Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   New Age (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=455)

andreicozia 12.05.2009 23:51:36

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 136803)
Am inteles mesajul lui. Am spus ca are un punct de vedere ne-crestin.

STII TU CU ADEVARAT CE INSEAMNA SA FII CRESTIN?, OARE?..EU UNUL MA INDOIESC, EU UNUL CRED CA II NUMERI PE DEGETE PE ADEVARATII CRESTINI IN ROMANIA

Iisus a spus ca El este Calea, Adevarul si Viata.

DA, ESTE, MECANISMUL MINTUIRII FUNTIONIND PERFECT PRIN EL, NUMAI CA DUMNEZEU I-A FACUT SI PE CEI DIN BORA-BORA..ASTA ERA IDEEA

Eu nu stiu daca vreun om din Bora Bora (exemplu lui Andrei) care NU a auzit de Iisus se mantuieste sau nu. Dar am incredere in judecata lui Dumnezeu, care este dreapta!!!!

dA, ADICA eL II IUBESTE SI PE EI INSA IUBESTE SI DIVERSITATEA CHIAR SI IN MINTUIRE, AICI ESTE CHEIA

In orice caz, daca cineva care nu a auzit de Iisus este mantuit, fii sigura ca tot prin jertfa lui Iisus este mantuita, nu prin altceva!!!!

nU A ZIS NIMENI CA NU AI DREPTUL SA PRIVESTI ASA LUCRURILE, DA POATE, IISUS POATE LUA ORICE FORMA DORESTE, LA FEL CA SI TATAL SAU, DOAR STII CUM S-A SCHIMBAT LA FATA

De aceea cineva care stie de Iisus se leapada de El, cade sub pedeapsa!!!!

ABSOLUT, ODATA CE AM REALIZAT CA CRESTINISMUL ESTE CEA MAI EVOLUATA , FRUMOASA SI PERFECTA CALE NU NE MAI LEPADAM DE EA
sTII DOAR CA SUNTEM DE LA BOTEZ IN OSTIREA CRESTINA! SI ASA RAMINEM, NU AI CUM SA MAI SCHIMBI ASTA, CHIAR DACA IN VIATA MAI ABEREZI DE MAI ABATI, EL TE ASTEAPTA MEREU SA TE RIDICI

Anca-Miha 13.05.2009 00:24:45

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 136818)
ABSOLUT, ODATA CE AM REALIZAT CA CRESTINISMUL ESTE CEA MAI EVOLUATA , FRUMOASA SI PERFECTA CALE NU NE MAI LEPADAM DE EA
sTII DOAR CA SUNTEM DE LA BOTEZ IN OSTIREA CRESTINA! SI ASA RAMINEM, NU AI CUM SA MAI SCHIMBI ASTA, CHIAR DACA IN VIATA MAI ABEREZI DE MAI ABATI, EL TE ASTEAPTA MEREU SA TE RIDICI

Pacate impotriva Duhului Sfant:
1. Necredinta sau nepasarea fata de Dumnezeu, Cel in Treime marit.
2. Ura impotriva lui Dumnezeu.
3. Deznadejdea in marea milostivire a lui Dumnezeu si in purtarea de grija fata de noi, sau PREA MAREA INCREDERE IN ATOTBUNATATEA LUI DUMNEZEU incredere care te face sa savarsesti fara contenire pacate, socotind ca Dumnezeu te va ierta chiar daca nu te indrepti.

anna21 13.05.2009 01:34:23

De pe Orthodox Wiki:
Pacate impotriva Duhului Sfant
* păcatele împotriva credinței: indiferism religios, necredința, EREZIA, lepădarea de Biserică, superstiția
* păcatele împotriva nădejdii: deznădejdea, INCREDEREA peste măsură
* păcatele împotriva dragostei: nepocăința până la moarte, nesocotirea darurilor lui Dumnezeu și a rolului Lui în viața noastră prin neacceptarea lucrărilor Sfintei Biserici.

andreicozia 13.05.2009 17:06:06

@Anca
...sau PREA MAREA INCREDERE IN ATOTBUNATATEA LUI DUMNEZEU

Unde ai vazut tu ca am spus eu ca Dumnezeu este Totul numai Bunatate?

Daca nu intelegeti diferenta intre Iubire si Bunatate, mai informati-va dupa care urechiati oamenii daca aveti argumente daca nu stati si cititi cu atentie.

... explicatie mai pe scurt

Din Iubire se trag si suturi in fund!..........deci acest gest numai de Bunatate nu este, dar este de Mustrare din Iubire, acum INTELEGETI doamnelor?... mai usor cu viritul de pacate altora pe git

heaven 13.05.2009 17:26:35

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 136753)
Exact despre asta discutam aici; despre New-Age, care considera ceea ce e crestin, respectiv ortodox, ca fiind sablon.
Un neortodox isi poate exprima parerea in privinta altei religii, nu a ortodoxiei. Parerea mea.
Ceea ce te include si pe tine, heaven, din cate imi aduc aminte.

