Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   TARIF FIX PTR UN LOC IN RAI (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4175)

Z.Lidia 24.07.2008 14:07:03

Ah! Si eu am o problema cu anume babe din biserica. Nu cred ca se gandesc cat ii pot indeparta pe oameni. Nu au capacitatea sa se puna in locul celui care n-are.
Dar nu le baga in seama, si mai ales, sa nu crezi ca ele reprezinta omul crestin, credincios. Astea poate sunt ispite, sau incercari.
Omul crestin nu judeca, si daca poate sa acopere pe cel de langa el, asa face. Adica decat sa-ti zica, era mai indicat sa-ti dea ea banii completare, ca poate n-ai fi fugit.
Apoi, un pic de smerenie, mie nu mi-a fost rusine sa recunosc ca n-am bani.
La urma, spovedanie, ca nu e bine sa tii ura fata de cineva botezat crestin ca si tine. Ca suntem majoritatea prinsi in lupta asta, de curatire de patimi.
Mi s-a intamplat sa uit sa las bani la spovedanie, de vreo 2 ori, eram preocupata de ce mi-a zis parintele. Si nu mi-a zis nimeni nimic.
Doamne ajuta!

anita 24.07.2008 14:11:55

Eu incerc sa nu aud barfele care se aduc preotilor si monahilor.
Stiu ca este un mare pacat si o piedica in calea mantuirii.Sa facem cum spune psalmistul:
"13. Iar eu ca un surd nu auzeam si ca un mut ce nu-si deschide gura sa.
14. Si m-am facut ca un om ce nu aude si nu are in gura lui mustrari. "(ps.37)
La spovedanie nu dau bani de ani de zile ,parintele MEU duhovnic nu primeste ,in Schimb ,cine vrea poate pune bani in cutie ,caci biserica e in constructie.

achimovjan 24.07.2008 14:15:20

Citat:

În prealabil postat de ancah
Vroiam sa stiu pentru mine; dar daca nu se poate, nu se poate.
Daca ti se pare ca e prea scump sa dai acatiste, te poti rezuma la a face milostenie; te va duce pana in rai.
Tarile ortodoxe sunt singurele in care se mai construiesc biserici. Pentru asta trebuie fonduri, si inca multe.
Un lucru stiu sigur: banii dati la biserica, de care iti pare rau, nu sunt primiti de Dumnezeu. Mai bine dai mai putin si din toata inima, decat mult si cu parere de rau.
Dovada e femeia din biblie, care a dat un banut, pentru care e laudata de Domnul Iisus Hristos. De aceea cred ca trebuie sa dam in raport cu ceea ce avem, nu comparativ cu ce da altul.

In Legea Veche,cat erau fariseii de nebuni,insa nu percepeau taxe pt jertfe.Femeia de care se vorbeste Mantuitorul a pus 2 banuti in cutia milei,nu a dat 2 banuti ca sa i se faca o jertfa de ispasire.Exista ppentru preoti si leviti,cate o parte din carnea,painile si uleiul pentru jertfa.Nici pomeneala insa sa se ia din jertfa,aceasat era radere de tot,adica se ardea in intregime.Au existat popi nebuni si in legea veche,cei doi fii ai lui
Eli,care citit ce faceau.Luau cu furculita din oalele pentru jertfa,luau bani pnetru jertfe,luau sotiile celor care venuea sa aduca jertfe.Si dumnezeu a rabdat cat a rabdat,apoi au murit toti trei.Asa se va intampla si cu popii din zilele noastre,care iau cu fruculita din carnea de jertfa a oamenilor necajiti.

MarinaAlca 24.07.2008 14:20:30

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Ah! Si eu am o problema cu anume babe din biserica. Nu cred ca se gandesc cat ii pot indeparta pe oameni. Nu au capacitatea sa se puna in locul celui care n-are.
Dar nu le baga in seama, si mai ales, sa nu crezi ca ele reprezinta omul crestin, credincios. Astea poate sunt ispite, sau incercari.
Omul crestin nu judeca, si daca poate sa acopere pe cel de langa el, asa face. Adica decat sa-ti zica, era mai indicat sa-ti dea ea banii completare, ca poate n-ai fi fugit.
Apoi, un pic de smerenie, mie nu mi-a fost rusine sa recunosc ca n-am bani.
La urma, spovedanie, ca nu e bine sa tii ura fata de cineva botezat crestin ca si tine. Ca suntem majoritatea prinsi in lupta asta, de curatire de patimi.
Mi s-a intamplat sa uit sa las bani la spovedanie, de vreo 2 ori, eram preocupata de ce mi-a zis parintele. Si nu mi-a zis nimeni nimic.
Doamne ajuta!

