![]() |
Citat:
|
mersi. o sa le scriu la "sugestii" sa puna si niste icoane ortodoxe. :sleep:
|
Matei 24:13. Dar cel ce [color=red]va rabda pana sfarsit[/color], acela se va mantui.
Prea multi crestini confunda in ziua de azi calea Domnului Iisus Hristos cu o contemplatie a unor idei filosofice. NU!! Calea pe care se ajunge langa Dumnezeu este aceea a luptei, iar cei care is contemplatori si nu vor vrea sa depuna efort, vor cadea pe cale. Matei 11:12. Din zilele lui Ioan Botezatorul pana acum imparatia cerurilor se ia prin straduinta si [color=red]cei ce se silesc pun mana pe ea.[/color] CEI CE SE SILESC -> adica NU cei care sunt IUBITORI DE BARFA SI SPECTACOL Cei care barfesc in biserica ortodoxa vor barfi si cand vor merge la alte culte. |
Mai frate Florin preotii de la acea biserica mai tin de BOR?
De ce isi zice "Biserica ortodoxa misionara" ????????? Sfantul Grigorie Palama si Sfantul Simeon Noul Teolog nu ziceau ceva diferit de Sfantul Antonie cel Mare , Sfantul Ioan Gura de Aur etc. |
Nu se poate compara parintele de acolo cu parintele Dumitru Staniloae.
Parintele Dumitru Staniloae a scris viata si invatatura Sfantului Grigorie Palama in care se spune clar "credinta este mai mare decat stiinta" (si decat cultura normal),vederea lui Dumnezeu (care se face prin rugaciune unita cu respectarea poruncilor lui Dumnezeu) este mai mare decat orice. Mata zici ca respectivul preot este cult. Preotul ca sa aiba har trebuie sa fie smerit nu tre sa fie cult. Preoti smeriti sunt majoritatea preotilor din BOR si de aceea nu ies in evidenta. |
Achimov Jan a zis:
"Si tu frate,se pare ca si pe tine tot Hristos te cheama,ca imediat ai descoperit ce este in sufletul acelui tanar,despre care s-a vorbit.Imediat i-ai pus diagnostic,imediat l-ai dat legat in mainile"regelui acestei lumi",si toate astea numaica sa-i aperi pe niste nenorociti de popi,care isi bat joc de tot ce este curat si pur in tara asta,ei care numai la bani se gandesc.Tu de ce il jedeci pe el,tu ce drept ai sa faci asta?Stiu,ai dreptul celui care se afla in randul fariseilor,esti prieten cu popii farisei,si pentr a-i apara,arunci cu norori in cei care nu pot fii ca voi.Oriucm,frate,cum te-o fii chemand,sa stii ca acest tanar nu este singurul,eu am facut la fel.Eu insa merg in continuare la Bisrica,insa nu intru in comuniune cu popii farisei,ci mi-am ales un preot normal la cap si inima,cu care pot sa fiu in comuniune.Vezi,suntem 2 categorii de oameni,cei care judecam din prisma experientei de viat,a argumentelor,si cei care judecam aprioric,asa cum faci tu. " Pai aici nu e vorba de judecata ,dar ce explicatie gasesti pentru lepadarea asta? Stapinitorul acestei lumi e mai puternic decat credem. Viata iti intinde tot felul de curse si uiti de Dumnezeu. Dar tu vad ca tot nu te lepezi de barfirea preotilor.Ma intreb, cauti tu mantuirea? In toti crestinii vezi farisei ,peste tot vezi preoti nevrednici ,ce stii tu ce e in sufletul fiecaruia? Cu obiceiul asta de a defaima preotii smintesti si pe cei mai incepatori in ale credintei care intra pe forum. Gandeste-te ca un preot care a gresit si chiar un crestin mirean pe care tu il cataloghezi drept fariseu se pot marturisi si scapa de osanda pe cand tu persisti in greseala si nici nu iti pare rau. Nu stiu ce zice administratorul de afirmatiile tale ,daca o fi vazut ce scrii. |
Citat:
|
Nu ma intereseaza ,am citit ,dar nu ma intreseaza.
Ei nu stau in calea mantuirii mele si tu daca scrii aici nu schimbi cu nimic situatia in schimb adaugi la pacatele tale prin osandirea aproapelui. De ce nu le spui in fata ,poate se indreapta. Padure fara uscaturi nu exista,dar si noi suntem datori sa indreptam pe aproapele cum scrie in Evanghelie si la apostoli. Sa ne schimbam noi mai intai ,sa fim un exemplu de smerenie si apoi si cei din jur se vor schimba. Par.Serafim de Sarov zicea ca un drept pe multi ii poate schimba prin blandetea lui. |
Mai frate Achim ce fac episcopii din Constanta?
Stiu ca IPS Teodosie este acuzat de tot felul de chestii. Dar este vreuna adevarata? Daca ar fi fost adevarat oare nu l-ar fi caterisit Sf. Sinod? Ca presa ataca ierarhii BOR nu este ceva nou pentru mine. Doar actiunea masonilor de distrugere a Bisericilor Ortodoxe din Romania continua. Acestea care se spun despre IPS Teodosie sunt niste aberatii. Probabil foarte multi nu il suporta pentru pozitia sa anti-sectara. |
Edit pentru postul de mai sus:
Am vrut sa zic actiunea masonilor de distrugere a Bisericilor Ortodoxe. Masonii vor sa distruga Biserica Ortodoxa si de aceea au si adus comunismul in tarile din Estul Europei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:33:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.