Pai ce sa-ti spun atunci,daca a fi crestin pentru unii presupune a gandi in sabloane,atunci probabil ca nu ma numesc asa.Si ca sa fiu sincera cu tine,mult prea putin ma intereseaza cum ma numesc unii si altii,iar calea mea spirituala este ceea ce urmez cu sufletul inainte de orice.

anna21 13.05.2009 17:28:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 137103)
@Anca
...sau PREA MAREA INCREDERE IN ATOTBUNATATEA LUI DUMNEZEU

Unde ai vazut tu ca am spus eu ca Dumnezeu este Totul numai Bunatate?

Daca nu intelegeti diferenta intre Iubire si Bunatate, mai informati-va dupa care urechiati oamenii daca aveti argumente daca nu stati si cititi cu atentie.

... explicatie mai pe scurt

Din Iubire se trag si suturi in fund!..........deci acest gest numai de Bunatate nu este, dar este de Mustrare din Iubire, acum INTELEGETI doamnelor?... mai usor cu viritul de pacate altora pe git

Anca a expus f bine acele pacate (nu te lega de cuvinte). Darurile Sf. Duh sunt: credinta, dragostea si nadejdea! Pacatele facute impotriva acestor daruri prin care lucreaza Sf. Duh se numesc pacate impotriva Duhului sfant si sunt f grave!!!

Urmatorul citat se poate incadra cu brio la pacat impotriva Sf. Duh:

"Cine suntem noi sa spunem ca altii nu se vor mintui prin drumul spiritual ales de ei?
Hristos a gasit foarte multa credinta in sufletul altor neamuri si a averitzat ca deseori ei AU MAI MULTA CREDINTA CA NOI, neamuri care NU erau crestine!
Ce alt exemplu mai elocvent vrei. Tu insa o sa o intorci ca la Ploiesti acum spunind ca era vorba de cei din afara Iudeii care l-au acceptat. Nu este adevarat, multi au ramas asa cum le era traditia: budisti, hinduisti, ezoterici, endoterici si exoterici, yogini, shamani, herbalisti, cabalisti, ...poate nu toti erau cu sufletul curat, dar asta este valabil la toti si la noi 70 %sunt crestini numai in actele primariei"
Deschide ochii!

anna21 13.05.2009 17:31:57

Și întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi. (Fatele Apostolilor, cap 4:12)

monica.miholca 13.05.2009 18:02:35

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 136813)
Eu unul consider ca definitia iubirii este una nu 10, cite religii atitea definitii.

De fapt din ce ince mai mult descoperim ca ortodoxia conform unora are definitia ei iar ceialati crestini au alta definitie, ceea ce nu este in regula, altfel nu s-ar isca atitea discutii si muscaturi cu catolicii care se stie ce munca PRACTICA, titanica, duc pe glob in numele iubirii crestine

In mare cred ca cel mai practic mod de a vedea ce intelege un popor pein iubire este sa te plimbi printre ei si observind gradul de politete si respect reciproc.

Prin Bucuresti cind ma plimb si incerc sa trec o strada, de exemplu, soferii barbati dar si multe femei!!! nu numai ca nu incetinesc dar chiar accelereaza si trec la mm-tru fata de calciul meu intr-un efort bestial de concurenta, ura si aroganta.

In autobuze,si tramvaie cind stai si privesti discutiile din jur, incepi sa patrunzi neintelegerea conceptului de toleranta in ingaduinta de care da dovada Anna 21. Lumea parca este turbata si scrisneste din dinti abia abia facind fata dorintei de a-si infige o surubelnita in git unul altuia sau in lipsa acesteia sa sara la gitlejul celuilalt.

Toti SUNT EXPERTI in A LOCALIZA, DEFINI SI ADMONESTA PACATUL ALTUIA, romanii in special vad ca suntem experti in acest domeniu, nu iertam ci sanctionam cu promtitudine.

Vai de capul nostru daca asta inteleg unii ca este ortodoxia!