pai culmea e ca batrana care mi-a spus e neam cu mine!!!! si e saraca lipita... si iti spun ca se duce la biserica aproape zilnic ptr ca desi e biserica de carier, preotii care slujesc acolo sunt veniti din Ardeal si fac slujbe ca la manstire, zilnic(un lucru demn de admiratie!!.. si batrana da de fiecare data pomenire la "Sf Liturghie"..asa ca efectiv nu stiu ce sa mai zic! ptr ca teoretic saraca nu are bani iar practic nu stiu cum face!

costel 24.07.2008 14:30:53

Marina, vreau sa-ti spun ca simpla pomenire a preotului nu are rod daca nu participi si tu la Liturghie. Ma tem ca pentru multi, e de ajuns sa lasi un acatist si odata cu pomenirea ta, sa-ti inchipui ca vor navali peste tine o multime de binefaceri. Stai in Biserica cu luare aminte si vei auzi de nenumarate ori ca preotul se roaga pentru cei de fata. Si face acest lucru fara a cere bani. Iar cand vei simti ca esti prezenta in acesta rugaciune comuna, te rog sa ma crezi ca nu-ti vei mai pune aceste intrebari.

Hartford 24.07.2008 14:34:52

Citat:

În prealabil postat de anita
Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca
ha ha ha!! m-ai facut sa rad!!! sincer.. vorbele astea le-am auzit si eu. explicatii cretine venite de la cei care cauta stupide explicatii la ceva ce nu are scuza....cat despre bani nu imi pare rau.. sunt un om generos de felul meu... preferam insa sa ii dau unui sarac decat sa se imbuibe.......

Nu prea se vede o atitudine crestina in ceea ce spui ,"explicatie cretina".
Daca esti asa de generoasa poti sa dai si la saraci si la manastire ,daca vrei pomenire.
Eu am fost la sf.man.Sihastria vara trecuta.
Am mancat si am stat acolo doua zile fara sa dau un ban.Si in aceeasi perioada s-au perindat pe acolo cel putin vreo doua sute de persoane.
De unde crezi ca iau acei calugari bani sa ne hraneasca?
Mai sunt manastiri care nu au tarife fixe ,nu te obliga nimeni sa pomenesti daca ti se pare scump.
Deci eu dau 10 ron pt.un acatist si mai primesc si raspuns de la staret cu multumiri.Asta prin posta ,pe cheltuiala manastirii.
E adevarat ca am fost la o man.in judetul meu si am intrebat ,mi-a spus 1000 lei vechi pentru un nume pe zi ,deci 4 lei noi pentru 40 de zile pt.o persoana.
Mi s-a parut mult si nu am dat.
Fiecare e liber sa dea cat vrea ,si daca stau si ma gandesc bine ,acea manastire era formata din vreo 10 calugari ,majoritatea f.batrani si aveau nevoie de bani pt.a plati oameni pt.diferite munci.
In afara de asta ,sunt praznice unde mesele sunt gratuie ,de unde bani.
Inainte de a face astfel de afirmatii mai ganditi ce scrieti.

Slava Domnului ca mai sint si oameni care gindesc drept.

C-tin 24.07.2008 14:35:13

Citat:

Citat:

În prealabil postat de C-tin

Poate ca dupa cum va e inima, asa va e dat sa aveti si parte:(!

Se vede ca te-ai gandit mult pana ai scos replica asta inteligenta! Doamne cata limita!!!

Nu m-am gandit deloc mult:rolleyes:! Daca erai crestina ortodoxa cu adevarat traitoare, ai fi recunoscut ca nu am inventat-o eu ci e Lege Divina!

