa ne dam seama de patimile noastre, putem gasi unele idei utile, numai sa nu ne avantam prea tare... Cat despre visul lui achimovjan, nu vad decat niste semnificatii mistice, si cred ca nu gresesc daca le spun din propriul punct de vedere, pt ca s-ar putea sa fie reale... ???
Deci:
Faptul ca era intr-o biserica romana, adica mai mult catolica, dar in care se canta Sf Liturghie ortodoxa!! nu semnifica decat un singur lucru - si anume cel de care-si da seama oricine, adica BISERICA LUI HRISTOS ESTE CEA ORTODOXA, oricate rataciri si inselari ar accepta oamenii, justificate si "argumentate" la infinit...
Apoi, faptul ca a primit TRUPUL SI SANGELE MANTUITORULUI este un alt adevar, si anume ca ADEVARATELE SFINTE TAINE SI ROSTUL LOR!! SUNT TOT IN ORTODOXIE.
Si, ca o opinie personala, dar destul de logica, ar fi legata de amagirea fratelui nostru achimovjan, cum ca actul sexual inainte de casatorie nu este pacat.. :hmmm: Si anume pt faptul ca el a simtit o prezenta feminina care i-a dat Sf Impartasanie, pt asta, ar trebui sa se mai gandeasca daca nu cumva femeia, in conceptiile si "teologhiile" sale, ar merita un loc mai bun... adica intelegeti, nu doar ca obiect de satisfacere a placerilor barbatului... ??? ??? Sincer, ca femeie, simt repulsie pur si simplu fata de gandirea ta, achimovjane, cu toate "vrajelile" tale cum ca sloganul ar fi "make love, not sex"... Si nu m-am putut abtine din nefericire, sa nu simt repulsie si fata de persoanele cu o gandire ca a ta, mai mult sau mai putin teologi, care m-au abordat vreodata.. si pe care i-am indepartat rapid, uimindu-ma totodata cat de tristi erau saracii baieti ca nu gandesc ca ei... Spun din nefericire, pt ca ar trebui sa deosebim pacatul de pacatos, si sa ne rugam pt cei care sunt in pacat, sa-i ajute Maica Domnului sa-si vada patimile si neputintele, si cu ajutorul Domnului sa renunte la a iubi pacatul...

alexandra28again 14.07.2008 13:44:07

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
eu una stiu

scuze acimovjan,esti fata sau baiat?

vsovi 14.07.2008 14:43:14

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again
Citat:

În prealabil postat de achimovjan
eu una stiu

scuze acimovjan,esti fata sau baiat?

:)eu shtiu doua 2x???

mihailt 14.07.2008 15:10:50

Pai mai frate Achimovjan cum ti-ai dat seama ca era prezenta feminina?
Oricum vezi ca visul nu are cum sa fie bun ca femeile oricat de sfinte ar fi ele nu au voie sa dea Sfanta Impartasanie aceasta calitate (de a da Sfanta Impartasanie) fiind rezervata numai preotilor care iar nu pot sa fie femei.

dragomirna 14.07.2008 15:22:27

Citat:

În prealabil postat de mihailt
Pai mai frate Achimovjan cum ti-ai dat seama ca era prezenta feminina?
Oricum vezi ca visul nu are cum sa fie bun ca femeile oricat de sfinte ar fi ele nu au voie sa dea Sfanta Impartasanie aceasta calitate (de a da Sfanta Impartasanie) fiind rezervata numai preotilor care iar nu pot sa fie femei.

M-am gandit si ca poate Maica Domnului era prezenta feminina... Adica, un punct in minus pt conceptiile gresite si teoriile eretice, ale fratelui nostru achimovjan... ??? ??? Nu cred ca era o logica neaparat in acel vis, din moment ce Sf. Liturghie se savarsea intr-o biserica despre care spune ca i se parea mai mult catolica. Hmm, si ca sa concluzionez, eu sunt sigura ca de fapt propria consiinta incearca sa ii spuna si ea ceva lui achimovjan... Pana la urma, avem in fiinta noastra Chipul lui Dumnezeu, deci nu putem trai nici macar in subconstient decat in Adevar, dar pe care trebuie sa-L cunoastem insa nu dupa mintea noastra.... :dontgetit: ???

emanuel2007 14.07.2008 15:57:22

oricarui vis dracesc ii poti da o mie si una de interpretari mistice ... insa el tot vis dracesc ramane ...

mihailt 14.07.2008 16:28:35

Mai soro Dragomirna sa stii matale ca nici Maica Domnului care desi era cu mult mai sfanta cu viata decat Sfintii Apostoli nu a slujit vreo Sfanta Liturghie; si daca se impartasea la Sfanta Liturghie (si sunt sigur ca Dansa se impartasea in fiecare zi) tot din mana preotilor din acea vreme se impartasea.

Aceasta aratand ca nu este posibila preotia femeilor si dansele nu pot sa dea Sfanta Impartasanie.
Deci visul contine erori dogmatice.

achimovjan 14.07.2008 16:36:04

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
oricarui vis dracesc ii poti da o mie si una de interpretari mistice ... insa el tot vis dracesc ramane ...

Iar tu esti sluga lui Antihrist!

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:30:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.