Asta intelegi tu ca este ortodoxia, probabil, si te dezici de ea. Nu inteleg de unde scoateti atatea aberatii? am observat ca asta e atitudinea unor "ortodocsi" pe forum: daca spunem ca numai Ortodoxia e calea adevarata, atunci dintr-o data se crede despre noi ca ne am comporta ca preotul si levitul care au trecut pe langa omul suferind, iar ceilalti (de alte religii ar fi numai samarineni milostivi). de unde pana unde? chiar va rog sa imi explicati acest rationament, e de-a dreptul incredibil.
Anna si Anca au amintit trasaturile New Age in OPOZITIE cu ale ortodoxiei . daca suntem ortodocsi, credem ca nu toate religiile sunt bune si mantuitoare. asta spun sfintii parinti si asta spune biserica noastra. Sf Ciprian al Cartaginei- cine nu are Biserica drept Mama nu-L are nici pe Dumnezeu drept Tata!
Tu, Andrei, ti-ai expus propriile pareri si impulsuri. Noi vorbim aici despre Ortodoxia asa cum ne este data de Sf Parinti, de la care invatam. este riscant sa emitem pareri proprii in legatura cu acest subiect, fiindca putem cadea foarte usor.Cel putin asta e parerea mea. Am incredere absoluta in ce spun Sfintii nostri, si stiu ca asa nu pot gresi. Am incredere in canoanele si dogmele Bisericii noastre, si le accept, incercand sa le inteleg. si nici nu e greu de inteles.

Nu! noi nu avem acelasi Dumnezeu ca si necrestinii! fie ei iudei, musulmani, budisti, hinduisti etc.
Conditia obligatorie pentru a-l cunoaste pe Tatal este Fiul: Cel ce M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
Noi marturisim astfel: "Slava Sfintei, celei deofiinta, de-viata-facatoarei si nedespartitei Treimi". Cum L-am putea desparti pe Tatal de Fiul, cand Iisus Hristos spune: Eu si Tatal una suntem" (Ioan, 10,30). , iar Sf Ap Ioan , Apostolul Iubirii, afirma clar: Oricine-L tagaduieste pe Fiul nu L are nici pe Tatal (I ioan, 2, 23).
(am spicuit din Ortodoxia si religia viitorului, de Par Seraphim Rose)

monica.miholca 13.05.2009 18:15:09

<<Mentalitatea "noii constiinte religioase"-New Age- se manifesta in primul rand in convingerea ca toate religiile sunt acelasi lucru, ca toate sunt egale, ca toate spun acelasi lucru, numai ca in moduri diferite. La prima vedere, aceasta idee este atragatoare pentru ca pare sa le dea tuturor aceleasi sanse. La nivel mai profund insa, putem vedea cum acest mod de gandire, care pretinde a cultiva "unitatea in diversitate", in realitate distruge diversitatea. Daca adeptul unei religii crede ca toate religiile sunt egale cu a sa, atunci el nu mai poate fi credincios cu adevarat religiei respective; nu mai poate fi cu adevarat ceea ce sustine ca este. In schimb, chiar daca in manifestarile exterioare va pastra anumite traditii, el va deveni in fond un recipient gol,, care asteapta sa fie umplut de o noua revelatie. El devine la fel de gol ca si ceilalti, care sunt infectati de aceeasi mentalitate moderna. Aceasta falsa "unitate intru lipsa de continut"este tocmai starea de care va profita Satan pentru a-si exercita hipnoza asupra maselor in zilele din urma.>> idem

heaven 13.05.2009 18:40:24

Draga Monica,un recipient gol devii doar atunci cand crezi ca doar un segment de oameni fac nota discordanta pe aceasta planeta,ca ei sunt "alesii",cand de fapt suntem ca degetele de la maini:voi spuneti ca mana poate functiona normal doar cu 1 deget,pe cand alti va trag de maneca si va spun ca nu se poate decat cu toate cele 5.

"Aceasta falsa "unitate intru lipsa de continut"este tocmai starea de care va profita Satan pentru a-si exercita hipnoza asupra maselor in zilele din urma."-Pana una alta vad ca Satan rade atat de anumiti ortodocsi,dar si de alte persoane apartinand unor religii diferite,care vad totul intr-un extremis si se joaca cu egoul lor si rade de ei cat de nebuni sunt,ca in numele religiei lor sunt in stare sa se certe cu aproapele lor la cutite,sa poarte vrajba,sa dispretuiasca pentru ca apoi sa se umfle orgoliul in ei ca uite cat de neprihaniti sunt,pe cat de pacatosi si eretici altii.
Oare ce si-ar dori Iisus mai mult sa vada in oameni:ca se spurca si isi poarta vrajba in numele unei religii prost intelese ori ca se iubesc ca fratii,acceptandu-se unii pe altii exact cum sunt si lasand alte judecati in numele Celui de Sus?
Ar trebui doar sa va ganditi cate orori si crime s-au petrecut si inca se mai petrec si astazi in lume,datorita fanatismului religios si a intolerantei visavi de semeni apartinand altor culte.Oare nu vedeti ca tocmai acolo isi face Satan jocul cu varf si indesat?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:38:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.