....mai pe limba ta. sper....
-de gandurile si de starea de care esti cuprins si in care traiesti, tot din acel sort si primesti inapoi....multiplicat!
Ca si intr-o oglinda cand te privesti! Daca zambesti, primestiun zambet din oglinda si daca te incrunti, primesti o incruntare inapoi!
Numai ca in Ortodoxie semenii nostri sunt Oglinda....
DECI!
"bine faci-bine gasesti/ bine gandesti-bine gasesti" si viceversa: de rau gandesti etc

MarinaAlca 24.07.2008 14:36:27

Citat:

În prealabil postat de costel
Marina, vreau sa-ti spun ca simpla pomenire a preotului nu are rod daca nu participi si tu la Liturghie. Ma tem ca pentru multi, e de ajuns sa lasi un acatist si odata cu pomenirea ta, sa-ti inchipui ca vor navali peste tine o multime de binefaceri. Stai in Biserica cu luare aminte si vei auzi de nenumarate ori ca preotul se roaga pentru cei de fata. Si face acest lucru fara a cere bani. Iar cand vei simti ca esti prezenta in acesta rugaciune comuna, te rog sa ma crezi ca nu-ti vei mai pune aceste intrebari.

crede-ma ca PARTICIP SI LA SFANTA LITURGHIE, nu doar ca obiect de mobilier ci incerc sa fiu si cu sufletul acolo atat cat pot eu ca un pacatos a carui minte zboara mereu la cele lumesti ca o ipsita...eu ma referam SI LA A DA ACATIST PERSONAL pe langa participarea ta!

MarinaAlca 24.07.2008 14:38:59

Citat:

Citat:

În prealabil postat de costel

crede-ma ca PARTICIP SI LA SFANTA LITURGHIE, nu doar ca obiect de mobilier ci incerc sa fiu si cu sufletul acolo atat cat pot eu ca un pacatos a carui minte zboara mereu la cele lumesti ca o ipsita...eu ma referam SI LA A DA ACATIST PERSONAL pe langa participarea ta!

ma refeream si la pomenirile de la manstiri, pe termen lung, 40 zile, 6 luni, un an... dupa cum bine sti, la manstiri se slujeste Sf Liturghie ZILNIC.... asadar nu ai cum sa participi efectiv la toate Liturghiile ptr care ai dat acatistul!!!!!!

MarinaAlca 24.07.2008 14:40:38

Citat:

În prealabil postat de Hartford
Citat:

În prealabil postat de anita
Citat:

ha ha ha!! m-ai facut sa rad!!! sincer.. vorbele astea le-am auzit si eu. explicatii cretine venite de la cei care cauta stupide explicatii la ceva ce nu are scuza....cat despre bani nu imi pare rau.. sunt un om generos de felul meu... preferam insa sa ii dau unui sarac decat sa se imbuibe.......

Nu prea se vede o atitudine crestina in ceea ce spui ,"explicatie cretina".
Daca esti asa de generoasa poti sa dai si la saraci si la manastire ,daca vrei pomenire.
Eu am fost la sf.man.Sihastria vara trecuta.
Am mancat si am stat acolo doua zile fara sa dau un ban.Si in aceeasi perioada s-au perindat pe acolo cel putin vreo doua sute de persoane.
De unde crezi ca iau acei calugari bani sa ne hraneasca?
Mai sunt manastiri care nu au tarife fixe ,nu te obliga nimeni sa pomenesti daca ti se pare scump.
Deci eu dau 10 ron pt.un acatist si mai primesc si raspuns de la staret cu multumiri.Asta prin posta ,pe cheltuiala manastirii.
E adevarat ca am fost la o man.in judetul meu si am intrebat ,mi-a spus 1000 lei vechi pentru un nume pe zi ,deci 4 lei noi pentru 40 de zile pt.o persoana.
Mi s-a parut mult si nu am dat.
Fiecare e liber sa dea cat vrea ,si daca stau si ma gandesc bine ,acea manastire era formata din vreo 10 calugari ,majoritatea f.batrani si aveau nevoie de bani pt.a plati oameni pt.diferite munci.
In afara de asta ,sunt praznice unde mesele sunt gratuie ,de unde bani.
Inainte de a face astfel de afirmatii mai ganditi ce scrieti.

Slava Domnului ca mai sint si oameni care gindesc drept.

trosc!!!Buna dimineata soare!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:35:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.