MarinaAlca |
08.08.2008 06:04:57 |
Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Am vazut cuplu cu vreo 10 ani diferenta, el cel tanar. S-au casatorit, s-a barfit la nunta. Peste vreo 3 ani s-au despartit. El si-a gasit pe altcineva.
Da, am vazut si femei care se distrau, se simteau bine, un barbat tanar era ca o mandrie. Acestea nu ar accepta casatoria, parerea mea.
Deci, vezi sa nu aiba vreun interes, apoi vezi daca poti tu sa o accepti pentru toata viata. Sau invers.
|
Am citit toate postarile de pana acum si pana la urma realizez ca fiecare are dreptate din punctul lui de vedere. Fiecare om are personalitatea lui, gusturile lui, sentimentele lui, educatia lui, prejudecatile lui. Deci nu cred ca putem generaliza, ci doar sa ne exprimam propria parere sau traire. Eu personal, am avut un prieten cu 4 ani mai mic... diferentza de varsta nu era vizibila fizic, intrucat el se maturizase inainte de vreme... dar, in sufletul meu, rodea permament acel "viermishor" al prejudecatilor, inexplicabil poate, dar ma simtzeam "batrana" fatza de el doar ptr faptul ca in certificatul lui de nastere existau acele date:(
evident ca asta era doar taina mea, nu am impartasit-o niciodata lui...si in plus aveam si alta mentalitate, ca daca el este mai tanar, in ani va exista riscul de a ma abandona ptr o alta femeie de varsta lui... in fine.. cert este ca dupa 4 ani de prietenie am ajuns sa experimentez cat de reale sunt vorbele:"de ce ti-e frica de aia nu scapi" si ca "gandurile noastre devin faptele si realitatile noastre".. temerile mele s-au adeverit, si-a gasit o fata de varsta lui!!:D.. dar precum spuneam anterior, nu e cazul sa generalizam!!!!... am si 2 bune prietene casatorite cu barbati mai tineri decat ele cu 7 ani, au si copii impreuna, casatoriile lor dureaza de 9 si respectiv 11 ani.. evident ca relatiile nu sunt perfecte, caci fericire perfecta nu exista si oricum asta nu are legatura strict cu varsta partenerilor.. micile neintelegeri sunt inerente in viatza de cuplu, mai devreme sau mai tarziu..
Si tot despre mine, sunt casatorita acum cu un barbat cu 13 ani mai mare...NU DIN INTERES asa cum au parerea unii membrii ai forumului si care in felul lor au dreptate.. intrucat exista si multe alte cazuri care se casatoresc ptr interese materiale...
sotul meu nu este un om bogat, avem cat sa traim un trai decent fara fitze si lux, evident ca si aici lumea barfeste si am avut parte de multe comentarii rautacioase cum ca ar fi casatorie de interes.. pe mine au ajuns chiar sa ma distreze aprecierile lor.. nu le mai pun la suflet.. "gura lumii-i sloboda" fiecare are dreptul sa isi exprime parerea chiar daca sunt atat de eronati in ceea ce afirma!!!!... LUCURUL CEL MAI IMPORTANT ESTE CEEA CE SIMTIM CU ADEVARAT UNUL PTR ALTUL.Deci concluzia mea Marius este ca fiecare simtitm si traim diferit, fiecare suntem unici in felul nostru si atata timp cat ptr tine nu reprezinta o problema acea diferenta.. atunci vezi de viatza ta inainte, cu ganduri bune si nu te ingradi in reguli si sabloane caci precum s-a vazut din experientele atator oameni, nu exista un etalon.Mult bine ptr tine si succes!
|